-

Ben ik gierig, zuinig of gewoon een man?

Coupons knippen om geld te sparen
Arno - Go or No Go

Mijn lief is erg goed in geld uitgeven. Niet dat ze een gat in haar hand heeft, hoor (nou, misschien een klein gaatje). Maar ze heeft er gewoon geen moeite mee. Ik daarentegen, vind het lastig. Ik weet niet of mij dat nou gierig maakt, of zuinig, of dat het domweg mannen eigen is. Maar ik vind geld uitgeven nou eenmaal niet leuk. Best onhandig!

Het is heus niet zo dat ik met een stapel uitgeknipte kortingcoupons boodschappen ga doen. Maar ik kijk wel degelijk altijd even naar de prijs voordat ik iets in mijn karretje gooi. En vaak ga ik dan toch voor het huismerk. Kleding en schoenen kopen vind ik nog veel moeilijker; zeker voor onze kids. Dan zoek ik echt wel naar de scherpste aanbiedingen, anders loop ik huilend de winkel uit. Bij wijze van spreken.

Uitgeknipte coupons?!

Terwijl ik de vorige alinea teruglees, realiseer ik me dat ik waarschijnlijk hopeloos ouderwets overkom. Wie knipt er nou nog coupons uit kranten of folders? Sterker nog: staan die er überhaupt nog wel in? Dat is trouwens meteen het bewijs dat ik niet écht ouderwets ben; ik lees geen kranten of folders meer, maar doe alles op mijn telefoon. HA!

Maar ik ben wel oud genoeg om me te herinneren dat mensen kortingcoupons uitknipten en meebrachten naar de winkel. En ik ben ook oud genoeg om me te herinneren dat de gulden veranderde in de euro, en dat veel winkels dat deden door simpelweg het symbool te veranderen van “fl” naar “€”. En hoe onrechtvaardig dat voelde! Het doet nu nog steeds een beetje pijn als ik er aan terugdenk.

Te gek. Maar echt.

Soms zit het me best in de weg, dat ik zo ben. Als ik een paar schoenen zie dat ik echt he-le-maal te gek vind, tot ik de prijs zie en dan zelf he-le-maal gek word. Hoezo kan een paar schoenen honderdzeventig euro kosten?! Mijn lief haalt me dan soms wel over om er toch maar voor te gaan, maar vaak denk ik ook: “Laat maar, ik wacht wel tot ze in de uitverkoop zijn.” En dan vind ik ze nóg te duur…

Behalve mijn traumatische ervaring met de overgang naar de euro, is er nog iets wat meespeelt bij mijn hoge-prijs-verontwaardiging: A-merken (en dus A-prijzen) zijn vaak rommel! Ik weet nog wel dat ik ooit een paar Converse All Stars kocht, omdat die op dat moment weer eens super populair waren. Ik heb er één zomervakantie op gelopen en toen waren de zolen al bijna door en stonken ze de tent uit. Toegegeven; dat laatste lag waarschijnlijk meer aan mij dan aan de schoenen. Maar toch: je verwacht van een “Echt Merk” toch dat het kwaliteit is? Zeker voor dat geld.

Shoppen met een missie

Voor mij is shoppen dan ook een voortdurende strijd tussen, laat ik het maar gewoon zeggen, mijn gierigheid en mijn behoefte aan leuke nieuwe spullen. En hoewel coupons knippen zelfs voor mij tot het verleden behoort, loop ik wel met mijn telefoon in de hand door de stad: even de prijs vergelijken met Google, voordat ik een rib uit mijn lijf trek.

Ik kan gerust naar vijf winkels om een nieuw shirt te kopen, maar niet omdat ik graag zoveel mogelijk wil zien voordat ik mijn keuze maak. Ik weet bij de eerste winkel meestal al wat ik ongeveer wil, en dan ga ik nog vier winkels af om te zien waar ze de beste prijs hebben voor (ongeveer) dat shirt.

Coupons knippen 2.0

Uiteraard vind ik online shoppen veel handiger dan de hele stad afstruinen. Het is alleen zo jammer dat je niet online kunt passen, voelen of uitproberen… Mijn favoriete aanpak is dan ook: passen in de stad, bestellen op de bank.

Mijn nieuwe ‘best shopping friend’ is SuperSales.nl: die verzamelt alle aanbiedingen op één site. Een soort digitale kortingcoupon dus. Kleding en schoenen, maar ook gewoon van alles voor in huis, sportartikelen en zelfs de aanbiedingen van de Action! Heerlijk shoppen is dat 🙂 Waar ik helemaal blij van word: je kunt een prijsalarm instellen op iets leuks dat je hebt gezien, maar wat je (nog) te duur vindt. En dan krijg je een mailtje als het in de uitverkoop komt.

Nu zit ik dus te wachten tot er een leuke shortama in de aanbieding komt. Yep; een shortama. Dat is een korte pyama. Geleerd van mijn nieuwe shopping friend. En dan zeg nog maar eens dat ik ouderwets ben. Tss.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Nico Van Staalduinen
  10 september 2023 at 11:04

  Hi Arno, ik ben net zoals jij met winkelen etc. Alleen gun ik mijzelf wel af en toe een pleziertje, uit eten gaan, vakantie (na lang zoeken voor de goedkoopste tickets). Vakantie hotels zoek ik ook altijd met de goedkoopste eerst maar eindigd meestal net iets duurder omdat ik niet te veel concessies wil doen als ik mijzelf en de familie beloon voor onze zuinigheid. Gelukkig is mijn vrouw ook erg zuinig, maar haar pleziertje bestaat uit een leuke jurk of mooie schoenen. Mijn advies beloon jezelf maar vooral je familie af en toe en last zien dat je die leuke uitspatting kan betalen omdat je altijd zuinig bent. Dat motiveerd.

  • Reply
   Arno - Go or No Go
   15 oktober 2023 at 13:51

   Hoi Nico!

   Haha, dat gaat ook steeds beter hoor 🙂
   Ik denk dat het spendeer-talent van mijn lief langzaam maar zeker effect begint te hebben. Dank voor je tips en advies!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.