Inspiratie

Kerstboom keuzestress!

Het staat zo leuk en gezellig; een kerstboom in de kamer. Maar voor wat voor kerstboom ga jij dit jaar? We helpen je bij je keuze!

Het staat zo leuk en gezellig; een kerstboom in de kamer. Elk jaar zetten we een kerstboom in de donkere dagen voor kerst op in onze woonkamers. Maar wist je dat deze traditie ergens anders is ontstaan? Al honderden jaren zetten we kerstbomen in onze huizen en vroeger werden deze versiert met appels en noten. Gelukkig hebben we tegenwoordig een ruime keuze aan leuke kerstdecoraties en kun je de appels in de fruitschaal laten liggen. Maar voor wat voor kerstboom ga jij dit jaar? We helpen je bij je keuze!

Wat is de mooiste kerstboom?

Dat hangt helemaal af van de keuze kerstboom en het tijdstip van plaatsen. Een echte kerstboom kun je wel in november op zetten, maar de kans dat deze met de kerstdagen nog naalden heeft, is helaas vrij klein. Een kunstkerstboom zal altijd dezelfde vorm houden en verliest maar weinig naalden. Als je zou willen kun je deze zelfs het hele jaar door laten staan.

Waarom een kunstkerstboom?

Wanneer je een kunstkerstboom kiest ben je verzekerd van een mooi blijvende boom. Het uitvouwen van de takjes kost wat extra tijd, maar dan heb je ook wat. Kunstkerstbomen zijn doorgaans verkrijgbaar in PE, PVC en sneeuw varianten. Voor een prachtige volle kunstkerstboom kies je een boom met veel takjes, ook wel tips genoemd. 

Waarom een echte kerstboom

Een echte kerstboom geeft een aangenaam gevoel en de geur van dennennaalden past perfect bij de feestdagen. Echte gezaagde kerstbomen worden zo laat mogelijk naar 1 december gekapt, zo ben je verzekerd van een boom die tijdens de feestdagen nog naalden heeft. Een echte kerstboom die lang zijn naalden vasthoudt, is de nordmann spar. Een ander populaire soort is de zilverspar. De naalden van deze beide bomen prikken niet, dit maakt ze ook nog eens kindvriendelijk!

Naast de kunstkerstboom en echte boom kun je ook altijd nog kiezen voor een prachtige houten kerstboom. Een houten kerstboom is lekker eigentijds en sfeervol tijdens de feestdagen. Zo is er een houten kerstboom die in elk interieur past.

Wanneer kun je de kerstboom neer zetten?

Laten we voorop stellen, wat ons betreft bepaal je zelf wanneer je een kerstboom in de kamer zet. Onderzoek wijst zelfs uit uit dat mensen die vroegtijdig de kerstboom opzetten vaak gelukkiger zijn. Vele gezinnen hebben hun eigen tradities wat betreft het opzetten van de kerstboom. En met kerst draait toch alles om tradities? We zijn toe aan lichtpuntjes in de toch al donkere dagen en zetten massaal onze kerstboom op in november. 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.