2 jaar 3 jaar

5 ideeën voor kindercadeaus voor Kerstmis

Ben jij nog op zoek naar het ideale kindercadeau voor de kerstdagen? Wij hebben 5 tips voor mooie kindercadeaus voor peuters.

Ben jij nog op zoek naar het ideale kindercadeau voor de kerstdagen? Wij hebben 5 tips voor mooie kindercadeaus, die gegarandeerd een succes zijn voor kinderen in de peuterleeftijd! Mijn inspiratie voor deze kindercadeaus haalde ik van vertbaudet.

1. Poppen

Welke peuter loopt er nu niet graag met een pop of barbie rond? Jongens of meisjes, als peuter is spelen met poppen leuk én goed. Door rollenspellen kan je kind bepaalde situaties naspelen en/of verwerken en leren ze sociale vaardigheden. Denk hierbij niet te zwaar hoor: het naspelen kan bijvoorbeeld de postbode zijn, mama of papa, een winkelmedewerker. Dingen die ze door de dag heen zien of tegenkomen. Bij meisjes zien we vaak dat hiervoor een babypop, barbies of L.O.L. stijl poppen gebruikt worden. Bij jongens zien we ook vaak een babypop, maar ook superheldenpoppen of Playmobil.

Heeft je kind al een of meerdere poppen? Wellicht is het dan leuk om accessoires voor de pop(pen) te shoppen. Denk bij een pop aan een poppenbedje, poppenwagen

2. Driewieler

Een driewieler is erg leuk als je er lekker vaak op uit wil met je kindje. De ideale driewieler is er een die je in het begin nog kunt duwen als ouder, en later gewoon kunt gebruiken als losse driewieler. Denk aan de Globber 3, die start als driewieler en dan zelf omgetoverd kan worden tot loopfiets.
Voor kleine kinderen is een driewieler ideaal omdat het kindje bij het het op- en afstappen niet kan omvallen door de zijwielen. Daarnaast is je kindje actief aan het bewegen op een driewieler, wat goed is voor de grove motoriek.
Tot slot zal je kind, wanneer hij of zij een driewieler gewend is, later gemakkelijker overgaan op een gewoon fietsje, aangezien de beweging vergelijkbaar is.

3. Blokken en plankjes

Stimuleer de fantasie van je kind door blokken en plankjes aan te bieden. Je kind kan rustig starten met het bouwen van een blokkentoren en later steeds meer af gaan wisselen en bouwen. Met houten plankjes kunnen er hele gebouwen, dieren en torens worden gebouwd, zeker met wat hulp van papa en mama.
Het spelen met blokken is goed voor de fijne motoriek en de oog-hand coördinatie.

4. Springdier

Kan jouw peuter maar moeilijk stilzitten? Dan zijn de vrolijke springdieren wellicht een leuke cadeautip! Een springdier is vergelijkbaar met een skippybal, maar dan in de vorm van een dier. Je kind kan lekker enthousiast in het rond springen met het springdier. Je kind versterkt hiermee zijn of haar spieren en het is perfect voor de ontwikkeling van het evenwichtsgevoel.

5. Werkbank of keukentje

Wil je graag speelgoed dat een flinke poos mee kan? Dan is het klassieke keukentje of de werkbank de perfecte tip. Je kunt deze namelijk jaren lang gebruiken, want het zal zeker een item zijn waar je kind vaak weer even naar terug gaat om mee te spelen. Even een taartje bakken in het keukentje, of een lekker ijsje maken. De ideale manier om het rollenspel te bevorderen en de fantasie te stimuleren.
Wil je trouwens iets minder klassiek, dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een groentekraam, een winkeltje, een schoonmaakkar of een dierenartswagentje.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.