10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 - 9 jaar 8 jaar 9 jaar Entertainment Game reviews

{ Game Review } | Mario Party Superstars Nintendo Switch

De Nijhofjes

Het is tijd voor een feestje! En wel met Mario en zijn vrienden in het nieuwe Mario Party Superstars. Een nieuw deel kan ik dit spel niet echt noemen want we gaan spelen op spelborden uit de N64 versie van Mario party. Die versie is al van een poosje geleden (1998) en kon volgens Nintendo wel een oppoets beurt gebruiken. Of het spel zichzelf een echte toevoeging aan de Mario Party reeks mag gaan noemen? Lees snel verder….

Mario Party Superstars krijgt een GO! Hoewel het spel technisch gezien een remake is, voelt het als nieuw. Lees onze review verder.

Back to the future

Zoals gezegd gaat het in Mario Party Superstars om een soort van remake van het origineel uit 1998. Met aanpassingen zodat het op de Switch ook speelbaar is natuurlijk. Ook de looks hebben een update gehad en ze hebben er 100 mini spellen in gedaan die hun oorsprong in verschillende delen van de Mario party reeks hebben. Of dat genoeg is? Dat zullen we snel merken. Wat een enorm leuke toevoeging is, is dat je het nu online tegen andere spelers kunt opnemen. En dat is iets wat nog niet eerder gedaan is in de Mario Party serie.

Aan de slag met Mario Party Superstars

Omdat ik het spelen van Mario Party tegen vrouw en kinderen wel ken, en altijd win natuurlijk, heb ik er voor gekozen om mijn eerste bordspel tegen vreemden op het internet te spelen. Voor ik kon beginnen aan mijn bordspel moest ik eerst een “spelerskaart” ontwerpen. Dat houdt in dat ik een favoriet deel uit de party serie kon kiezen en een aantal favoriete mini games. Dit staat dan op de kaart die andere spelers kunnen zien wanneer ze jou online bekijken. Een kleine toevoeging dus om het een beetje te verpersoonlijken. Toen kon ik los en startte het spel. Na ongeveer 30 seconden had het spel medespelers voor mij gevonden en begonnen we. Wat toegevoegd is aan het online spelen, is de mogelijkheid om te communiceren met stickers. Een soort van emoticons met Mario karakters met een uitspraak. WOW, Gefeliciteerd, of OH NEE! Op deze manier kun je toch met je medespelers praten zonder dat het grof kan worden. Gelukkig is er de optie om dit uit te zetten want tijdens mijn spel werd zo veel gebruik gemaakt van deze manier van communiceren dat het mij begon te storen.

Mario Party Superstars krijgt een GO! Hoewel het spel technisch gezien een remake is, voelt het als nieuw. Lees onze review verder.
Mario Party Superstars krijgt een GO! Hoewel het spel technisch gezien een remake is, voelt het als nieuw. Lees onze review verder.

Het spelen op een bord

Het spelverloop is zoals bij alle Mario Party spellen. Mocht je hier niet mee bekend zijn volgt nu een korte uitleg. Alle spelers (4) rollen een dobbelsteen om te zie wat de speelvolgorde zal zijn. Vervolgens ga je in beuren dobbelen om te zien hoeveel stappen je mag zetten. Nadat alle 4 de spelers zich hebben verplaatst komt er een mini game waarin je munten kunt winnen. Het bord heeft verschillende vakken waar je op terecht kunt komen. Een blauw vakje waar je 3 munten krijgt. Een rood vakje waar je -3 munten krijgt. Een geluksvakje waar je iets kan winnen. enz. Ook zijn er voorwerpen die je kan vinden of kopen wanneer je langs een winkel op het bord komt. Denk hierbij aan een paddenstoel waardoor je 5 extra stappen mag zetten. Het doel van het spel is om aan het einde van de 15 rondes het meeste sterren en munten te hebben waarbij de sterren het belangrijkste zijn.

Conclusie van het spel Mario Party Superstars

Helaas kan ik je mededelen dat ik het spel online niet gewonnen heb. Dit lag natuurlijk aan het bord, het soort mini games die ik niet kende en mijn tegenstanders die het op mij voorzien hadden. Of ik ben gewoon niet zo goed… Dat kan ook. Hoe dan ook was het wel erg leuk om zo een potje te kunnen spelen tegen iemand anders dan vrouw en kids. Hoewel we dat ook zeker nog gaan doen hoor!

Mario Party Superstars krijgt een GO! Hoewel het spel technisch gezien een remake is, voelt het als nieuw. Lees onze review verder.

Go or No Go

Mario Party Superstars krijgt een GO! Hoewel het spel technisch gezien een remake is, zijn er niet veel gamers meer die het origineel nog goed voor de geest kunnen halen en is het daarmee eigenlijk weer een nieuw spel. De mini games zijn leuk en afwisselend. De online optie is echt leuk en zorgt er voor dat ook iemand die bij voorgaande delen moeite kon hebben met het vinden van menselijke tegenspelers, nu tegen echte tegenstanders van over de hele wereld kan partyen.

Let op: voor het online gamen is een Nintendo Online lidmaatschap vereist (€ 19,99 per jaar).

Mario Party Superstars Facts

 • Leeftijd: vanaf 5 jaar (PEGI leeftijd 3 jaar)
 • Multiplayer functie aanwezig: ja, ook online, tot en met 4 spelers
 • Genre: Minigames | Bordspel
 • Console: Nintendo Switch
 • Taal: Nederlands
 • Releasedatum: oktober 2021
 • Adviesprijs: € 52,99 en te koop bij bol.com

Lees ook:

– Wario Ware Get it Together
– Mario Odyssey
Mario + Rabbids
– Super Mario Bros. U Deluxe
– Super Mario Maker 2
– Mario Golf: Super Rush

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.