Vakantie in Europa

Op wintervakantie: Doe mij maar Tenerife!

tenerife

Ik heb een voorliefde voor warme vakantielanden. Natuurlijk heeft een prachtig, wit besneeuwd land ook haar charmes, maar mij zal je er niet snel op vakantie zien gaan. Al vanaf jongs af heb ik het geluk gehad om ieder jaar, in de winter, op vakantie te mogen gaan naar een mooi, warm land. Eén van mijn favorieten? Dat is Tenerife. Lees maar verder, dan vertel ik je er alles over!

Tenerife

Ik heb al heel wat landen in het zuiden van Europa en Noord-Afrika mogen bewonderen. Denk aan alle Canarische Eilanden, Griekenland, Malta, Cyprus, Tunesië, Marokko en zo kan ik nog wel even doorgaan. Met name de Canarische Eilanden en Noord-Afrika hebben een perfecte temperatuur in de winter, dus dat waren voor mij wel de ideale landen om op vakantie te gaan. Om vervolgens na een dag of twaalf met een prachtig zongebruind huidje terug te komen.
Mijn favoriete Canarische Eiland is toch wel Tenerife, al scheelt dat maar een heel klein beetje met het prachtige Gran Canaria. Maar waarom Tenerife?

Vulkaan El Teide

Vliegen naar Tenerife vanuit Nederland duurt zo’n 4.5 uur. In de meeste gevallen kun je gewoon met een rechtstreekse vlucht en hoef je dus niet over te stappen. Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en staat bekend om haar heerlijke temperatuur en prachtige natuur. Het hoogtepunt is de vulkaan El Teide. Deze vulkaan is ruim 3700 meter hoog en is daarmee ook direct het hoogste punt van heel Spanje. De vulkaan is trouwens niet actief, begin 1900 was de laatste eruptie. Tenerife is een typisch vulkaaneiland en dat maakt de natuur prachtig en bijzonder.
Je kunt de vulkaan trouwens ook op met de kabelbaan, dan kom je bijna bij het topje van de vulkaan. Je hebt vanaf dit punt een prachtig uitzicht.

Bij de vulkaan is ook een prachtig nationaal park dat ideaal is voor wandelingen of autoritjes. Je kunt hier met gemak een hele dag jezelf vermaken.

Het papagaaienpark

Eén van mijn favoriete bezienswaardigheden (voor jong en oud) is Loro Parque. Je raadt het wellicht al, dat is het papagaaienpark. De meest mooie papagaaien in prachtige kleuren kom je hier tegen. Het is een enorme, tropische tuin waar je echt je ogen uit kijkt. Je vindt er trouwens niet alleen papegaaien maar ook andere tropische dieren.
Nadeeltje: als je in het hoogseizoen gaat, dan zal het park flink druk zijn. Beter ga je dus in het laagseizoen en als dat niet kan, probeer dan zo vroeg mogelijk op de dag het park te bezoeken.

Güímar

Wist je dat je voor piramides helemaal niet naar Egypte hoeft te gaan? Ook Tenerife heeft Piramides, bijzonder he? De piramides zijn gebouwd met stenen uit het lava gedeelte van Tenerife, dus dat maakt ze toch wel echt uniek. Je vindt in Güímar zes piramides. Zeker een bezoekje waard!

Het eten

Ook niet geheel onbelangrijk: naast dat je allerlei mooie uitstapjes kunt maken, kun je ook heerlijk eten in Tenerife. Zowel all inclusive Tenerife als het bezoeken van restaurantjes op het eiland is echt een aanrader! Een musthave is papas arrugadas, een van de populairste gerechten op Tenerife. Het bestaat uit gekookte aardappelen met een pittig pepersausje, dus je moet wel van pittig eten houden.

Staren naar de sterren!

Adembenemend mooi is de sterrenhemel die je kunt bewonderen in Tenerife. Tenerife heeft een perfecte ligging, wat maakt dat je een prachtige sterrenhemel kunt zien. Zoek een plekje op het strand of bijvoorbeeld in het Nationaal Park en je zult versteld staan van de prachtige sterrenhemel.

Benieuwd naar onze vakantie in Gran Canaria? Lees hier verder!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.