Buitenspeelgoed

De voordelen van een zandbak in de achtertuin

In deze blog vertellen we je de voordelen van een zandbak in je achtertuin. Want met een zandbak is je tuin al gauw een speelparadijs!

Heb je (jonge) kinderen en wil je graag de achtertuin een klein speelparadijs maken voor de kleine? Goed plan, want geloof me als ik zeg dat je kind(eren) daar enorm veel plezier van zullen hebben, jaren lang!
In deze blog vertellen we je de voordelen van een zandbak in je achtertuin.

Uren speelplezier

Ja, het is natuurlijk een enorme inkopper, maar je kind zal uren speelplezier hebben met een zandbak. Van taartjes tot ijsjes maken en van zandkastelen bouwen tot gewoon lekker kliederen met zand, water en modder. In een speeltuin kan je kind zich jaren vermaken. Voor de kleine kinderen is het leuk om er bijvoorbeeld kleine bulldozers in te zetten. Is je kind wat groter, dan kun je misschien een graafmachine erbij zetten, zo een waar je kind zelf op kan gaan zitten en aan de slag kan gaan met graven. Ook deze staat garant voor veel uren plezier!

Goed voor de ontwikkeling

Behalve dat spelen met zand heel leuk is, is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling van een kind. Zo is spelen met zand heel goed voor de fijne motoriek van kinderen. Een kind is tijdens het spelen met zand druk bezig met de handen en vingers, bijvoorbeeld door het zand in een bepaalde vorm te brengen of door hun handjes te laten stromen.
Ook de grove motoriek komt natuurlijk volop aan bod. Tijdens het spelen wordt bijvoorbeeld kracht gebruikt vanuit de schouders en armen.

Rollenspel

Je kunt een zandbak natuurlijk nog veel leuker en gezelliger maken als je kind er meer mee kan doen dan alleen zand scheppen. Denk bijvoorbeeld aan barbies die lekker mee mogen spelen op het strand. Je kind kan een leuk rollenspel spelen met de barbies en dat allemaal in de zandbak. Maar je kunt de barbies natuurlijk ook vervangen door LEGO figuren, dino’s, Playmobil enzovoort.

Dus ja, een zandbak brengt een hoop rommel en zand met zich mee, want geloof me, je zult dat zand ook heus wel terug vinden in (alle hoeken van het) huis. Maar mijn mening is dat het dat dubbel en dwars waard is!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.