10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief Gezelschapsspellen Winnen

{ Review } | Escape Room the Game: Time Travel

Iedereen kent ze wel: Escape Rooms. Waarin je binnen (meestal) 60 minuten letterlijk en figuurlijk uit een kamer moet komen door middel van het opvolgen van aanwijzingen en het oplossen van puzzels. Met Escape Room the Game kun je dit nu ook gewoon lekker vanuit huis spelen! Wij vertellen je in deze blog alles over deze Escape Room voor het hele gezin.

Escape Room The Game: Time Travel

Het spel bestaat uit:

 • Chrono Decorder
 • Hint card decoder
 • 16 sleutels
 • 4 avonturen om te spelen, met toenemend moeilijkheidsniveau
 • 3 x 8 Hintkaarten
 • Spelregels
 • Voor extra achtergrondmuziek kun je de app downloaden
Met Escape Room the Game kun je gewoon lekker vanuit huis spelen! Wij vertellen je in deze blog alles over deze Escape Room.

Doel van het spel:

Doel is eigenlijk vrij simpel, binnen 60 minuten de code kraken zodat je kunt ontsnappen.
Hoe je het speelt: Als eerste lees je het verhaal dat op de achterkant van de envelop staat. Daarna open je de envelop, bekijk je de inhoud en vervolgens leg je alles klaar. Als je zover bent druk je op de start knop van de chrono decoder. De tijd staat op 60 minuten en begint dan af te tellen. Nu is het belangrijk om zo snel mogelijk de code te kraken zodat je kunt gaan ontsnappen!

Met Escape Room the Game kun je gewoon lekker vanuit huis spelen! Wij vertellen je in deze blog alles over deze Escape Room.

Er zijn ook hintkaarten om je een beetje op weg te helpen. De chrono decoder geeft aan wanneer je een hintkaart mag gebruik door middel van een piepsignaal. Om een hintkaart te kunnen lezen schuif je deze in de hintkaart decoder. Deze zorgt ervoor dat je niet zomaar hints kunt lezen, dus vals spelen zit er niet in ;-).

Als je binnen 60 minuten de 3 juiste codes hebt weten te vinden, dan heb je gewonnen!

Ook klaar voor een Escape Room thuis? Je koopt hem hier:

Hoe wij het speelde:

We zijn eerst rustig eens alles gaan bestuderen, regels gelezen, en alles op onze gemak eens bekeken. Vervolgens zijn we gestart.
De puzzels zijn leuk opgezet en goed te doen met wat hulp. Er moet in dit spel wel echt samengewerkt worden. Laat dit nou net ook het puntje zijn waarmee onze oudste wat moeite heeft. Hij trekt het liefste zijn eigen plan en dan ook nog het liefste zo snel mogelijk. Ik vind het samenwerken echt een heel prettig bijkomend voordeel. Tijdens het spelen kon ik hem echt sturen, ik zag hem ook groeien tijdens het spelen als hij weer eens een compliment kreeg.

Wij hebben wel echt even lopen zoeken naar hoe we de codes konden aflezen, hoe we deze moesten invoeren. De app heeft ons daar goed bij ondersteund.

Met Escape Room the Game kun je gewoon lekker vanuit huis spelen! Wij vertellen je in deze blog alles over deze Escape Room.

Go or No Go

In het begin liepen we een beetje vast. Ik kan wel vast verklappen dat naarmate we het spel doorkregen het een dikke GO werd. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat we het meteen vanaf de start een fantastisch spel vonden. Het spel frustreerde ons namelijk wel even. Je moet echt even doorkrijgen hoe je het speelt, maar ook hoe je de codes afleest. Ik heb het meermalen willen opgeven, maar mijn 10-jarige teamgenoot hield de moed erin. Na enige tijd kregen we door hoe we het moesten spelen, hoe we tot de codes kwamen. Ineens werd het spel veel leuker en werd het een uitdaging om zo snel mogelijk de code te kraken. Je hebt er dus wel geduld voor nodig, wat ik zelf niet altijd heb.

Na het nu een paar keer gespeeld te hebben vinden we het een erg leuk spel, en staat een andere variant op ons verlanglijstje zelfs! Het samenwerken samen is echt van belang, je moet veel overleggen, naar elkaar luisteren, en dat is zo ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook verassend waar de ander mee kan komen. Ook onze 8-jarige vond het een leuk spel, de puzzels waren voor hem ook redelijk te doen met wat hulp. Wat niet erg is, want je speelt het spel als team.

Escape Room the Game – Facts:

 • Leeftijd: 10 jaar en ouder
 • Aantal spelers: 3-5, maar wij speelde het ook een keer prima met z’n tweeën
 • Speelduur: 60 minuten
 • Batterijen vereist: 3 stuks
 • Adviesprijs:  € 24,99 en hier te koop

Lees ook de volgende spellen reviews:
Escapen voor kleine kinderen
Qwixx Lungo
Valliballi
De Slimste mens junior
Rupsje Nooitgenoeg

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 12 Comments

 • Reply
  Wiesje
  7 november 2021 at 23:59

  Lijkt me gaaf om met het gezin samen te spelen

 • Reply
  Irma
  7 november 2021 at 21:44

  Lijkt me gaaf voor de lange donkere winteravonden

 • Reply
  Lotte
  7 november 2021 at 20:00

  Wat leuk om deze review te lezen. Het lijkt mij een fantastisch spel; met name dat je noemt dat er samengewerkt moet worden, spreekt mij erg aan. Bij de meeste spellen speelt ieder voor zich, dus dit g eeft een heel andere dimensie. Handig dat er niet vals gespeeld kan worden in verband met de decoder! 😉

 • Reply
  Wessel
  6 november 2021 at 11:06

  Escape Rooms zijn echt vet! Super tof om nu ook thuis met het hele gezin met dit spel te kunnen ontsnappen (of niet 😉)!

 • Reply
  Yvonne W.
  5 november 2021 at 15:58

  Lijkt me een erg leuk spel om met ons gezin, maar ook met vrienden te spelen!

 • Reply
  Noortje
  5 november 2021 at 11:40

  Nog niet eerder gedaan, maar enthousiast geworden door de blog! Ik ben reuze nieuwsgierig; ik doe graag mee!

 • Reply
  Wendy VDS
  3 november 2021 at 23:19

  Dat zien mijn kids wel zitten!
  Superleuk denk ik!

 • Reply
  Marieke
  3 november 2021 at 19:19

  Ik doe graag mee! Onze andere doos met Escape Rooms is uitgespeeld, dus we zijn wel weer toe aan een nieuwe doos! Super!

 • Reply
  Mark
  3 november 2021 at 14:46

  Wat een vet spel! Dat willen wij graag spelen!

 • Reply
  Stefanie
  2 november 2021 at 21:28

  Ik speel heel graag escape games. Deze heb ik nog niet gespeeld. Ik herken wel je gevoel van frustratie als je vastzit. 😂 Maar op het einde zo leuk, als je ontsnapt.

 • Reply
  Riggie van Lochem
  2 november 2021 at 20:37

  Jaaahhh super leuk. Ik doe graag mee om dit ook met mijn kids te gaan spelen.

  • Reply
   Patricia Paling
   2 november 2021 at 22:09

   Super leuk! Nog niet eerder zoiets gespeeld… Maar lijkt me geweldig om met ons gezin te doen. ❤🍀

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.