Game reviews Sporten

{ Review } | Knockout Home Fitness Nintento Switch

review Knockout home fitness nintendo switch
Cassandra
Laatste berichten van Cassandra (alles zien)

Voor wie momenteel door de maatregelen in de avond niet meer naar de sportschool kan, heeft Nintendo Switch een slimme oplossing gevonden. Knockout Home Fitness is, zoals het al doet vermoeden, een fitnessgame met Personal Training waarin vechtsport elementen verwerkt zitten. Denk hierbij aan Kickboksen, Karate en Muay Thai. 

Knockout Home Fitness

Knockout Home Fitness kan gespeeld worden in twee verschillende modulen :

 • Personal Training modus
 • 3-minute Fitness Modus

De personal training is de belangrijkste hierin, deze kan eens per dag gespeeld worden. Personal Training bestaat uit een dagelijkse samengestelde training die wordt gebaseerd op basis van de instellingen die je kiest. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gewichtsverlies, krachtopbouw of actief blijven. Daarnaast kun je ook kiezen op welk lichaamsdeel je je wilt focussen : Bovenlijf, onderlichaam, billen of full body. 

Elke dag een stempel na voltooien Personal Training

Heb je een Personal-Training sessie voltooid? Dan krijg je (dagelijks) na elke sessie een stempel en vervolgens kun je een grafiek bekijken waarin je ziet hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoeveel herhalingen je hebt uitgevoerd in de tijd. Daarnaast kun je je gewicht invoeren waarmee je je gewichtsverlies en de veranderingen in je BMI kunt bijhouden.

De PT-sessies bestaan uit vechtsport oefeningen zoals een “uppercut”, een kick en dat dan op het ritme van een bepaald muziekje en met bepaalde herhalingen en wisselingen. Soms nog best lastig bij te houden haha! 

Ben je klaar met de Personal-Training sessie? Dan is deze geblokkeerd tot de volgende dag. Het enige wat je dan nog kunt spelen is 3-Minute Fitness. 

Knockout Home Fitness is een fitnessgame voor de Nintendo Switch waar Personal Training en vechtsport samenkomen. In deze review lees je meer

3 minute fitness

3 Minute-Fitness bestaat uit 60 verschillende trainingen en ze duren ongeveer 3 tot 5 minuten per training. Daarnaast bieden deze trainingen diverse intensiteiten. Wanneer je net begint zijn er maar een aantal ontgrendeld, maar hoe vaker je de Personal-Training uitvoert, hoe meer er beschikbaar komt.

De trainingen zijn verder opgesplitst in 5 verschillende categorieën: 

 • Warming-up
 • Boksen
 • Kickboksen
 • Vechten (inclusief Muay Thai, Karate en Kung-Fu)
 • Uitdagingsgedeelte met intensieve sessies

Trainers, studio en muziek

In het begin speel je twee trainers vrij, dit worden er uiteindelijk vier. Daarnaast zijn er drie verschillende studio’s te selecteren en 25 muzieknummers. De muziek is een mix tussen Trance, Techno, Hip Hop, Pop en EDM. Geen populaire top40 nummers dus, mocht je daar meer van houden. 

Knockout Home Fitness is een fitnessgame voor de Nintendo Switch waar Personal Training en vechtsport samenkomen. In deze review lees je meer

Liever lui, dan moe?

Eerlijk = eerlijk. Behaal dikke scores door je pols op het ritme te zwaaien terwijl je ondertussen op de bank hangt, met je voeten op tafel ligt en een zak chips naar binnen verorbert. Yes, ik heb het echt geprobeerd. Puur om het echt uit te testen, whaha. Maar goed, deze manier van “work-out” is natuurlijk meer jezelf voorliegen, haha. 

Go or No Go

Heel eerlijk? Het is erg leuk om een aantal keer te doen, en je gaat echt zweten. Maar ik vind deze fitnessgame best wel beperkt voor de prijs die je ervoor betaald. Via bol.com betaal je bijna 40 euro voor dagelijks zo’n 15 minuten Personal Training. Het feit dat de PT-sessies maar eens per dag uitgevoerd mogen worden vind ik wel erg jammer. Als ik naar de sportschool ga voor Personal Training dan ben ik minimaal 45 minuten onder de pannen. Dat is met deze game niet te realiseren. 

Desondanks is het wel fijn om een game als deze in huis te hebben in de huidige periode. Ik ben in de eerste 1,5 jaar van de corona tijd helaas 30 kilo aangekomen. Sinds afgelopen september ben ik weer bezig in de sportschool en zocht nog iets om thuis ook op een leuke manier te kunnen sporten. En hoewel dit een geinig spelletje is, pak ik liever Just Dance of Ring Fit Adventure om dan een workout vanuit daar te doen. Ik ga dus in dit geval wel voor een no go. Dat is meer vanwege de prijs-kwaliteit verhouding. De graphics (geen geweldige kwaliteit) moet je namelijk van houden: anime… Niet echt mijn ding, maar wellicht dat een ander dat juist weer een pluspunt vindt. 

Knockout Home Fitness is een fitnessgame voor de Nintendo Switch waar Personal Training en vechtsport samenkomen. In deze review lees je meer

Game Specificaties:

 • Merk: Mindscape
 • Release: oktober 2021
 • Geschikt voor: Nintendo Switch
 • Taal: Engels, Duits, Frans, Japans
 • Genre: sport
 • Leeftijdsindicatie: leuk voor kinderen (8+) die graag sporten (PEGI leeftijd 3)
 • Aantal spelers: 1
 • Prijs: € 39,95 en te koop via bol.com

Lees ook: Nintendo Switch Sports review & Let’s Get Fit voor de Nintendo Switch

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.