6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief Gezelschapsspellen

{ Review } | Speedcups van 999 Games

De Nijhofjes

In het stapelgekke spel Speedcups draait alles om snelheid, inzicht, behendigheid, actie en plezier. Het is een ietwat chaotisch spel waarbij de spelers aan de hand van 5 gekleurde cups de tekening van een kaartje moeten namaken. Dat klinkt toch simpel? Of het het echt zo eenvoudig is testten wij voor je uit!

Het spel Speedcups

De basis van het spel is niet zo moeilijk. Je hebt een stapeltje kaarten die je op de kop in het midden van de tafel legt. Elke beurt wordt er een kaart omgedraaid. Hier staat een tekening op. Bijvoorbeeld 5 ballonnen in 5 verschillende kleuren. Elke spelers hebben in exact deze 5 kleuren 5 bekertjes ‘cups’. Vervolgens moet je zo snel mogelijk het plaatje na maken en diegene die als eerste op de bel drukt en de kleuren goed na heeft gemaakt heeft gewonnen. Aan het einde van het spel is de grote winnaar diegene die de meeste kaartjes heeft weten te bemachtigen. Simpel toch?

Shop het partyspel Speedcups nu:

Aan de slag

Eenvoudige tekeningen namaken en dat met enkel maar 5 basiskleuren, hoe moeilijk kan het zijn? Dat is exact wat ik dacht toen ik met mijn kinderen aan dit spel begon. We begonnen dan ook vrij rustig met een kaartje waarbij de kleuren van links naar rechts werden weggezet. Ja hoor, dit gaat mij prima af en vervolgens druk ik op de bel. Die kaart is binnen! Maar hoe meer spelers er gingen aanschuiven, hoe moeilijker het werd. Je bent niet de enige die het kaartje na moet maken en je voelt al snel een druk. Er kan er maar 1 de winnaar zijn en dat is diegene die als eerste op de bel drukt. Met twee pubers die razend enthousiast zijn wil je toch zeker de eerste zijn. En laat daar ook gelijk mijn valkuil zitten, want in die snelheid en onder druk door pubers ging het natuurlijk fout. Ik drukte wel als eerste op de bel, maar de volgorde van mijn stapel cups waren onjuist. Snelheid zorgt voor fouten. Dus goed bij de les blijven.
Ik kom er al snel achter dat het helemaal niet zo eenvoudig is. Tegelijkertijd maakt het ook niks uit want het is echt super leuk en we hebben de dikste lol samen.

Uitbreiding van Speedcups

Wij hadden het geluk dat we bij het basisspel ook nog een uitbreiding kregen. Hierdoor werd het nog moeilijker want die extra kaarten vragen om meer. Je hebt inzicht nodig en je moet torens bouwen, soms wel twee. Kortom: je moet stapelen. Een andere moeilijkheidsgraad bij kaarten die diverse torens uitbeelden is je oogpunt. Want het kaartje wordt op tafel gelegd en het is maar net vanuit welk oogpunt je het kaartje ziet. Het kan best zijn dat je hem op de kop voor je krijgt, waarbij jij gelijk een handicap hebt en die speler tegenover jou het op zijn gemakje kan aflezen. Ditzelfde geldt natuurlijk als een kaart op zijn zij ligt. Om niemand een voordeel positie te geven hebben wij de kaart als het waren laten vallen en vanaf die positie moest je hem dan aflezen.

Leerzaam spel

Naast het feit dat dit een super leuk spel is vind ik het ook erg leerzaam. Je moet goed opletten en kijken. Het vraagt geduld en tegelijkertijd moet je presteren onder een tijdsdruk. Een juiste inzicht is mee meegenomen en het zorgt natuurlijk ook ervoor dat je je koppie even aan het werk te zetten. Hoewel je het spel niet als team speelt maar als individu is het sociaal gezien een goede bezigheid. Je lacht veel samen, kijkt naar anderen, gaat vergelijken en het zorgt voor een leuke interactie.

Go or No Go

Het stapelgekke Speedcupsspel is wat ons betreft een Go voor diegene die van een leuk, simpel, maar toch soms lastig partyspel houden. Je zal er veel plezier aan beleven en dat staat bij ons bovenaan. Het spel wordt geadviseerd vanaf 6 jaar, maar wij spelen het thuis vooral met onze oudste kinderen van 13 en 15 jaar. Een spelletje duurt ongeveer 15 minuten dus het speelt ook nog eens makkelijk weg. Een super leuk en grappig familiespel dat erg passend kan zijn op een feestje, maar ook erg leuk is om even tussendoor te spelen. Het spel is heeft een leuke prijs-kwaliteit verhouding, waardoor het een leuk extra cadeautje is voor de feestdagen. Een tip, mocht je dit spel cadeau doen tijdens de feestdagen, ga hem dan gelijk spelen! Het is echt leuk!

Meer snelle, hilarische spellen zien? Bekijk Halli Galli eens!

Speedcups facts


Lees ook: Paniekspel!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.