Gezelschapsspellen

{ Review } |Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Elke bordspelliefhebber kent Ticket to Ride wel en zelfs mensen die niet al te vaak bordspellen spelen, kennen Ticket to Ride vaak wel. Niet zo gek, want dit spel is ontzettend populair in vele landen én het bestaat al 15 jaar. En speciaal daarvoor is er nu een jubileumeditie uitgebracht, Ticket to Ride Europe 15th Anniversary.

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary.

We ontvingen deze prachtige jubileumeditie via Unbox Now en in deze blog laat ik je natuurlijk zien hoe prachtig alles is vormgegeven!

Ticket To Ride – korte speluitleg

Even nog in het kort voor wie geen idee heeft hoe Ticket to Ride werkt: Bij Ticket to Ride is het de bedoeling dat je door middel van het bouwen van je treinen je routekaarten haalt en daarmee dus punten scoort. Deze routekaarten ontvang je aan het begin van het spel en aan jou de taak om zo goed en slim mogelijk je treinroute te gaan bouwen. Het liefste zoveel mogelijk aan elkaar verbonden, zodat je aan het einde van het spel kans maakt op de langste treinroute. Hiermee scoor je dan weer extra punten. Treinen bouwen gaat door middel van gekleurde routes op het spelbord die matchen met gekleurde treinkaarten die je tijdens het spel kunt verzamelen.
Het leuke van spel is dat de spelers elkaar regelmatig in de weg zitten: regelmatig kruis je elkaar op bepaalde punten en is het vechten wie er als eerste een bepaalde route legt. Regelmatig wordt er door een tegenstander precies op die plek een treinroute gebouwd waar jij zelf ook voor aan het sparen was en dat kan je plannen flink in de war gooien. Gelukkig leiden er meerdere wegen naar Rome (letterlijk en figuurlijk ;-)) dus ook is er nog geen man overboord.

ticket to ride 15

15th Anniversary – het spelbord

Het spelbord heeft in deze jubileumversie een prachtige upgrade gehad. Zo is het bord extra groot en zijn de illustraties prachtig, met mooie levendige kleuren en diepte in bijvoorbeeld het land en de zee.

 • ticket bord
 • ticket to ride bord
 • ticket to ride 15th anniversary spelbord

15th Anniversary – de treintjes

Ook de treinen en stations zijn prachtig vormgegeven in deze speciale editie. De treintjes hebben nu prachtige details en iedere kleur trein heeft zijn eigen kenmerken. Zo heeft de ene kleur boomstammen op de wagons liggen en de andere kleur oldtimers.
Daarnaast zitten de treintjes is prachtige blikjes, zoals je op de foto ook kunt zien.

 • treintjes ticket to ride 15 jaar
 • ticket to ride
 • treintjes jubileum ticket to ride

15th Anniversary – de kaarten

Ja, ook de treinkaarten hebben natuurlijk een verandering doorgemaakt. De treinkaarten en routes zien er onwijs mooi uit met mooie, diepe kleuren. De jokerkaart ziet er in deze versie minder kleurrijk uit, maar zeker niet minder mooi! En nog belangrijker, hij is nog altijd duidelijk herkenbaar.

Ticket to Ride bestaat 15 jaar en speciaal daarvoor is er nu een jubileumeditie uitgebracht, Ticket to Ride Europe 15th Anniversary.

Het basisspel en uitbreidingen

Behalve het basisspel Ticket to Ride krijg je bij deze jubileumeditie ook een uitbreiding erbij, namelijk de Europa 1912-uitbreiding. Binnen deze uitbreiding kun je drie spelvarianten spelen:

 • Europe 1912 – Speel alleen met de bestemmingskaarten met het Europe-logo.
 • Mega Europa – Speel met de bestemmingskaarten van het basisspel en met het 1912-logo.
 • Grote Steden van Europa – Speel met de Big Cities bestemmingskaarten.

Deze drie uitbreidingen zorgen ervoor dat je kunt afwisselen en niet elke keer dezelfde lange routes uit het basisspel alleen gebruikt. Dit is met name leuk als je het spel wat vaker speelt en langzaamaan de basisroutes wel een beetje kent. Zo kun je blijven afwisselen!

Ticket to Ride bestaat 15 jaar en speciaal daarvoor is er nu een jubileumeditie uitgebracht, Ticket to Ride Europe 15th Anniversary.

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary – Facts

Je kunt Ticket to Ride met 2 tot en met 5 personen spelen en per spel duurt het ongeveer 30 tot 60 minuten. Het leukste is om het spel met minimaal 3 personen te spelen, want dan is de kans groot dat je elkaar tijdens de routes bouwen wel tegenkomt en dus ook lekker dwars kunt zitten.
De speciale jubileumeditie kost € 79,95 en geloof me, je haalt hier wel echt een collectors item mee in huis. Een musthave voor iedere bordspel liefhebber wat mij betreft!


Lees ook: 10 dagen door Europa spel

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.