10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Puzzels

{ Review } | Rear View Mirror Puzzle

Puzzelen is super leuk en educatief. Met de Rear View Mirror Puzzle heb je superleuke puzzel in handen en puzzel je op de 2.0 manier.
Linda - Go or No Go

Puzzel jij wel eens? Niet de puzzels in een puzzelboekje zoals een sudoku, een woordzoeker of een kruiswoordraadsel. Maar een gewone puzzel met puzzelstukjes. Puzzelen is ontzettend populair en zeker in de donkere dagen heerlijk en leuk om te doen! Puzzelen is niet alleen super leuk, maar ook ontspannend en rustgevend. Met de Rear View Mirror Puzzle heb je superleuke puzzel in handen en puzzel je op de 2.0 manier.

Puzzelen geeft je een heerlijk en lekker gevoel

Je weet zeker dat als je een legpuzzel maakt , er heel veel uurtjes in kunnen gaan zitten. Zeker als je kiest voor een puzzel met minimaal 1000 stukjes. Je zult zeker merken dat je geduld op de proef zal worden gesteld, omdat je dat ene stukje wilt vinden. Als je eenmaal aan het puzzelen bent, dan vliegt de tijd voorbij. Je bent geconcentreerd en eigenlijk heel intensief bezig. Wist je dat je tijdens het puzzelen je geheugen aan het verbeteren bent omdat je zowel je linker- als je rechter hersenhelft aan het werk zet?

Ook maak je het geluksstofje dopamine aan. Dit is een belangrijk stofje dat een rol speelt bij het beloningssysteem in onze hersenen. Wat geeft het een ontzettend fijn en prettig gevoel als je net dat stukje hebt gevonden dat past op de plek waar je hoopte dat deze paste.

Puzzelen is niet alleen goed voor jouw geest maar is ook een sociale bezigheid. Vaak denk je hier niet gelijk aan bij het maken van een legpuzzel, maar je zult zien dat als je bezig bent ook andere familieleden of vrienden zullen aanschuiven.

De Rear View Mirror Puzzle

De Rear View Mirror Puzzel is een nieuwe eigentijdse legpuzzel. Wat deze puzzel zo anders maakt als andere puzzel, is dat je de verkeerssituatie die je in de achteruitkijkspiegel ziet moet puzzelen. Je ziet het niet alleen in de achteruitkijkspiegel, maar je zult ook in het spiegelbeeld moeten gaan puzzelen. Een extra puzzel uitdaging dus! Wat deze puzzel naast dat je het in spiegelbeeld ziet nog uitdagender maakt is dat niet de gehele (puzzel) situatie zichtbaar is. De buitenste randjes, heb je geen voorbeeld van en zal je dus zonder moeten gaan leggen.

Deze Rear View Mirror puzzel “verkeersdrukte”  puzzel van 1000 puzzelstukjes is modern en vernieuwend en zal zorgen voor heel veel puzzelplezier. De leuke plaat van de verkeersdrukte is getekend met heel veel details en grappige verkeerssituaties. Je zal iedere keer als je aan het puzzelen bent nieuwe dingen ontdekken.
Leuk om te weten is, is dat als de puzzel klaar is er nog een leuke zoekopdracht is.

‘Verkeersdrukte’ is de eerste van een reeks uitdagende Rear View Mirror puzzels. Vanaf volgend jaar verschijnen er meer varianten, zoals ‘Politie Achtervolging’ en ‘Op Safari’. Bovendien komen er van iedere puzzel andere uitvoeringen en verschillende moeilijkheidsgradaties, zoals een 500 stukjes puzzel of een ‘nacht’editie.

Go or No Go

Wij zijn alle 5 in ons gezin gek op legpuzzels maken en dan vooral ook de grotere puzzels waar je niet zomaar mee klaar bent. Voor 1000 stukjes draaien wij onze handen niet om. We puzzelen vooral graag in de wintermaanden, wanneer het lekker vroeg donker is. Deze grote puzzels maken we vaak niet alleen, we beginnen er samen aan en is dan een mooi project op op elk vrij moment mee bezig te zijn. Het is een fijn moment om samen te doen en als je eenmaal bezig bent sluiten er steeds meer aan. Leuk om te zien dat ze oog voor detail hebben en heel goed tussen alle losse stukjes het juiste stukje kunnen vinden. Het is echt een familieding en we merken allemaal dat we moeilijk kunnen stoppen als je net lekker op dreef bent. Ben je niet van puzzelen dan kun je puzzels als stress ervaren, wij ervaren juist ontspanning en rust. Lekker een moment samen en verstand op nul en op zoek naar een passend stukje

De Rear View Mirror Puzzle is wel echt een 2.0 puzzel. Wel even wat anders dan andere legpuzzels waar je goed op de voorkant van de doos kan kijken. Dan zie je precies hoe de puzzel moet worden en dat is bij deze zeker een extra uitdaging. Ook hier worden eerst de randjes gezocht en gepast en gemeten tot ze passen. Dat de puzzel te maken heeft met auto’s maakt het voor mijn kinderen nog leuker. Deze zijn gek op auto’s en alleen al op de doos zien ze leuke en grappige dingen. Dit soort grappige puzzels doen het altijd goed, zo leuk om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken en te zien.

Voor ons als grote puzzel fans krijgt deze vernieuwende en uitdagende puzzel een dikke GO. Zeker als je van van puzzelen houdt is dit zeker een puzzel die leuk is om alleen of samen te maken. Het is weer eens iets anders om het voorbeeld in spiegelbeeld te zien en vanuit daar de puzzel te proberen te maken.

Hou je normaal ook niet van puzzelen en ervaar je alleen maar stress als er een doos met 1000 stukjes op tafel komt? Dan zou ik zeggen begin er dan zeker niet aan!

Rear View Mirror Puzzle facts

  • Adviesleeftijd: 8 jaar en ouder
  • Adviesprijs: € 19,95 en te koop bij bol.com en 95 bij de betere speelgoedwinkels en spellenspeciaalzaken.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.