Inspiratie

Nederlandse gezinnen denken al na over vakantie in 2022

Diverse online peilingen tonen aan, dat Nederlandse gezinnen massaal nadenken over de vakantie in 2022. Met name de zomervakantie is al door veel huishoudens geboekt, zo merken ook de diverse reisbureaus. Een belangrijke reden hiervoor is het feit, dat de afgelopen zomerperiode tegenviel qua weer. Zelden kende een zomerperiode zo weinig zomerse dagen als de afgelopen zomer. Bestemmingen in Italië, zoals Arezzo, Spanje en Portugal doen het goed. Hier heeft men nagenoeg een garantie op mooi weer in de zomerperiode. Ook voor de meivakantie wordt al naar vakanties gezocht. In die vakantieperiode is een stedentrip buiten Europa populair. Onder meer Amerika staat op veel wensenlijstjes.

Twee jaar voor vakantie in eigen land gekozen 

Veel gezinnen die nu een vakantie naar Arezzo, Cortona of bijvoorbeeld Malaga boeken, doen dit na twee jaar op rij in eigen land te zijn gebleven. Tijdens de eerste zomerperiode werd het ten zeerste afgeraden om naar het buitenland te reizen. In de zomer daarop waren volwassenen gevaccineerd, maar tieners vaak nog niet. Om te voorkomen dat zij zich moesten laten testen of het risico liepen in het ziekenhuis te belanden in het buitenland, bleven gezinnen dichtbij huis. Daarbij viel met name de zomer van 2020 niet tegen. Anders was het de afgelopen zomer. Waar het in het voorjaar redelijk weer was, bleef het aantal dagen met een temperatuur van minimaal 25 graden Celsius in de zomerperiode achter bij het gemiddelde.

Diverse online peilingen tonen aan, dat Nederlandse gezinnen massaal nadenken over de vakantie in 2022. Lees meer hierover.

Italiaanse, Spaanse en Portugese eilanden in trek

Kijkende naar de vakanties die het meest geboekt worden voor de komende zomervakantie, valt op dat met name de Italiaanse, Spaanse en Portugese eilanden in trek zijn. Denk aan eilanden als Sicilië, Madeira en Tenerife. Naast het feit dat het hier vrijwel de hele zomer mooi weer is, valt er voldoende te beleven. Bezoek de compacte steden op deze eilanden, maar een mooie rondrit met de auto, of wandel door de diverse natuurgebieden op deze eilanden. Wacht niet te lang met het boeken van een vakantie, want je zal zeker niet de enige zijn die een vakantie naar deze eilanden overweegt!

Lees ook onze tips voor vakanties met tieners

Onzekerheid over nieuwe maatregelen

Niet ieder gezin heeft gewacht tot de komende zomerperiode. Veel mensen besloten afgelopen herfstvakantie al naar een Zuid-Europese bestemming te vliegen. De regels werden dit najaar afgeschaald in verschillende Europese landen. Daarbij maakt de onzekerheid over nieuwe maatregelen dat veel gezinnen hun kans grepen en een vakantie naar het buitenland boekten. Onterecht was die onzekerheid allerminst, zo blijkt nu. Niet alleen in Nederland zijn de regels rondom het coronavirus inmiddels weer aangescherpt. Ook in verschillende andere Europese landen koos men voor een aanscherping van de regels. Zo werd in Oostenrijk de 2G-regel ingevoerd en is het straks (per begin december) niet meer mogelijk met een QR-code naar het land af te reizen, als de laatste prik langer dan 270 dagen geleden gezet is.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.