Inspiratie

{ Review } | Monopoly Bouwen: een nieuwe manier van Monopoly spelen!

Dat de makers van Monopoly overlopen van inspiratie blijkt ook dit jaar. Ze hebben ook nu weer verschillende Monopoly edities uitgebracht voor jong en oud. Zo heeft Meneer Monopoly in deze editie een heel eiland gekocht en hij geeft jou de opdracht om er te gaan bouwen. Of de editie Monopoly Bouwen echt zo anders is als de andere edities lees je hieronder.

Een strategisch bordspel

In Monopoly Bouwen is het de bedoeling dat je net zoals in de andere edities van Monopoly je verplaatst over het bord om eigendommen te kopen en hulpmiddelen te verzamelen. Deze hulpmiddelen heb je nodig om met bouwblokken te kunnen gaan bouwen op het eiland. Hoe meer je bouwt, hoe meer punten je verdient. Het spel is afgelopen wanneer iemand als eerste het penthouse weet te bouwen. Maar of je dat het beste zo snel mogelijk kan doen, of dat je juist meerdere gebouwen naast elkaar kan plaatsten wordt al snel duidelijk wanneer je dit strategische bordspel een aantal keer hebt gespeeld. Het is niet zo dat degene met het Penthouse ook direct de winnaar is, de winnaar is namelijk de speler die de meeste punten weet te verzamelen.

Shop Monopoly Bouwen:

Klaarzetten van het spel

Het klaarzetten van het spel is niet heel ingewikkeld. Toch is het wel fijn dat er een uitgebreide uitleg in de doos zit hoe je het spel klaar zet. Er wordt duidelijk uitgelegd waar alle onderdelen voor zijn en hoe het wordt verdeeld onder de spelers. Zo kiest elke speler een pion en bij die pion hoort een referentiekaart. Op die referentiekaart staat onder andere welke kleur bouwblokken en welk hulpmiddel als basis bij jou pion hoort. Iedereen krijgt aan het begin van het spel al 4 hulpmiddelen die horen bij de gekozen pion. Om het overzicht niet te verliezen zitten er bij Monopoly Bouwen twee bakken die jezelf makkelijk in elkaar kan vouwen. Namelijk een geldbak en een bak voor het scheiden van de hulpmiddelen.

Meneer Monopoly heeft een heel eiland gekocht en hij geeft jou de opdracht om er te gaan bouwen. Maak kennis met de editie Monopoly Bouwen!

Wat is er anders aan Monopoly Bouwen?

Het grote verschil met de gewone Monopoly is dat je eigendommen nu toegang geven tot bouwhulpmiddelen. Op elk eigendom staat een getal met daaronder één van de vier bouwhulpmiddelen die je nodig hebt om op het Monopoly-eiland te mogen bouwen. Er zijn kiepwagens, bouwkranen, graafmachines en schepen. Wanneer je een eigendom in bezit hebt en het getal dat op je kaart staat wordt met de dobbelstenen gegooid tijdens een beurt, dan krijg je twee exemplaren van het afgebeelde hulpmiddel. Deze hulpmiddelen lever je tijdens je beurt in bij de bank om verdiepingen te bouwen met de bouwblokken van je eigen kleur. Elke verdieping heeft wel zijn eigen vereiste hulpmiddelen. Zo heb je voor de eerste verdieping maar twee willekeurige hulpmiddelen nodig, maar voor een vierde verdieping een bouwkraan en twee schepen. Gelukkig staan er op het speelbord ook vakjes waar je extra bouwhulpmiddelen kan krijgen. Heb je niet de juiste kleur, dan mag je vier dezelfde ruilen bij de bank voor één andere kleur. Of je ruilt met je kanskaart een bouwhulpmiddel met een tegenspeler.

Meneer Monopoly heeft een heel eiland gekocht en hij geeft jou de opdracht om er te gaan bouwen. Maak kennis met de editie Monopoly Bouwen!

Door gebouwen te bouwen op het Monopoly-eiland verdien je punten. Hoe hoger het gebouw hoe meer punten hij waard is. Er is één penthouse in het spel en wanneer een speler deze heeft gebouwd is het spel afgelopen. Maar degene met het penthouse hoeft niet meteen te hebben gewonnen. Je kan op het eind ook nog twee bouwbonussen verdienen door de meeste gebouwen naast elkaar te hebben gebouwd of door het meeste geld te bezitten.

Meneer Monopoly heeft een heel eiland gekocht en hij geeft jou de opdracht om er te gaan bouwen. Maak kennis met de editie Monopoly Bouwen!

Go or No Go

Het strategische bordspel Monopoly Bouwen gaat net even een stap verder dan Monopoly. De aandacht wordt op de proef gesteld doordat je zelf ook op moet letten of er één van jou getallen wordt gedobbeld. Let je niet op dan loop je bouwhulpmiddelen mis of misschien wel huur doordat je niet ziet dat iemand op jou eigendom staat. Dit zorgt er bij ons voor dat iedereen bij het spel betrokken blijft en ondertussen niet iets anders gaat doen. Regelmatig komt bij ons Monopoly junior op tafel, maar ik denk dat wij in Monopoly Bouwen een hele leuke opvolger hebben gevonden nu de kinderen wat ouder worden. Van ons krijgt Monopoly Bouwen dus zeker een GO!

Monopoly Bouwen Facts


Lees ook: Mevrouw Monopoly

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.