Opvoeding & Ouderschap

Stokke Tripp Trapp – De chair for life

Linda D

Zes jaar geleden belandden wij voor het eerst in de “baby wereld”. Een overvloed van aanbod in de mooiste, beste en meest handige baby benodigdheden. Helemaal fantastisch uiteraard, maar ook best verwarrend. Je wilt namelijk dat je kindje niets tekort gaat komen, maar jezelf ook niet te veel laten leiden door je hormonen. Wij maakte destijds een lijstje met items die we zeker moesten gaan afschaffen en items die we wellicht tweedehands zouden kunnen aanschaffen. Een ding wisten wij zeker; een Stokke Tripp Trapp kinderstoel zou er komen! En precies over deze stoel, ga ik het vandaag hebben.

Zes jaar geleden belandden wij voor het eerst in de “baby wereld”. Een ding wisten wij zeker; een Stokke Tripp Trapp kinderstoel zou er komen!

Stokke Tripp Trapp

Meerdere gezinnen in onze omgeving hadden een exemplaar (of meerdere) van de Stokke Tripp Trapp aan de keukentafel staan en deze oersterke, degelijke, praktische, maar ook mooie stoel wilde wij ook hebben. Destijds kochten we deze bij een leuke babywinkel in ons dorp en kozen voor een naturel kleurtje. Met deze keuze ben ik overigens nog steeds erg blij. Ons interieur is qua kleur nogal aan verandering onderhevig en deze naturel look past er altijd bij. Wij kochten deze stoel inclusief babyzitje, maar zonder de newborn set. In die tijd gebruikte Siem de stoel dus pas nadat hij een half jaar oud was. Voor die tijd zette we hem in een wipstoeltje bij (op de grond) of op de tafel.
Met terugwerkende kracht zou ik hebben gewild, dat we de newborn set wel hadden aangeschaft. Met die set kan je kindje vanaf dag 1 (!) aan tafel worden geschoven.

Serene Pink

Afgelopen Januari ben ik bevallen van onze lieve Sofie. Met haar geboorte en de aanloop daar naartoe kwamen we weer voor dezelfde keuzes te staan qua aanschaf van producten en meubilair. We hadden een aantal items namelijk al verkocht en geleende items terug gegeven.  En wat betreft de kinderstoel, die was in gebruik door haar grote broer.
Uiteraard wisten we wederom dat we een tweede Stokke Tripp Trapp aan de keukentafel wilde schuiven en dolblij waren wij dan ook toen we hoorde dat deze er ging komen! Het assortiment van Stokke bleek in de loop van de jaren flink te zijn uitgebreid en ook het gamma aan kleuren. Na even te hebben getwijfeld kozen we ditmaal voor de kleur Serene Pink. Een mooie, zachte roze kleur.
Dit in combinatie met de newborn set (kleur: Grey) en de baby set (Serene Pink) met kussen (Timeless Grey).
Ja, je leest het goed… ditmaal inclusief newborn set! Wauw. Ons meisje kon daardoor vanaf dag 1 in de stoel bij ons aan tafel. Wat een geschenk. Dat klinkt wellicht overdreven, maar het is zo enorm praktisch en gezellig. Daar vertel ik zo meer over!

Uitpakfeest!

Zodra we de bestelling hadden doorgevoerd, was de levering enorm vlot. Grote pakketten werden bij ons thuis geleverd en het grote uitpakfeest kon beginnen. Alle producten waren zeer zorgvuldig verpakt en allemaal even mooi. Dolblij, maar aangezien haar komst nog even op zich liet wachten, moesten we alles nog even opbergen. De dag waarop alles in gereedheid werd gebracht, zoals de box en het bedje, mocht ook de stoel worden geïnstalleerd. Een eenvoudig klusje, waarbij Siem, DE grote broer mee mocht helpen. In een eenvoudige klik plaatsten we het newborn setje als figuurlijke kers op de taart. Prachtig resultaat en Sofie mocht komen!

Stokke Tripp Trapp Newborn Set

Op 11 januari werd ze geboren en in diezelfde week, de kraamweek, lag ze in het newborn zitje. Super comfortabel en op en top geschikt voor zo’n klein schatje. Siem kon zijn zusje op mooie hoogte bewonderen en Sofie kon op haar beurt in alle rust aan haar omgeving wennen en in slaap dommelen. Ze lag natuurlijk gewoon lekker in haar wiegje, in haar babynestje of in de box, maar zodra wij aan tafel gingen voor bijvoorbeeld het avondeten kon ze aanschuiven als ze op dat moment wakker was.
Een aantal weken later, was ze al wat vaker en langer wakker. Vanaf dat moment kon ze ook lekker in haar babyzitje liggen wanneer Siem aan tafel aan het knutselen was of we een spelletje speelde. Op die manier was ze er echt bij en niet op een afstandje, dat voelde heel erg fijn.

