-

Ben jij precies goed verzekerd tegen medische kosten?

Staat de premie die jij maandelijks voor je zorgverzekering betaalt goed in verhouding tot de medische kosten die je maakt?

Staat de premie die jij maandelijks voor je zorgverzekering betaalt goed in verhouding tot de kosten die je maakt? Of betaal je maandelijks aardig wat premie, terwijl je eigenlijk nauwelijks zorgkosten maakt? Het kan ook andersom zijn: dat je een lage premie hebt, maar wel regelmatig zelf op moet draaien voor kosten die je verzekering niet vergoedt. Hoe weet je nu of je precies goed zit, als het gaat om je zorgverzekering?

Er zijn kosten die iedereen vergoed krijgt

Over een groot deel van je ziektekostenverzekering hoef je je geen zorgen te maken. Hoef je niet de dekking van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. De basisverzekering, die is namelijk voor iedereen gelijk. Deze verzekering is in het leven geroepen door de overheid, die tevens bepaalt wat er wel en niet gedekt wordt. Alhoewel de premies tussen verschillende verzekeraars licht kunnen verschillen, geldt dat niet voor de dekking. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken of je wel goed bent verzekerd tegen de kosten die een bezoekje aan de huisarts met zich meebrengen. Ook een ziekenhuisopname is bij de ene verzekeraar niet beter gedekt dan bij de andere, net als een bezoekje aan een medisch specialist. Deze zitten allemaal in het basispakket, waardoor de dekking voor iedereen gelijk is.

Te hoog of juist te laag verzekerd zijn komt dus doorgaans niet door het basispakket. Wat wel zo kan zijn is dat je naast deze basisverzekering geen aanvullend pakket hebt afgesloten. Dan loop je een groot risico om zelf een deel van je rekeningen te moeten betalen. De tandarts maar ook de fysiotherapeut worden namelijk niet vanuit het basispakket vergoed.

Kijk naar wat je nodig hebt, en wat niet

Andersom kan het ook. Dat je je zo goed aanvullend hebt laten verzekeren, dat de maandelijkse premie die je betaalt veel hoger is dan de medische kosten die je jaarlijks maakt. Op zich is dat een goed teken, omdat je dus blijkbaar weinig medische zorg nodig hebt, maar een beetje zonde is het ook. Zeker als je je aanvullend hebt laten verzekeren tegen kosten die je waarschijnlijk nooit gaat maken.

Om die reden is het goed om te zoeken naar een aanvullend pakket dat goed bij jouw wensen en eisen past, en jaarlijks te controleren of dit nog steeds het geval is. Heb je kinderen, dan is het prettig dat iets als orthodontie ruim vergoed wordt. Hebben zij een beugel nodig, dan brengt dat namelijk aardig wat kosten met zich mee. Een zorgverzekering afsluiten die deze kosten ruimschoots vergoedt is dus meestal de moeite waard. Vergeet echter niet om, als de kinderen de deur uit zijn, je polis weer eens goed te bekijken, en uit te zoeken of je niet naar een ander pakket over kunt stappen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.