1 jaar 10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Binnenspeeltuinen Limburg Uitstapjes met je kids

{ Review } | FEC Sevenum: Mattel Play – The Portal Action House

De Nijhofjes

Indoorspeeltuinen zijn binnen ons gezin erg geliefd. Zeker tijdens de winterdagen kunnen wij ons hier goed vermaken. Echter, met 5 kinderen in de leeftijd van 3 t/m 15 jaar wordt het steeds lastiger om een indoor speeltuin te vinden die voor alle leeftijden geschikt is. Dat moeten ze in Sevenum ook gedacht hebben, want het FEC Sevenum is hier perfect op ingespeeld. Een speeltuin voor de kleinsten, een actieparcours voor de grote kinderen en na afloop nog een hapje eten, het kan allemaal onder één dak in FEC Sevenum. Wij verbleven in de directe omgeving in een leuk vakantiepark en trokken er op uit. We nemen je mee in onze nieuwe blog (en vlog) naar Mattel Play, The Portal Action House en het ABC restaurant!

**Update: Helaas zijn Mattel Play en the Portal Action House permanent gesloten na een brand in 2022**

Mattel Play

Ik schreef net al over een indoorspeeltuin, maar ik denk dat ik hier en daar dit even moet bijschaven. Mattel Play is namelijk niet zomaar een indoor speeltuin. Het is een speelwereld met vele bekende helden van jouw kind! Niemand minder dan Bob de Bouwer, Brandweerman Sam, Angelina Ballerina, Mega Blocks en Thomas de trein hebben hier hun eigen speelwereld! Kortom de plek waar kinderen tussen de 2 en 10 jaar zich heerlijk kunnen vermaken!

Twee verdiepingen

Mattel Play bestaat uit diverse speelwerelden verdeeld over twee verdiepingen. Beneden is een restaurant met terras waar je terecht kan voor wat lekkers. Ik moet zeggen dat we positief verrast zijn door de prijzen en het aanbod. Van een snack tot aan een broodje hagelslag, van fruit tot aan muffins. De menukaart is erg ingespeeld op kinderen en dat maakt het natuurlijk extra leuk om even een pauze te nemen. Het terras is tevens een centraal middelpunt waar ouders ook kunnen zitten terwijl de kinderen op ontdekking gaan. Op de tweede verdieping vind je ook een terras welke aangesloten is aan een ‘Soft Play’ klimspeeltuin, waar de kids lekker hun energie in kwijt kunnen!

Thomas de Trein

We beginnen ons speel avontuur in Sodor, de wereld van de treinen. De mooie grote Thomas komt gelijk al op je af, wat een prachtige blikvanger is dit! We ‘kochten’ onze treinkaartjes en gingen op avontuur! Wat is er toch veel te beleven in Sodor! Van spelen met de houten treinbaan tot aan machinist spelen, van fruit en groente plukken bij de boer tot aan een rit in je favoriete locomotief. Natuurlijk mag Cranky de kraan ook niet ontbreken. Je kan zelfs in de kraan en via de glijbaan er weer uit. In de ‘water’ ballenbak rondom Harold de helikopter kunnen de kinderen heerlijk spelen. En ook voor de kleinste kinderen is er een schuimrubber-blokken-bak waar je in kan springen. Allemaal geheel in stijl van de haven van Soder. Wat is deze thematisering prachtig! Pipp (5) is enorme treinen-fan en Thomas-fan, je kan je vast en zeker voorstellen dat er voor hem een bijzondere mooie wereld open ging en dat dit direct één van zijn meest geliefde speelplekken is van Mattel Play.

We nemen je mee in onze nieuwe blog (en vlog) naar Mattel Play, The Portal Action House en het ABC restaurant! Lees je mee?
We nemen je mee in onze nieuwe blog (en vlog) naar Mattel Play, The Portal Action House en het ABC restaurant! Lees je mee?
We nemen je mee in onze nieuwe blog (en vlog) naar Mattel Play, The Portal Action House en het ABC restaurant! Lees je mee?

