-

Nederlanders kunnen in de kerstvakantie naar het buitenland

Voor wie een kerstvakantie naar het buitenland op de planning heeft staan waren het spannende momenten, maar lees hier alle ins en outs!

Voor wie een vakantie naar het buitenland op de planning heeft staan waren het spannende momenten, rond de ingelaste persconferentie 18 december. Veel mensen vreesden dat hun vakantie geannuleerd moest worden door nieuwe, strengere inreisbeperkingen. Het zou een vakantie in het buitenland bijzonder lastig maken. Gelukkig voor deze gezinnen kwam het zover niet. Een vakantie naar een van de mooiste steden in Europa blijft ook de komende weken mogelijk. Wel wordt ten zeerste aangeraden om je te houden aan de regels die gelden in Nederland, maar ook op je bestemming. Kijk voor vertrek op de website van de overheid, om te zien welke regels er gelden.

Aanscherping van regels voor vakantiegangers

De kans is groot dat de regels voor vakantiegangers zullen worden aangescherpte in de komende periode. Gedacht wordt aan een situatie, waarbij het tonen van het vaccinatiebewijs alleen niet langer voldoende is. Een reiziger die vanuit het buitenland terug naar Nederland komt, zal zich ook moeten laten testen. Hierbij geldt dat een PCR-test tot 48 uur voor aankomst in Nederland geldig is en een sneltest tot 24 uur. De verwachting is dat deze nieuwe regels voor de hele Europese Unie zullen gaan gelden, om het zo makkelijk mogelijk te maken voor reizigers. Op dit punt verschilt de situatie van een jaar geleden, toen een reis naar populaire vakantiebestemmingen in Europa nauwelijks mogelijk was.

Landen sluiten grenzen mogelijk opnieuw

Toch heerst er nog veel onzekerheid, met name over de omikron variant. Duidelijk is dat deze nieuwe variant veel besmettelijker is dan de delta variant. Een groter aantal besmettingen staat nagenoeg gelijk aan een toename van de druk op de zorg. Iets wat men ten koste van alles lijkt te willen voorkomen, daar de zorg het de afgelopen twee jaar al bijzonder zwaar heeft gehad. Wanneer blijkt dat de nieuwe inreisbeperkingen onvoldoende helpen, is de kans groot dat landen hun grenzen opnieuw zullen sluiten voor internationale toeristen. Niet alleen binnen landen in de Europese Unie, maar ook daarbuiten. In het verleden sloot onder meer de Verenigde Staten haar grenzen voor de Nederlandse toerist.

Aantal besmettingen daalt door eerdere maatregelen

Positief is het feit, dat het aantal besmettingen in de afgelopen periode gedaald is. Het valt te verklaren door de eerder ingevoerde maatregelen in Nederland. Onduidelijk is echter of deze trend zich de komende periode door zal zetten. De besmettelijkheid van de omikron variant maakt dat de dalende trend mogelijk al op korte termijn doorbroken zal worden, waarmee het aantal besmettingen opnieuw stijgt. Experts verwachten dat de omikron variant tegen het eind van dit jaar de dominante variant in Nederland zal zijn. Dat betekent dat het aantal besmettingen met deze variant groter is, dan het aantal besmettingen met de delta variant.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.