10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 6 jaar 7 jaar 8 - 9 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Catan Junior van 999Games

Thuis zijn we grote liefhebbers van het bordspel kolonisten van Catan. Maak kennis met Catan Junior, de versie vanaf 6 jaar.
De Nijhofjes

Thuis zijn we grote liefhebbers van het bordspel kolonisten van Catan. Hoewel de jongere kinderen het ook erg leuk lijkt, spelen deze het spel nog niet mee. Het is niet alleen strategisch denken, het bordspel kan ook erg veel vragen van je geduld en laat dit nou niet bij alle kinderen even goed in de smaak vallen. Als je kinderen thuis zien dat je papa en mama met vrienden Catan spelen, willen ze natuurlijk ook mee doen. Hoe leuk is het dan ook dat er een junior editie op de markt is. Wij mochten de junior editie van 999Games testen en speelden het spel met Pipp (5), Mees (9) en Tyke (13).

Thuis zijn we grote liefhebbers van het bordspel kolonisten van Catan. Maak kennis met Catan Junior, de versie vanaf 6 jaar.

Het spel De Kolonisten van Catan

In het normale Catan spel draait het vooral om strategisch spelen en goed onderhandelen. Om het spel te winnen moet je overwinningspunten halen. Je kan deze punten behalen door het bouwen van een dorp of een stad. Hoe meer dorpen en steden, hoe meer punten. Ook kun je punten krijgen door bepaalde handelingen uit te voeren. Bijvoorbeeld, je legt de langste handelsroute of je hebt de meeste ridderkaarten gespeeld. Klinkt niet zo moeilijk toch? Maar voordat je iets kan bouwen moet je voldoende grondstoffen in handen hebben (bijv. graan, baksteen, hout). Deze kan je krijgen door ten eerste heel tactisch je eerste dorp te plaatsen, of door goed te onderhandelen met je medespelers, waarbij je grondstoffen kan ruilen. Ook kan je grondstoffen bij de bank verkrijgen, natuurlijk kost dit ook weer iets. Wie als eerste 10 overwinningspunten behaalt, heeft het spel gewonnen! De Kolonisten van Catan staat garant voor uren speelplezier, dat een leuke bijdrage levert aan een sociaal samenspel.

Shop Catan Junior:

Catan junior editie

De Catan junior editie, ook wel de piraten editie van Catan genoemd, is geschikt voor kinderen die het basisspel van de Kolonisten van Catan nog iets te moeilijk vinden. Net als in het basisspel moet je goed onderhandelen, maar dan net even op een wat meer kindvriendelijke manier. In de junior editie ben je een piraat die land probeert te veroveren. Dit doe je door forten en schepen te plaatsen. Deze kan je maken met grondstoffen. Net als in de basis editie kan je deze krijgen door te dobbelen, te onderhandelen/te ruilen of je kan terecht bij de bank.

Verschillen met de normale versie

Het grootste verschil tussen de normale versie en de junior versie is het gemak. In de junior versie kun je bijna elke beurt wel iets bouwen door bouwstoffen te ruilen met andere spelers en de voorraad van de kapitein. Of de kleinere medespelers dit ook zien ligt aan hun leeftijd en ervaring met dit soort spellen. Ook heb je veel sneller een overwinning bereikd in de junior versie omdat je gewonnen hebt wanneer je 7 forten (dorpen in Catan) gebouwd hebt. Een ander verschil is dat je de junior versie met 2 spelers kan doen. Dit maakt een snel spelletje met je kind een leuk tussendoortje.

Thuis zijn we grote liefhebbers van het bordspel kolonisten van Catan. Maak kennis met Catan Junior, de versie vanaf 6 jaar.

Go or No Go

Catan Junior krijgt van ons een GO. Ook wanneer jij of je kids geen ervaring hebben met Catan is deze junior versie een leuke toevoeging aan je bordspelverzameling. Of een leuk begin van een verzameling. Ook is dit een leuk spel voor zowel kinderen als ouders. Waar sommige bordspellen vooral voor de kids zijn, kun je ook als ouder met dit spel plezier beleven. Een leuk cadeau voor de feestdagen om te krijgen en natuurlijk om direct te spelen met zijn allen. Wie weet hebben papa en mama dan gelijk een leuk idee wat ze zelf voor kerst willen! Wist je wel dat je voor de basis editie ook uitbreidingen hebt? kortom, ook daarmee ben je nog lang niet uitgespeeld!

Catan Junior Facts


Lees ook: Paddy’s zandkastelen spel

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Ronald Lijssen
    7 december 2021 at 00:07

    Leuk dat er ook een kinderversie van is

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.