Bob de Bouwer

In de wereld van Bob kun je als kind direct een de slag, want als er iets duidelijk is in deze wereld is dat er werk aan de winkel is! Kunnen wij het maken? Nou en of! Pipp pakte gelijk een bouwhelm en een kruiwagen en verzamelde stenen om zo een huis te kunnen metselen. Wat is dit leuk bedacht zeg. Milo (3) kon hier ook helemaal zijn draai vinden en speelde op zijn eigen manier ook de perfecte bouwer! Na het bouwen ontdekte Pipp een tekenkamer, ja daar moesten we dus eigenlijk beginnen met ontwerpen maken! Zo gezegd, zo gedaan. Eerst tekenen, dan een miniatuur ontwerp maken en daarna uitvoeren op de bouwplaats! Hier zijn de kinderen wel even zoet mee!

Brandweerman Sam

Brandweerman Sam is natuurlijk een zeer geliefde held bij vele kinderen, maar wat nou als je zelf de brandweerman uit kan hangen? Een brandje blussen? In gebouwen klimmen? Naar beneden springen uit een gebouw of met de brandweerstang naar beneden? Dit kan allemaal in de wereld van Brandweerman Sam. De grote brandweerwagen is gelijk de blikvanger en onze jongens klimmen er ook direct in. Terwijl ze in de brandweerwagen zitten, zien ze brand in een gebouw en gaan ze op ontdekking. In de hoek van deze wereld vind je ook nog de enige echte boot van Brandweerman Sam. Wat is die mooi! Ook hier kan je vanaf de boot brandjes blussen en kan je zelfs een ritje maken op de jetski! Wat is dit leuk gedaan zeg!

We nemen je mee in onze nieuwe blog (en vlog) naar Mattel Play, The Portal Action House en het ABC restaurant! Lees je mee?
We nemen je mee in onze nieuwe blog (en vlog) naar Mattel Play, The Portal Action House en het ABC restaurant! Lees je mee?

Bouwzones : Mega Blocks & Mega Contstrux

Oke, we hebben inmiddels al heel wat afgebouwd in de wereld van Bob de Bouwer, maar naast het ‘echte’ bouwwerk is er ook nog de wereld van de kleine bouwstenen. Op de benedenverdieping is hiervoor een kleine ruimte ingericht voor de allerkleinsten. Zij kunnen hier aan de slag met Mega Blocks. Voor de wat grotere kinderen is er op de eerste verdieping een Mega Contrux wereld. Deze wereld is niet zomaar een wereld, het lijkt wel een fabriek waar jij als kind alle bouwstenen maar eens goed onder de loep moet nemen. Van stenen door de machine halen tot aan het uitvoeren van opdrachten, hier kan de creatieve bouwer goed uit de voeten. Het nabouwen van leuke voorbeelden of aan de slag gaan met vrije geest? Het kan allemaal in de wereld van de bouwstenen. Mees (9) vond deze wereld heel erg leuk en heeft natuurlijk ook even zijn handtekening achtergelaten!

We nemen je mee in onze nieuwe blog (en vlog) naar Mattel Play, The Portal Action House en het ABC restaurant! Lees je mee?
We nemen je mee in onze nieuwe blog (en vlog) naar Mattel Play, The Portal Action House en het ABC restaurant! Lees je mee?
We nemen je mee in onze nieuwe blog (en vlog) naar Mattel Play, The Portal Action House en het ABC restaurant! Lees je mee?

Roller Disco

Toen ik op de eerste verdieping aan kwam was mijn oog gelijk al gevallen voor de Rollerdisco! Wat gaaf! Altijd heb ik al zoiets willen doen, nu hoopte ik alleen maar dat mijn jongens daar ook oren naar hadden. Gelukkig wou Pipp dit wel proberen en voor we het wisten stonden we op echte rolschaatsen! Hoewel ik het zelf nog wel lastig vond, is het net als schaatsen, de basis verleer je niet snel. Ik vond het dan ook erg leuk om samen met de kids op rolschaatsen te kunnen staan. Ik denk overigens ook dat vooral ik dit erg leuk vond. Gelukkig waren er genoeg andere enthousiaste kinderen die net als mij genoten van de rollerdisco!

We nemen je mee in onze nieuwe blog (en vlog) naar Mattel Play, The Portal Action House en het ABC restaurant! Lees je mee?

