Inspiratie

{ DIY } | Gingerbread koekhuisjes knutselen, maar dan duurzaam

In deze diy een uitleg hoe je gingerbread koekhuisjes knutselen kunt. Deze leuke kerst knutsel is leuk voor kerst voor je raam!
Anne

Zo leuk, al die versieringen in het raam voor de Kerst! Al een aantal jaar zag ik de super leuke stickers met huisjes op de ramen. Deze zijn te hergebruiken, maar wel altijd zwart of wit. Daarnaast zijn ze niet zo gedetailleerd. Ik was wel eens toe aan wat anders. Vol bewondering kijk ik altijd naar de peperkoekhuisjes. Ik zag ook al wel tekeningen daarvan. En zo kwam ik op het idee om dit te maken. Je hebt geen snijmachine of hele gekke andere materialen nodig.  We maken het van een stuk restkarton.

In deze diy een uitleg hoe je gingerbread koekhuisjes knutselen kunt. Deze leuke kerst knutsel is leuk voor kerst voor je raam!

Gingerbread huisjes van karton!

Kartonnen dozen heb ik in deze tijd van het jaar voldoende. Jij vast ook! Het is goed om te kijken hoe breed je raam is en daar rekening mee te houden. Ik maakte de huisjes op één lang stuk karton. Je kan de huisjes natuurlijk ook 1 voor 1 maken. Het versieren is niet moeilijk, geef je creativiteit de vrije hand. Ik heb alles uit de losse hand getekend maar als je blijer bent met een super strak resultaat, gebruik dan een liniaal. Let bij het uitkiezen van het stuk karton er wel op dat er geen gekke tekst of reclame boodschap op de achterkant staat, als je het in het raam gebruikt kan dat er raar uitzien. Als je gaat snijden is het handig om een goede snijmat te gebruiken. Een scherp mes maakt alles ook een stuk makkelijker. Ook raad ik een metalen liniaal aan, langs een plastic liniaal snijd je makkelijk in de liniaal.

Benodigdheden

  • Karton
  • Scherp mes (afbreekmes of een hobbymes)
  • snijmat
  • Metalen liniaal
  • Krijtstift

Hoe maak je de koekhuisjes

Teken je huisjes op een stuk karton, mijn huisjes zijn gemiddeld 13 cm breed en 28 cm hoog. De kerk is zelfs nog hoger. Als je het precies in een raam wil hebben moet je even je raam opmeten van te voren. Voor de variatie tekende ik verschillende soorten huisjes. Met ook verschillende vormen van het dak. Een trapgevel of een klokgevel maken het speels. De verschillende ramen en deuren varieerde ik ook mee Zo is het leuk om roedes in het raam te tekenen omdat je die leuk kan uitsnijden.

In deze diy een uitleg hoe je gingerbread koekhuisjes knutselen kunt. Deze leuke kerst knutsel is leuk voor kerst voor je raam!

Als je dit afgetekend hebt kan je gaan snijden. Eerst de omtrek van de huisjes uit het grote stuk karton en daarna de details. Het snijden vergt wat kracht en een goed scherp mes. Prik goed diep door en dan lukt het. Hele kleine details raad ik niet aan om uit te snijden (zoals kleine hartjes).

Het leukste onderdeel is het versieren. Ik heb hiervoor geen ontwerp gemaakt. Dakpannen kunnen wat strakker als je het met een liniaal doet. Hartjes, leuke stippen, een versiering rond het raam geven direct een leuk effect. Ik heb alleen een witte krijtstift gebruikt, eventueel zou je ook rood en groen erbij kunnen gebruiken. Als je er nu kerstlichtjes erachter legt geeft het een leuke effect in je raam. Ook kan je deze huisjes prima op een kast in je kamer zetten.

Veel knutselplezier!

In deze diy een uitleg hoe je gingerbread koekhuisjes knutselen kunt. Deze leuke kerst knutsel is leuk voor kerst voor je raam!

Lees ook: Bloemenslinger maken van eierdozen
en: Knutselen met karton

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.