10 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Recensie } | De Britannica Kinderencyclopedie: voor alle praatjesmakers

Linda D

Hoe vaak denk jij: Oh dat had ik echt moeten filmen! Of een uitspraak van je kind waarbij je denkt, die moet ik echt opschrijven! Hilarische en gevatte momenten waarbij je oren klapperen of je in een deuk ligt van het lachen.
Vrijwel dagelijks gebeurt het me. Siem (6 jaar) die met de dag meer bijdehand en wijzer lijkt te worden, gooit er de ene na de andere wijze of grappige opmerking uit.

De Britannica Kinderencyclopedie bestaat uit totaal 424 pagina’s en is een prachtige encyclopedie voor kinderen vanaf 8 jaar.

Themaboekjes

Al sinds het eerste moment dat Siem mee boekjes mocht uitkiezen in de bibliotheek, koos hij voor “themaboekjes. Boekjes waarin één onderwerp wordt uitgediept, zoals “de leeuw”, “de maan”, “de herfst” etc. Hij houdt er zoals heel veel andere kindjes van om feiten te leren en veel over een bepaald onderwerp te weten. Momenteel is dit de ruimte! Hij vindt het reuze interessant om alles te leren over de ruimte, het sterrenstelsel, raketten en astronauten.
Met behulp van het aanbod in de bibliotheek kunnen we dit ook bieden.

De Britannica Kinderencyclopedie

Maar! Hoe gaaf is het wanneer je een super dik, groot, mooi boek in je kast hebt staan waarin dit onderwerp (de ruimte) en nog heel, heel veel meer in beschreven staat!?
Juist. Super cool! Deze hulpsinterklaas zorgt ervoor dat onze praatjesmaker dit jaar verrast wordt met de nieuwste, mooiste kinderencyclopedie.

Shop deze prachtige kinderencyclopedie nu zonder verzendkosten:

Veel beeldmateriaal

Herken jij jouw kindje(s) in mijn verhaal? Dan geef ik je bij deze graag een kijkje in dit oprecht prachtige boek.
Deze hardcover van deze kinderencyclopedie glimt met zijn gouden letters en nodigt alleen hierdoor al uit tot het nemen van een kijkje. Wanneer je snel door het dikke boek bladert, zie je tekst afgewisseld met heel veel beeldmateriaal. Dit laatste past natuurlijk bij uitstek in een encyclopedie speciaal voor kinderen. De Britannica Kinderencyclopedie bestaat uit totaal 424 pagina’s. Indrukwekkend!

De Britannica Kinderencyclopedie bestaat uit totaal 424 pagina’s en is een prachtige encyclopedie voor kinderen vanaf 8 jaar.

Heel veel informatie

De onderwerpen waarover wordt gesproken zijn onder andere het heelal, de aarde, evolutie, onderwijs, feestdagen, oudheid en middeleeuwen en technologie. Zoals je op de inhoudsopgave op de foto ziet is het echt teveel om op te noemen.
De meest ingewikkelde onderwerpen worden onder woorden gebracht en door de de afbeeldingen wordt het duidelijker gemaakt.
Je laat je kind door middel van deze encyclopedie een reis maken door de geschiedenis, weetjes opdoen over dinosaurussen en mummies en antwoorden te zoeken op vragen die de wetenschap nog steeds bezighoudt. 

De Britannica Kinderencyclopedie bestaat uit totaal 424 pagina’s en is een prachtige encyclopedie voor kinderen vanaf 8 jaar.

Quiz

Aan het eind van ieder hoofdstuk vind je ook nog eens een toffe quiz. Mooie gelegenheid om op speelse wijze de opgedane kennis te testen. Wellicht zelfs met hele gezin samen?
Dit boek is in september 2021 uitgegeven en dit zie je terug in het boek. Bij het onderwerp “Virussen” staat ook Covid-19 beschreven. Hierbij wordt uitgelegd hoe virussen zicht voortplanten. Duidelijk een ontzettend actueel boek!

De Britannica Kinderencyclopedie bestaat uit totaal 424 pagina’s en is een prachtige encyclopedie voor kinderen vanaf 8 jaar.

Go or No Go

De Britannica Kinderencyclopedie krijgt een GO! Het is een parel van een encyclopedie, welke zoals gezegd ontzettend actueel is. Talloze onderwerpen komen aan bod en het is een leerzaam naslagwerk om in de kast te hebben staan of liever nog, op het nachtkastje te leggen.
Het leest heel fijn, door de korte stukjes tekst en de afbeeldingen die het kracht bij zetten. Daarnaast zorgen “de weetjes” en de quizzen voor een speelse afwisseling. Een super tip voor de feestdagen!

De Britannica Kinderencyclopedie – Facts

 • Titel boek: De Britannica kinderencyclopedie
 • Auteur: Christopher Lloyd
 • ISBN: 9789401476331
 • Aantal bladzijde: 424
 • Adviesleeftijd: 8 +
 • Bindwijze: Hardcover
 • Adviesprijs: € 24,99 en online te koop via bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.