Fashion & Styling

Raamdecoratie in 2021? Dit waren de trends

Wat waren de raamdecoratie trends voor 2021? De blijvertjes komen namelijk ook weer terug in 2022, dus lees snel door voor alle tips.

Als je dacht dat 2020 een bizar jaar is geweest dan was het even een teleurstelling toen 2021 minstens zo chaotisch bleek te zijn. Maar we hebben we doorstaan en de tijd heeft zeker niet stilgestaan, voor niets en niemand. Dit geldt voor alles in het leven dus ook voor de mooie zaken waar we van kunnen genieten. Raamdecoratie bijvoorbeeld. Als je meer tijd in huis doorbrengt dan ben je ook meer bewust bezig met het interieur. Wat waren de raamdecoratie trends voor 2021? De blijvertjes komen namelijk ook weer terug in 2022, dus lees snel door als je van plan bent om binnenkort nieuwe gordijnen te kopen!

1. We doen het zelf

Terwijl veel winkels moeite hadden om overeind te blijven hebben de bouwmarkten en tuincentra goede zaken gedaan de laatste paar jaar, want heel Nederland ging klussen. Potjes met vakantiegeld werden gebruikt om de woning eens goed onder handen te nemen. Als je vaker thuis bent dan wil je ook optimaal genieten van wooncomfort. Zo bleek dat een gordijn ophangen eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. De raamdecoratie van PoweredBlinds meet je zelf op, bestel je via de website en installeer je op basis van de meetinstructies. Zo koop je maatwerk voor de prijs van een standaard oplossing.

2. Design en technologie komen samen

Luidsprekers die antwoord geven op al je vragen en lampen die weten wanneer de zon onder gaat. De voorspellingen van vroeger zijn nu echt werkelijkheid geworden. Je hoeft ook geen techneut meer te zijn om er wijs uit te worden want het is nu plug&play. Vooruit, een stel gordijnen koppelen aan je Hue lampen via de Google Assistent kost even van tijd en moeite, maar als het eenmaal werkt dan heb je ook wat! Met name de wijze waarop je verschillende apparaten in huis kunt koppelen heeft de bediening van de raamdecoratie compleet veranderd. En dit merk je ook aan rest van het interieur.

3. Meer vrijheid van inrichten

Als je een gordijn hebt hangen en je ruimte vrij moet houden om aan koordjes te trekken dan kun je niet altijd een bank of lamp op iedere plek neerzetten. Met bediening op afstand kan dit wel. Zo zien we dat raamdecoratie in 2021 veel meer afgestemd werd op de rest van het interieur. Automatisering heeft gezorgd voor meer eenheid bij het inrichten en dat is zeker een goede ontwikkeling. Dat we eindelijk verlost zijn van al die koordjes is esthetisch gezien ook zeker niet verkeerd.

4. Doe meer met licht

Een trucje van professionals in de filmwereld is rooster voor een lamp plaatsen. Dit zorgt voor een schaduwval wat de scène een bijzondere sfeer geeft. Studio lampen zijn voorzien van kleppen met scharnieren om het licht op de gewenste positie te richten. De terugkeer van jaloezieën laat zien wat er allemaal mogelijk is met gericht licht. Daarnaast kun je met deze raamdecoratie de privacy in huis behouden met zicht naar buiten.

5. Terug naar de natuur

Als laatste mogen we houten jaloezieen zeker niet onvermeld laten. Aluminium is toch vooral functioneel van aard, met hout breng je de natuur in huis. De warme tinten en de subtiele kleuren van hout zorgen voor een ontspannende sfeer in iedere kamer. Materialen zoals bamboe zijn ook nog eens heel duurzaam omdat dit materiaal hernieuwbaar is en zeer snel groeit. De lange levensduur is ook een factor die meespeelt. Zo kun je met een gerust gevoel genieten van prachtige raamdecoratie, in 2021 maar ook in 2022 en verder.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.