10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar Game reviews

{ Review } | Let’s Sing 2022 voor de NINTENDO SWITCH

Om alle frustraties van het thuisblijven eruit te gooien gaan wij zingen met de nieuwste editie van Let's Sing 2022. Lees maar mee!
KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Het ziet er naar uit dat we voor het tweede jaar op rij de kerstdagen thuis moeten gaan doorbrengen. Om alle frustratie hierover eruit te gooien gaan wij zingen met de nieuwste editie van Let’s Sing. Want we gaan het natuurlijk wel gezellig maken! Deze 2022 editie bevat nieuwe hits en all-time favourites van Ariane Grande tot Wham!, je weet wel die van ‘Last Christmas’. In de hoop dat we snel weer gezellige avondjes met vrienden of familie kunnen beleven is deze karaoke-game dan een aanrader?

Om alle frustraties van het thuisblijven eruit te gooien gaan wij zingen met de nieuwste editie van Let's Sing 2022. Lees maar mee!

Installeren 

Met de gekregen downloadcode kan ik het spel via de store van Nintendo Switch eenvoudig installeren. Je kunt ook overwegen om een fysieke game aan te schaffen die meestal geleverd wordt met microfoon. Ik heb de microfoon niet maar ik gebruik mijn telefoon als microfoon. Let’s Sing heeft een eigen app die je weer met een code aan jou eigen spel koppelt. Op deze manier kun je met meerderen het spel spelen. En dat is met dit soort partygames toch echt wel het leukst! 

Wil jij ook lekker zingen? Shop Let’s Sing 2022 nu:

Let’s Sing 2022 

Sinds 2013 wordt er een jaarlijkse editie van Let’s Sing uitgebracht. Toegegeven dat er ook niet veel alternatieven op het gebied van ‘zang’ games zijn, timmert Let’s Sing dus lekker aan de weg. Ieder jaar wordt de game vernieuwd en uitgebreid met extra spelopties. Dit jaar zijn er maar liefst 8 verschillende spelmodi te selecteren zoals classic, jukebox of mix tape 2.0. Zing in je eentje of met maximaal 8 spelers in totaal. Deze editie bestaat, net als de vorige edities, uit 30 recente popnummers en enkele klassiekers. 

Zing de longen uit je lijf

Ondanks dat we het spel binnen het gezin spelen blijk ik het toch behoorlijk gênant te vinden om uit volle borst te gaan zingen. Dat had ik al met dance games maar voor het zingen moet je echt een drempel over. Bovendien produceer je best veel geluid, sorry buurtjes!
Het menu is overzichtelijk, de moeilijkheidsgraad staat erbij dus starten maar. Ik begin met Last Christmas en ga daarna door naar Everybody van the Backstreet Boys. Onderin beeld loopt de te zingen tekst mee inclusief de toonhoogte die gewenst is. Mijn dochters van 6 en 8 vinden het hilarisch om mama zo haar best te zien doen. Ze proberen in een duet, want dat kan ook, Savage Love te zingen. Want hoewel ze een aantal van de 30 liedjes wel herkennen is meedoen voor ze belangrijker dan ‘winnen’. Voor ons gezin biedt dit spel veel plezier maar qua competitie en spel element is het wat te hoog gegrepen.

Om alle frustraties van het thuisblijven eruit te gooien gaan wij zingen met de nieuwste editie van Let's Sing 2022. Lees maar mee!
Everybody – Backstreet Boys

Playlist Let’s Sing 2022

De game valt of staat natuurlijk met de liedjes die erop staan. Nu vind ik 30 liedjes vrij basis of eigenlijk gewoon niet zo heel veel keuze. De nummers zijn heel uiteenlopend en het is echt een kwestie van smaak. De meest pophits zijn van vrij recent en zullen zeker bij een jonger publiek in de smaak vallen. Wij testen ondertussen onze zang skills op Bad Lair van Imagine Dragons en blijkt Jerusalema een lastig nummer! Klassiekers als Last Christmas zijn zeker in deze decembermaand heerlijk om mee te blèren. Vreemde eend in de bijt is het nummer uit de musical Aladdin ‘A Whole New World’, maar opnieuw een heerlijk nummer om te zingen.

Verschillende spelmodi 

Mocht je de classic spelmodus doorlopen hebben dan is het leuk voor de variatie om voor een andere spelmodus te kiezen. In de 2022 variant heb je de keuze uit maar liefst 8 verschillende spelmodi. Zo kun je het in het online klassement tegen de hele wereld opnemen. Terwijl de let’s party speelmodus weer ideaal is op een feestje want je neemt het dan tegen elkaar op in teams. Met de mix tape 2.0 maak je je eigen mixtapes en in de playlist creator kies je je eigen afspeellijst. 

Om alle frustraties van het thuisblijven eruit te gooien gaan wij zingen met de nieuwste editie van Let's Sing 2022. Lees maar mee!

Go or no go 

Zoals ik al eerder aanstipte is dit spel nog net een tikkie te lastig voor ons gezin. Voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar, wat ook de adviesleeftijd is, is dit een top game. Zij kennen de meest recente hits en kunnen de Engelse songteksten meelezen. Ik kan me voorstellen dat dit een topper is om een kinderfeestje of avondje met vrienden mee op te leuken. We hebben veel plezier gehad aan het reviewen van Let’s Sing. Gelukkig hoefden we geen video aan te leveren haha! 

Het is een spel zonder al te veel poespas gewoon om lekker te zingen. Je telefoon gebruiken als microfoon werkt prima, op deze manier kun je ook met meerdere mensen tegelijk zingen. Wat ik wel jammer vind is de beperkte keuze in nummers. Je kunt weliswaar bundels met nummers bijkopen, maar ik vind dit persoonlijk vrij prijzig. Als variatie op een avondje dansen of een bordspel is dit een leuk alternatief.

Let’s Sing 2022 Facts

 • Merk: Ravenscourt
 • Release: November 2021 
 • Geschikt voor: Nintendo Switch, PS4, PS5 en Xbox One, Xbox Series S | X
 • Taal: Engels 
 • Genre: muziek/ zingen/ party
 • Leeftijdsindicatie: 12+ 
 • Aantal spelers: 1 tot 8 spelers 
 • Prijs: € 58,35 en online hier met microfoon te koop

Lees ook: Just Dance 2021

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.