Angelina Ballerina

Als je met jongens op pad gaat, kom je niet snel in de wereld van Angelina Ballerina, maar toch namen we er een kijkje en hebben we ook in deze wereld kunnen genieten. Het zal je niks verbazen dat je hier in de huid van een echte ballerina kan kruipen en je balletkunstjes kan oefenen aan een echte bar met een mega spiegelwand. Ben je klaar met oefenen? Dan kan je jouw moves laten zien op het podium. Papa en mama zullen vast en zeker in het publiek zitten! Naast ballet kan je er ook met muziekinstrumenten spelen…en dat laat Pipp zich niet twee keer vertellen, wat gaf hij een leuke show weg! In de mooie aangelegde tuin (nog steeds binnen hoor) staat ook een bloemenperkje en hoewel Pipp deze wereld voor meisjes vond, kon hij het niet laten om de bloemen water te geven om vervolgens voor Mama een bosje bloemen te plukken! Mijn stoere klusman is daarmee mijn Held van de dag!

Shows, Meet & Greets en Feestjes

Op de begane grond, aangesloten aan het terras is een podium. Hier vinden shows en meet and greets plaats. Ben jij jarig geweest en wil je genieten van een kinderfeestje tussen jouw favoriete helden? Dan kan dit natuurlijk geheel in stijl. Er zijn meerdere thema partyruimtes beschikbaar met een speciale verjaardagszetel.

Mattel Play: Go or No Go

Ik kan er niet om heen, na zo’n enthousiaste review, dit is natuurlijk een GO! Mattel Play is echt een van de mooiste indoor speelwerelden waar wij zijn geweest. Het is (volgens ons) uniek in zijn soort, want nergens anders kennen wij een indoor speeltuin waarbij deze helden de hoofdrol spelen. Naast spelen kan je ook veel doen en leren. De prijs-kwaliteitverhouding is gewoon goed en je hebt hier net even een andere feeling qua indoorspeeltuin dan in een reguliere indoorspeeltuin. Wij raden zeker een bezoekje aan!

The Portal Action House

Terwijl de jongste twee van 3 en 5 lekker de speelwerelden van Mattel Play gingen ontdekken, ging Papa samen met Sem (15), Tyke (13) en Mees (9) naar het Portal Action House. Omdat ik er zelf niet bij was is het aan Papa Tim om hier een stukje over te schrijven.

Daar gaan we!

Voor de oudere kids, of ouders die nog een beetje kind zijn gebleven, is het Action House een geweldige speelwereld waarbij alles verpakt is in gamedecoratie. Iedereen kan hier klimmen, springen, vliegen en rennen. Het is een soort Jump-park waarbij niet alleen erg goede trampolines zijn, maar ook een mega valkussen dat er voor zorgt dat iedereen tricks kan proberen. Ook ik heb een aantal sprongen gewaagd en vond het erg leuk. Heb je kids die free-runnen interessant vinden? Neem ze mee hier naar toe. Want je kan zo veel doen om daarvoor te oefenen in een veilige omgeving. Ook is er een lasergame Arena, die we helaas niet hebben kunnen testen ivm corona maatregelen. Verder kan ik de beelden beter voor zich laten spreken want ik kom woorden te kort om deze ervaring te beschrijven. Je ziet onze video hierboven!

ABC Restaurant

Het ABC restaurant is een all inclusive buffetrestaurant waar je terecht kan bij maar liefst 12 verschillende restaurants. Al deze restaurants zitten onder een dak. Het is niet alleen super handig, want er is immers voor iedereen iets bij, maar het is er ook nog eens super gezellig. De thematisering ziet er top uit en er is voor jong en oud wat wils. Voor de kleine gasten is er zelfs een kleine indoor speeltuin. Het is zeker een leuke afsluiter van je speeldag in het FEC, hoewel een bezoekje aan het ABC alleen al een heerlijk uitje kan zijn.

FEC Sevenum – Speel en actie concept onder een dak!

Daar waar ik de blog begon met dat het lastig is om een indoorspeeltuin te bezoeken met kinderen die al wat ouder zijn, kan ik deze blog afsluiten met dat je bij het FEC Sevenum dan aan het goede adres bent! Jij als ouder kan een plaatsje nemen in Mattel Play, daar spelen de kleintjes lekker. De grote kinderen kunnen vanuit daar naar het Portal Action House. De grote kinderen kunnen steeds heen en weer lopen naar Mattel Play, bijvoorbeeld voor een drinkpauze, hoewel The Portal Action House ook gewoon zijn eigen bar heeft voor drinken en snacks. Hierdoor is het FEC Sevenum geschikt voor het hele gezin! Echt voor alle leeftijden is er iets te vinden en je kan los van elkaar, toch met elkaar een leuke indoor dag beleven! FEC Sevenum is wat ons betreft zeker een bezoekje waard!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.