Het newborn zitje heeft twee standen en een speelgoedhanger. Een liggende stand (vanaf dag 1) en een stand waarbij het zitje ietwat gekanteld is. Qua tafel beleving van Siem (haar grote broer) was dit ook perfect. Zo trots, wanneer hij zijn zusje naast zich had zitten. Helpen bij het geven van de eerste groentehapjes, was wat dat betreft wel de ultieme bezigheid.
Alleen als bij het typen hiervan verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Dat roept echt warme gevoelens op.
Het is dus echt top dat je je kindje met het veilige vijfpunts veiligheidstuigje vanaf de geboorte kunt aanschuiven. Het tuigje heeft overigens ook heerlijke zachte schouderpads.

Zes jaar geleden belandden wij voor het eerst in de “baby wereld”. Een ding wisten wij zeker; een Stokke Tripp Trapp kinderstoel zou er komen!

Stokke Tripp Trapp Babyzitje

Vanaf zes maanden zou je kindje over kunnen gaan van het newborn zitje naar het babyzitje, maar de richtlijn is toch echt vanaf het moment dat je kindje stevig zit. Dit deed Sofie rond die tijd al wel, maar wij hebben gewacht op het moment dat ze op de grond zelfstandig kon gaan zitten vanuit ligstand. Dat was voor ons het teken dat haar rugje/lijfje klaar was om al zittend aan tafel te verschijnen. En oh, wat lijken die kleintjes dan toch ineens groot! Zo’n mopje aan tafel, opnieuw alles ontdekken. Spelen aan tafel, vanuit zitstand over de tafel heen kijken en alles aanschouwen. Wonder op wonder.

Inmiddels is Sofie ruim 9 maanden oud en zit ze dus al een poosje gezellig in het babyzitje aan tafel. Gezellig mee een boterhammetje eten, spelen aan tafel en natuurlijk met het gehele gezin aan tafel voor het avondeten. Bij de Stokke Tripp Trapp in combinatie met het babyzitje zit niet standaard een tuigje geleverd. Wij missen deze op dit moment wel, want Sofie is nogal beweeglijk. Deze kan apart worden besteld en dit is dus ook wat wij absoluut moeten gaan doen.

Zes jaar geleden belandden wij voor het eerst in de “baby wereld”. Een ding wisten wij zeker; een Stokke Tripp Trapp kinderstoel zou er komen!

Optimale ergonomie

De Tripp Trapp stoel heeft een in diepte en hoogte verstelbare zit- en voetenplank, welke zorgen voor optimale ergonomie. Het is dan ook erg belangrijk dat de stoel op de juiste hoogte wordt geïnstalleerd! Wanneer je de hoogtes en dieptes aanhoudt zoals aangegeven op onderstaande afbeelding, heb je een leven lang plezier van de stoel.


Siem maakt nu al zes jaar lang, dagelijks en intensief gebruik van de stoel. De stoel (Stokke Tripp Trapp) ziet er nog enorm goed uit en gaat nog voor heel, heel veel jaren plezier zorgen!

Go or No Go

Ons enthousiasme is al vrij duidelijk, maar bij deze wil ik middels een GO nogmaals benadrukken dat wij oprecht fanaat zijn van Stokke.
De producten zijn tijdloos, sterk, degelijk, mooi qua vormgeving en gemaakt van fijne materialen. Het feit dat de stoel (met accessoires) mee gaat van geboorte tot volwassenheid is ontzettend duurzaam en is iedere cent waard. Stokke noemt deze stoel dan ook met recht: “Chair For Life!”
Ze geloven daarnaast ook dat het creëren van zelfvertrouwen en het opbouwen van een sterke band met de ouder(s) van jongs af aan, wordt gestimuleerd door dicht bij elkaar te zijn. Hetgeen wat je tot stand brengt door onder andere de newborn set. Je kindje zit namelijk op iedere leeftijd op dezelfde hoogte als de rest van het gezin!
Zoals ik beschreef hebben wij het ervaren als super praktisch en gezellig en ik vind de newborn set dan ook echt een aanrader!

Stokke facts:

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.