7 jaar 8 - 9 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief Gastblog Gezelschapsspellen Sinterklaas

{ Review } | 30 seconds junior van 999Games

30 seconds junior is een party spel voor het hele gezin, waarbij je moet samen werken, allert moet blijven en veel lol aan kan beleven!
De Nijhofjes

Partyspellen en snelheid: een goed ingrediënt voor een gezellige avond. 30 seconds is exact zo’n partyspel waarbij je gezellig met vrienden aan de slag kan. Het idee is simpel: omschrijf een woord en je team moet het raden. Om het even wat spannender te maken heb je – hoe kan het ook anders – 30 seconden de tijd om zoveel mogelijk woorden te omschrijven en te raden. 999Games heeft een junior editie van 30 Seconds en wij testten deze voor je uit.

Het spel 30 Seconds Junior

Je speelt het spel in teams. Dit kunnen maximaal 4 teams zijn. Ieder team krijgt zijn eigen speelpion. Het spel wordt gespeeld op een spelbord. Hier zet je jouw pion voort en diegene die als eerste de finish behaalt heeft gewonnen. Om je pion te kunnen verzetten moet je twee dingen doen. Eerst moet je dobbelen. Je kan 0 of 1 gooien. Daarna moet je een kaartje pakken en 5 woorden omschrijven. Dit kan je op vele manieren doen, zolang je het woord of een deel van het woord maar niet benoemt. Jouw team moet de woorden raden. Probeer alle 5 de woorden te raden en je zal 5 stappen op het bord zetten. Raad je er 4 dan zet je er 4, etc. Het cijfer wat je hebt gedobbeld wordt in mindering gebracht op het aantal stapjes dat je mag zetten. Stel je raad 3 woorden, maar je gooide voorafgaand aan je beurt een 1, dan mag je 2 stapjes zetten. In dit geval moet je met de dobbelsteen dus juist 0 gooien.

30 seconds junior is een party spel voor het hele gezin, waarbij je moet samen werken, allert moet blijven en veel lol aan kan beleven!

30 seconden

Had ik al gezegd dat de woorden omschrijven en raden binnen 30 seconden moet? Jouw tegenstander moet namelijk een zandloper omzetten en deze tijd zelf bij houden. Als jouw tegenstander STOP! roept, dan is je beurt voorbij. Verliest jouw tegenstander door alle gekheid en enthousiaste de zandloper uit het oog? Dan kan je geluk hebben dat je stiekem langer dan 30 seconden de tijd hebt. Het is en blijft van beide kanten dus goed opletten! Hoe meer bombarie, hoe grappiger. Dit kan er voor zorgen dat je tegenstander de tijd ooit het oog verliest, maar aan de andere kant kan die slappe lach bij jou er voor zorgen dat het je niet lukt om binnen 30 seconden alle 5 woorden te omschrijven. Tactisch spelen, hier en daar een grap, maar tegelijkertijd ook blijven opletten!

Shop dit uitdagende spel voor kinderen vanaf 7 jaar:

Teams

De hoeveelheid spelers binnen een team maakt niet uit, maar om het overzichtelijk te houden zijn in onze ogen 4 personen per team wel maximaal. Zeker als het om kinderen gaat. Wij speelden het in teams van twee personen waarbij 1 persoon het woord omschrijft en de andere persoon het woord moet raden. Dit ging ons allen goed af.

30 Seconds Junior: kindvriendelijk

Het spel zorgt voor een grote lach op ons gezicht en al snel werden we allen erg enthousiast. Het gaat hier om een junior editie. Dit spel is ingespeeld op kinderen. De adviesleeftijd is vanaf 7 jaar en die klopt wat ons betreft wel. Het gaat er natuurlijk om dat je zelf moet kunnen lezen en vervolgens ook nog eens goed moet kunnen omschrijven. Wij speelden het met onze kinderen van 9, 13 en 15 jaar. Ze vonden het allen erg leuk! Je kunt het spel snel doorspelen en dus speelden we zelfs meerdere potjes achter elkaar. Onze 5-jarige zoon vond het erg leuk om te raden, wat hem ook redelijk goed af ging. Alle woorden zijn kindvriendelijk en de meeste woorden zijn dan ook bekend bij de kinderen.

Toen de jongere kids op bed lagen hebben wij (ouders) het nog even gespeeld met Sem (15) en Tyke (13). Ook wij hadden dikke lol met de junior editie. We vonden het zo leuk dat ik gelijk maar de normale editie heb besteld voor de feestdagen, maar uh… ssstt! want dat weten ze thuis natuurlijk nog niet!

Go or No Go

Ik denk dat ik het al heb verklapt, want ik heb immers de normale editie ook besteld. Het spel 30 Seconds Junior is geslaagd en wat ons betreft een Go voor het hele gezin. Het speelt makkelijk weg, zorgt voor een flinke doses humor en wat we vooral belangrijk vinden, het zorgt voor een leuk samenspel. Samen werken in teams, elkaar een beetje door de war brengen en tegelijkertijd ook alert blijven. Dit leuke familiespel is bij ons thuis een groot succes! Dus een dikke GO!

30 Seconds Junior Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.