Fashion & Styling

Vijf tips om je interieur meer sfeer te geven met foto’s

Wist je dat je jouw interieur meer sfeer kan geven door het ophangen van foto's? Ik geef je graag vijf tips om dit voor elkaar te krijgen!
Joyce

Wist je dat je jouw huis meer sfeer kan geven door het ophangen van foto’s? Het maakt je huis gezelliger, intiemer en geeft het karakter. Maar niet elke foto is geschikt en niet elk ophangsysteem is geschikt. Ik geef je graag tips hoe je jouw interieur meer sfeer kan geven.

Wel of geen foto’s in je interieur

Die discussie heb ik wel eens eerder gevoerd. Sommige mensen vinden het verschrikkelijk om foto’s van zichzelf in hun woonkamer te hangen, terwijl andere hun hele muur ermee volhangen. ik denk dat, als je de juiste foto kiest, dit echt een meerwaarde kan zijn voor je woning en je sfeer. Maar hoe doe je dat? Een foto ophangen zorgt niet gelijk voor meer sfeer. En daarnaast kan je zoveel dingen kiezen om je foto op af te drukken. Een foto op canvas kan erg mooi zijn, maar als je hem niet op de juiste plek hangt dan heb je er niks aan. Daarom geef ik je vijf tips!

#1 Kijk naar je interieurstijl

Als eerste is het belangrijk om te kijken wat voor soort stijl jij thuis hebt. Is het landelijk of juist heel modern? Bij een klassieke interieurstijl is een foto op doek erg mooi. Maar is het modern dan is het misschien beter om een foto uit te printen en in een stalen lijst te doen. Kijk dus goed wat jouw stijl is en pas daar jouw frame of fotokeuze erop aan.

#2 Kies een sfeer

Naast je woonstijl is het ook erg belangrijk om te bedenken welke sfeer je wil creëren. Wil je meer naar de romantische hoek dan is het bijvoorbeeld mooi om foto’s aan een lichtsnoer te doen en die aan de muur te hangen. Dat staat vaak erg sfeervol. Wil je het een intieme sfeer geven dan zijn persoonlijke foto’s van portetten of gebeurtenissen mooi om te gebruiken. Hou je van strak en weinig kleur? Dan kan je voor zwart-wit foto’s kiezen.

#3 Wissel af qua plaatsing van foto

Hang je aan elke muur één foto dan kan dat mooi zijn, maar qua sfeer betreft heb je dan nog niks. Probeer het plaatsen en ophangen van je foto’s af te wisselen. Zet bijvoorbeeld eens een foto op je vensterbank of die plank met een plantje erbij. Hang verschillende foto’s van verschillende groottes bij elkaar en speel ermee. Zo creëer je gelijk meer sfeer. Zet een foto neer, hang er eentje op en speel ermee. Je zal verbaasd zijn van wat dat doet.

#4 Speel met het licht in je interieur

Een foto plaatsen in een hoekje heeft weinig effect op je sfeer. Kijk vooral goed waar jij lichtinval hebt en waar jouw lampen op gericht zijn. Heb je een echte eye-catcher, dan is het gaaf als daar het licht van buiten op schijnt. Maar ook een lamp dat naar de muur is gericht kan een mooi effect hebben op je foto’s en dus ook je sfeer. Ga eens rustig zitten op je bank en bekijk je lichtinval. Speel ermee en wissel je foto’s om te kijken wat dit doet me de sfeer.

#5 Kies de juiste omlijsting

Ga je voor een foto op canvas dan hoef je hier niet over na te denken, maar bij uitgeprinte foto’s wel. Kijk goed naar je interieur en welke lijsten daar het beste bij passen. Een harde zwarte rand doet echt afbreuk aan je romantische sfeer. Maar een barokke lijst zou ik weer niet doen in een moderne inrichting. Kijk, kies en probeer het uit. Soms is het echt een kwestie van passen en kijken. En soms heb je in één keer de juiste te pakken. Ga rustig op die bank zitten en kijk goed wat voor gevoel je van je foto’s krijgt. Het werkt, echt!

Ik ben nu ook erg benieuwd naar jouw inrichting. Heb jij foto’s in je huis hangen? En waar heb je dan voor gekozen? Heb je mijn tips gebruikt of heb je maar iets gedaan? Laat je het mij weten in een reactie hieronder?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.