Vakantie in Nederland

Lekker de natuur in: overnacht in een natuurhuisje

Wil jij eens een échte bijzondere overnachting meemaken in een natuurhuisje? Ik vertel je alles over deze leuke huisjes om te overnachten.

Wil jij eens een échte bijzondere overnachting meemaken? Dan heb ik in deze blog dé tip voor je! Ik vertel je namelijk graag alles over de leuke natuurhuisjes die je in Nederland kunt boeken.

De vakantieparken en standaard vakantiehuisjes hebben we bijna allemaal wel eens gezien. Natuurlijk ook heel gezellig en leuk, maar misschien ben jij, net zoals ik dat was, eens een keer toe aan iets anders. Op zoek naar een bijzondere overnachting kwam ik uit bij de natuurhuisjes.

Lekker in de natuur

Of je nu met het hele gezin, alleen je partner of met vrienden een weekendje of midweek weggaat, in de natuur is het altijd heerlijk. Een lekkere wandeling door de bossen of de duinen en ‘s avonds tot laat buiten zitten; heerlijk! Natuurlijk kun je zelf kiezen hoe veel of hoe weinig extra voorzieningen je wil bij jouw natuur-avontuur. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om echt in the middle of nowhere te gaan zitten en echt even back to basic te gaan, maar je kunt natuurlijk ook een heerlijk luxe huisje kiezen middenin de natuur. Persoonlijk spreekt dit laatste mij meer aan: ik zie me al helemaal zitten hoor, in een hottub, middenin de bossen! Er zijn zelfs huisjes met een eigen zwembad erbij, dus je kunt het zo gek maken als je wil.

Het zijn de kleine dingen die het doen, zo ook bij de natuurhuisjes. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om in de bossen je eigen hout te gaan sprokkelen, zodat je ‘s avonds lekker de houtkachel aan kunt stoken met jullie eigen hout? Of om ‘s ochtends wakker te worden en onder de regenwaterdouche te stappen?

Natuurhuisje met kinderen

Geloof me, je kinderen gaan dit fantastisch vinden! Welk kind vind het nu niet leuk om in een heuse boomhut te slapen bijvoorbeeld! Want ja, ook dat kan! Hoe gaaf is het om wakker te worden, hoog in de bomen, met een prachtig uitzicht?
Een andere leuke optie voor kinderen zijn de pipowagens. Je krijgt dan een beetje het gevoel van kamperen, zonder dat je het gedoe hebt van een tent opzetten en spullen meesjouwen.

Vind je trouwens het idee van een natuurhuisje wel heel leuk, maar mis je dan misschien andere mensen (gezinnen met kinderen) om je heen? Ook daar is een oplossing voor. Er zijn namelijk kleinschalige vakantieparken met natuurhuisjes, zodat je toch ook andere mensen en kinderen kunt ontmoeten. En je bent natuurlijk verzekerd van een natuurrijke omgeving.

Tiny House

Wat tegenwoordig natuurlijk ook een enorme hype is, zijn de tiny houses. Een tiny house is een klein, knus en vrijstaand huisje van, meestal, maximaal 50 vierkante meter groot. Het idee is dat je in deze huisjes lekker geniet van elkaar en de natuur, zonder al teveel luxe. In Gelderland vind je bijvoorbeeld leuke tiny house natuurhuisjes waar je met het gezin kunt overnachten. Een hele unieke en bijzondere manier van overnachten, kan ik je vertellen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.