Speelgoed Trends & Hypes

Dé speelgoedrage van 2022 – hypes en trends

Dé speelgoedrage van 2022 speelgoedrages
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Het jaar 2021 kende een aantal speelgoedrages waar je écht niet omheen kon. We kijken terug, maar ook vooruit. Welke speelgoedrages brengt 2022 ons en wat is dé speelgoedrage van 2022? En we kijken ook vooruit: wat gaat 2023 ons aan speelgoedrages brengen?

Dé speelgoedrage van 2022

Hier lees je alles over dé speelgoedhypes van 2022. Wat wordt de speelgoedrage van 2022? Zodra we een rage oppikken, delen we direct in dit artikel. Zo blijf je dus het hele jaar door op de hoogte van alle rages van 2022.

Squishmallows – november 2022

Eigenlijk zijn de squishmallows al een paar maanden populair. Op TikTok zie je ze veel langskomen en nu richting Sint en Kerst zien we ook de speelgoedwinkels inspelen op deze enorme rage. Squischmallows zijn heerlijke, zachte, squishie knuffels die je ook kunt gebruiken als kussen, wanneer je een grotere kiest. Ze zijn gevuld met traagschuim en daardoor zijn ze heerlijk zacht en vormen ze fijn. Je hebt ze in enorm veel schattige vormen en varianten. De grootste zijn rond de 50 centimeter. Kijk hier voor de hele lijst van verschillende squishmallows!

Shop hier de populairste squishmallows voor je kind:

Gelblasters – oktober 2022

Met de komst van social media is natuurlijk ook het overbrengen van challenges naar jonge kinderen veel laagdrempeliger geworden. En dat heeft helaas niet altijd goede uitkomsten. Zo is er nu op TikTok een trend ontstaan rondom de gelblaster challenge. Jongeren schieten daarbij op elkaar, maar ook op voorbijgangers met automatische speelgoedgeweren die gevuld zijn met gelballetjes. Behalve dat je er iemand pijn mee kunt doen, lijken de wapens ook vrij veel op echte wapens. Wat goed is om te weten, is dat het strafbaar is om met een gelblaster, die lijkt op een echt vuurwapen, op straat te gaan. Kopen is dus niet illegaal, maar ermee op straat gaan wel.

Huggy Wuggy – juni 2022

Ja, je ziet ze sinds deze zomer overal: De huggy wuggy knuffel! In de speelgoedwinkels of te winnen op kermissen. Een rare knuffel waarvan veel ouders zich afvragen wat er in vredesnaam zo leuk aan is. Want knap of schattig is hij niet. Hij is zelfs wat eng. Nou, dat is hij eigenlijk ook wel een beetje. Huggy Wuggy is een blauwe harige knuffel met scherpe tanden. Zijn armen en benen zijn lang en slungelig Hij hoort bij het online horrorspel ‘Poppy Playtime’, dat je kunt spelen op online gameplatform Steam. Je bent hier als speler een voormalig medewerker van een gesloten speelgoedfabriek: Playtime Co. Het personeel verdween uit deze fabriek en jij moet door puzzels op te lossen uit handen blijven van speelgoed dat tot leven is gekomen. Huggy Wuggy is dus ook tot leven gekomen en knuffelt je dood in het spel als hij je te pakken krijgt. Ook in Roblox en andere populaire apps komt hij vaak langs.
Een rage, maar wel een om met je kind te bespreken dus!

Er is enorm veel Huggy Wuggy speelgoed te koop. Van Huggy Wuggy fidget toys (jawel…) tot huggy wuggy verjaardagsversiering. Kijk hier voor alle items.

Enkele Huggy Wuggy items:

Fidget Slug – maart 2022

Heb jij hem al zien liggen in de speelgoedwinkels? Een soort fidget slak? Ja, deze is populair, want het is weer een nieuwe fidget toy en de kids love it! Hij komt in de meest vrolijke kleuren en is lekker om mee te friemelen.


2023: welke speelgoedrages gaan we zien komend jaar?

Uit de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar en ook de grote speelgoedbeurs Spielwarenmesse zien we veel speelgoed dat een linkje heeft met de digitale wereld. Denk aan gezelschapsspellen waarbij je een app nodig hebt of digitaal speelgoed. Speelgoed waarbij je gebruik maakt van VR of AR,.

