10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Game reviews

{ Game Review } | Marvel’s Guardians of the Galaxy

De Nijhofjes

Dat Marvel mega successen kent is geen geheim want de films die ze de laatste jaren hebben uitgebracht hebben vele records verbroken. Ik ben een Marvel fan en ik heb de Guardians of the Galaxy films met veel plezier gekeken, maar dat betekent niet dat ik deze game met een roze bril op mijn neus zal spelen. Of deze game net zo veel kwaliteit heeft als de Marvel films? Lees snel verder…!

Marvel’s Guardians Of The Galaxy review

Voor deze review hebben wij Marvel’s Guardians Of The Galaxy op de PlayStation 4 gespeeld.

Nieuw verhaal

Deze game heeft een eigen verhaallijn en staat los van de films. Hoewel de films wel invloed hebben gehad op het uiterlijk van de Guardians. Dit betekent dat is soms even moest wennen aan de looks van sommige bekende en minder bekende personages. Persoonlijk vind ik het erg prettig om niet een film “na te spelen.” Iets wat toch vaak gebeurt bij dit soort games. Vanaf het begin merkte ik dat dit spel met veel liefde gemaakt. Liefde voor de Guardians, maar ook liefde voor het gehele Marvel universum. Alles verwijzingen die ik als fan tegen kwam…het was een genot.

Marvel's Guardians Of The Galaxy - PS4

Het gamen

In dit spel speel je als Starlord, ofwel Peter Quill. En dat is ook het enige personage waar je mee speelt. Dus hoewel Groot, Rocket, Drax en Gamora wel deel uitmaken van je team, kun je deze karakters AANsturen maar niet BEsturen. Dit spel is een “Third-person action shooter”, wat betekent dat je niet door de ogen van Starlord kijkt, maar over zijn schouders, om zo op je vijanden te kunnen schieten. Ook belangrijk om te vermelden is dat het in dit spel echt gaat om de beleving van het verhaal. Zodoende is er geen multiplayer modus en ook geen online mogelijkheid.

Genot

Dit spel is zo goed gemaakt dat ik zelfs na 12 uur spelen nog nieuwe dingen hoor van mijn vrienden/bemanningsleden op het ruimteschip waarmee we ons door de ruimte verplaatsen. Ook de interactie tussen alle karakters is geweldig. Er zit zo veel humor in dit spel dat dat de kleine minpuntjes makkelijk laat verzachten. Zo is de camera soms iets lastig te besturen of sluipt er toch een klein beetje gevoel van herhaling in de gevechten.

Go or No Go

Dit spel krijgt van mij een GO! Ben je Marvel fan en heb je zin in een nieuw avontuur? Ga dan met dit spel aan de slag. Ook als je niet heel bekend bent met Marvel en al hun games/films/comics, heb je met dit spel zeker iets leuks in handen.

Marvel’s Guardians Of The Galaxy Facts

 • Leeftijd: Goed te spelen vanaf 12 jaar (maar let op: PEGI leeftijd 16 jaar)
 • Multiplayer functie aanwezig: nee
 • Genre: Actie
 • Console: PS4, PS5, Xbox One, Xbox X|S Series
 • Taal: Engels
 • Releasedatum: oktober 2021
 • Adviesprijs: € 59,99 en te koop via o.a. bol.com

Lees ook:
Marvel Avengers Battle Cubes
Fast & Furious: Spy Racers

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.