Oud en Nieuw

Zó vier je Oud en Nieuw met kinderen!

Maak van oudjaar met kinderen een feest! Ik geef je tips voor een leuke avond voor het hele gezin! Wat doe jij met oudjaar?
Myrthe

Na een week vrij, gevolgd door Kerst, komt Oudjaar er ook nog aan… Ik vind het altijd een fantastisch feest! Even stil staan bij de mooie momenten van afgelopen jaar (want ja, die waren er echt)… en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Als de kinderen wat ouder worden is het des te leuker om samen een leuk feestje van oudjaar te maken! Je kunt gezellig met de kinderen leuke dingen gaan doen. Heb je even geen inspiratie? Lees dan snel verder!

Voorbereiden voor oudjaar met kinderen

Je kunt ‘s middags al beginnen met de voorbereidingen. Ga bijvoorbeeld vast wat leuke hapjes maken samen. Wat denk je van eetbare vuurpijlen? Draai een reepje bladerdeeg om een knakworst heen, vouw om de bovenkant een puntje en bak 20 minuutjes in de oven op 180 graden. Prik er aan de onderkant een partyprikker met een foliewaaier in en je vuurpijlen zijn klaar! Ga samen oliebollen bakken of halen en koop een fles kinderchampagne. De glazen kun je vast klaarzetten in de keuken.

Wat ook erg leuk is, is om het huis vast te versieren. Dat we geen groot feest kunnen geven dit jaar wil natuurlijk niet zeggen dat je er niets leuks van hoeft te maken! Bestel online wat mooie oud en nieuw versieringen en laat de kinderen lekker los gaan op de versiering. Met feestelijke bordjes, bekers en rietjes erbij is het helemaal compleet!

Wat ga je doen?

Het is ook fijn om met de kinderen af te spreken wat hen tijdens oudjaar te wachten staat. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om, als ze wakker blijven tot 12 uur, ieder uur een activiteit in te plannen. Dit kan van koekhappen tot stoelendans en van een spelletje tot een leuk filmpje zijn… Als er ieder uur weer iets nieuws te beleven is blijft het voor de kinderen ook echt leuk!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een spelletjesavond te houden. Zoek ‘s middags al wat leuke spellen uit en ga deze ‘s avonds met zijn allen spelen! De winnaar mag om 12 uur een extra sterretje afsteken of snoept een extra oliebol! Ben je niet zo van de spelletjes? Een filmavond is ook altijd een groot succes! Al moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik dan niet altijd wakker kan blijven, haha… De kids blijven hier vaak langer wakker dan ik tijdens een film, oeps! Daarnaast wordt er op televisie ook van alles uitgezonden: de meiden hier zijn enorm fan van The Masked Singer… Een speciale oudejaarsuitzending maakt dat hier nu al naar uitgekeken wordt!

Ga op sjiek…of juist niet!

Overdag kun je, samen met de kinderen, vast een leuke outfit uitzoeken voor oudejaarsavond. Gaan jullie op sjiek? Laat de kinderen jouw kleren uitzoeken voor oudjaar. Laat ze voor elkaar ook een sjieke outfit bedenken. Hoe trots zullen ze zijn als papa of mama iets draagt wat zij hebben uitgezocht!? Of shop een leuke oud en nieuw outfit! Hoe leuk als je écht spetterend het nieuwe jaar in gaat?!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal niets sjieks te dragen, maar juist voor iets makkelijks te gaan. Maak er een pyjamadag van: het is tenslotte bedtijd dus zo gek is dat niet! Een filmavond met een matras voor de televisie maakt het beeld helemaal compleet…popcorn erbij en het is af!

Wat de meiden hier erg leuk vinden is om er een verkleedfeestje van te maken! Kleding met glitters en pailletjes en de gekste hoedjes worden uit de verkleedkist getoverd. Eventueel kun je van tevoren wat vrolijke oud en nieuw accessoires bestellen zoals brilletjes, strikjes en hoedjes, om er een hoedenparade van te maken. Ieder uur een ander hoedje, dat is toch te leuk!? Met een fotoshoot van de outfits maak je het feest helemaal af!

En om 12 uur? Dan tellen jullie natuurlijk met zijn allen af, steken de sterretjes aan, snoepen en oliebol en wensen elkaar het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Een hele fijne jaarwisseling, maak er iets leuks van!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.