Terugblik naar de speelgoedrages van 2021

Pokémon (Celebrations) – November 2021

Pokémon is al jaren een enorme hit, maar deze maand verscheen de speciale jubileumset. Pokémon bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een speciale set kaarten. Het is een enorme gekte want in iedere speelgoedwinkel en online zijn de boxen in no time uitverkocht en de prijzen schieten omhoog. De kans dat er een herdruk van deze set komt is ook vrij klein, dus hij is enorm gewild. Met recht dus een hype te noemen!

Pokémon Celebrations:

Squid Game – Oktober 2021

Een enorme hype: Squid Game! De populairste Netflix serie ooit scoort enorm bij de jeugd. Van de onderbouw op de basisschool tot ver op de middelbare school. Ook al hebben kinderen de serie niet gezien; het leeft enorm en iedereen heeft het erover. Op het schoolpleinen wordt door kinderen van alle leeftijden het nieuwe Annemarie Koekoek gespeeld, in de versie ‘Rood licht – Groen licht. Er wordt voorspelt dat met carnaval een Squid game kostuum een enorme hit gaat zijn. In de speelgoedwinkels liggen inmiddels ook de eerste Squid Game maskers, sleutelhangers en kostuums.

Squid Game items voor Halloween / Carnaval:


Pokémon Celebrations – Oktober 2021

Pokémon bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een speciale Celebrations set. Dat deze set enorm populair is, is wel duidelijk; in de speelgoedwinkels vliegen de speciale kaarten eruit en elke keer als ik een speelgoedwinkel binnenloop, staan er minstens vijf kinderen om de Pokémonkaarten heen. De kans is groot dat er van deze set geen herdruk meer wordt gemaakt, want betekent dat de set inderdaad zeldzaam gaat worden en dus graag gewild.

De populairste Celebrations sets:


Fidget Popper – September 2021

Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij de laatste maanden van dit jaar. We hebben dit jaar extreem weinig speelgoedtrends gezien. Met name de fidget popper is een grote rage die al ruim een half jaar staat. Je vindt ze in alle soorten en maten in de winkels en online en ze blijven leuk om mee te friemelen!

Onze favoriete fidget toys:


Speelgoed van het Jaar – September 2021

Daarnaast zijn deze maand ook de Speelgoed van het Jaar winnaars bekend gemaakt. Dit zijn niet altijd spellen en speelgoed dat een rage wordt, maar wel populair en goed speelgoed. Dus zeker een kijkje waard als je wil weten welk speelgoed per leeftijd echt goed en leuk is!


Happy Stones – Maart 2021

Yup, we hebben een echte nieuwe rage te pakken! Deze keer geen speelgoed, maar wel iets creatiefs! Waarschijnlijk zie jij regelmatig op social media foto’s van vrolijk geschilderde stenen voorbij komen? En misschien heb je er tijdens een wandeling al een of meerdere gevonden? Zeker in de populairdere wandelgebieden kom je de laatste tijd veel vrolijk gekleurde stenen tegen. Dit zijn de Happy Stones! Leuke stenen die een lach op je gezicht brengen én die erom vragen om weer te verplaatsen naar een nieuw plekje.

happy stones hype

Happy Stones kunnen aan de onderkant een datum of plaats hebben waar hij vandaag komt. Ook vind je er soms een Facebook-groep op, waarin je kunt posten waar jij de steen gevonden hebt. Zo kan de maker een beetje volgen waar zijn of haar steen allemaal heen reist. Leuk hè?!


Marble Mania – februari 2021

Door het populaire programma Marble Mania zien we dat er een run ontstaat op knikkerbanen! Gravitrax banen en plastic knikkerbanen: ze zijn mateloos populair! Ook de spaaractie bij supermarkt Plus gaat ontzettend goed: de gratis knikkerbanen en knikkers worden volop uitgedeeld bij de boodschappen.
Er werd door dit programma ook een hype verwacht op het gewone knikkeren op de schoolpleinen, maar dat lijkt tot nu toe niet te gebeuren. Wellicht dat dat ook met het koudere weer en de sneeuw te maken heeft.

Marble Mania hype knikker hype rage 2021

Fidget toys – januari 2021

2021 is nét begonnen en volgens het Jeugdjournaal is de eerste nieuwe hype daar. Maar…het is er een die we al kennen van een paar jaar terug. De Fidget toys zijn back, met dank aan TikTok. Denk aan de fidget spinners, fidget squishies en nu vooral ook de speciale fidget puzzels. Op TikTok zie je ze ineens overal weer verschijnen en dat maakt dat ze ineens weer flink populair zijn!

Welke speelgoedrages en speelgoedhypes zien we in 2022? Hier vind je alles rages én we houden deze speelgoedrage blog goed bij! #speelgoedtrends #goornogo
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 9 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.