Huis & Tuin Inspiratie

stichting Jarige job – Ieder kind verdient een verjaardag

Anjetha

De feestdagen en verjaardagen in ons gezin zijn weer achter de rug. In de decembermaand zijn de kinderen weer veel te veel verwend door hun opa’s en oma’s, Sinterklaas, de Kerstman en door mijzelf natuurlijk ook. De speelgoedkasten puilen uit van het nieuwe speelgoed, eigenlijk is het veel te veel. Herken jij dit ‘probleem’? Dan heb ik een goede tip voor je om dit overbodige of dubbele speelgoed een goede bestemming te geven.

Sinds 2014 kan jij via PostNL gratis jouw overbodige cadeautjes doneren aan stichting Jarige Job.
 Via de website van PostNLregel je dit gratis
Een speelgoedkist vol met speelgoed

Over Stichting Jarige Job

Helaas leven er in Nederland nog veel kinderen in gezinnen met armoede of weinig geld. Voor deze gezinnen is het gewoon vaak niet mogelijk om kinderen te verwennen met Sinterklaas, Kerst of zelfs een met een verjaardagscadeautje. Een vreselijk verdrietig idee, want ieder kind verdient een verjaardag. Gelukkig is er voor die gezinnen Stichting Jarige Job. Deze stichting werkt met een groot team van vrijwilligers, hun doel is om kinderen die in armoede leven toch een mooie verjaardag te geven. Door middel van schenkingen en donaties kunnen zijn pakketten samenstellen die aangevraagd kunnen worden voor een kind. In deze pakketten zitten cadeautjes, traktaties voor bijvoorbeeld op school en natuurlijk ontbreken ook de slingers niet. 

Wat kan jij doen!

Sinds 2014 kan jij via PostNL gratis jouw overbodige cadeautjes doneren aan stichting Jarige Job.
Via de website van PostNL kan je een verzendlabel downloaden. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de cadeautjes in een doos afgeven bij de bezorger of een PostNL punt. Er zijn wel een aantal voorwaarden voor de cadeautjes. Zo moeten ze nieuw en in de originele verpakking zitten, en mogen ze niet groter zijn dan een bepaalde afmeting. Anders passen ze niet in de doos. Alle voorwaarden staan wel op de website van PostNL of Stichting Jarige Job.
Ook staat hier een lijstje met cadeautips, ze zijn blij met zo veel verschillende spullen. Daarnaast is het ook mogelijk om een donatie via een Tikkie op de website van Jarige Job te doen, dit geld wordt onder andere gebruikt om alle kosten rondom de distributie te kunnen blijven betalen. Heb jij niks in de kast liggen aan ongebruikte, nieuwe cadeautjes maar wil je toch wat doen? Via de webshop op de website van Jarige Job kan jij een cadeau kopen dat dan terecht komt in het magazijn waar vanuit de verjaardagspakketten worden samengesteld en verstuurd. Voor € 3,- kan jij al meehelpen.

Samen de cadeautjes inpakken
Samen hebben we cadeautjes uitgezocht en ingepakt

Wat hebben wij gedaan?

Na de feestdagen hebben wij de kinderen verteld dat er ook kinderen zijn die geen geld hebben voor cadeautjes en dat dat eigenlijk erg verdrietig is. Wij hebben ze toen gevraagd of zij misschien een paar van hun nieuwe cadeautjes wilden geven aan die kinderen. Mijn dochter van 6 vond dit wel een beetje lastig, want natuurlijk wilde ze eigenlijk alle cadeautjes zelf houden. Mijn zoontje van 4 werd gelijk enthousiast en begon zo ongeveer de hele inhoud van zijn speelgoed kist in de verzenddoos te gooien. Samen hebben we daarna een paar cadeautjes, die ik niet alleen tijdens de feestdagen maar ook tussendoor achter had gehouden, in de doos gedaan. Dat waren cadeaus die ze bijvoorbeeld al dubbel hadden, of die ik gewoon even apart had gelegd. Mijn zoontje maakte zelfs nog een paar tekeningen en deed deze bij de doos in. Zo leer je je kinderen wat delen is, en dat het niet vanzelfsprekend is om (veel) cadeautjes te krijgen. Samen brengen we deze doos naar het postkantoor om het verhaal nog tastbaarder te maken voor ze. 

Sinds 2014 kan jij via PostNL gratis jouw overbodige cadeautjes doneren aan stichting Jarige Job.
 Via de website van PostNLregel je dit gratis
Verzendlabel erop en klaar om te verzenden

Wil jij ook je cadeaus doneren aan Stichting Jarige Job, de verzendactie via PostNL loopt nog tot 31 januari 2022.
Maar doneren via de stichting zelf kan het hele jaar door. 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.