10 jaar 11 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game Review } | Fast & Furious: Spy Racers Rise of Sh1ft3r

De Nijhofjes

Het is tijd om snel en furieus te gaan racen. Ditmaal in een cartoon setting van de animatie serie van de Fast & Furious reeks. De serie, waar dit spel op gebaseerd is, is al vanaf 2019 op Netflix te zien en binnenkort komt seizoen 4 hier van uit. Deze serie speelt zich af in de Fast & Furious wereld waarbij een paar bekende personages uit de film ook als animatiefiguur te bewonderen zijn. Verder staat dit los van de bekende films. Of het spel Fast & Furious: Spy Racers net zo veel actie biedt? Lees snel verder…

Fast & Furious: Spy Racers op de Nintendo Switch

Voor deze review speelde wij Fast & Furious: Spy Racers op de Nintendo Switch.

Versieringen en meer

De makers van dit spel hebben geprobeerd je een spel te geven waarbij het niet alleen om het racen gaat. Je kan elke race namelijk geld verdienen en daarmee kun je dingen kopen. Versiering voor je thuisbasis, andere auto’s enz. Ook hebben ze een beetje verhaallijn proberen te verwerken in het geheel.

Het is tijd om snel te gaan racen met Fast & Furious Spy Racers. Ditmaal in een cartoon setting van de serie van de Fast & Furious reeks.
Het is tijd om snel te gaan racen met Fast & Furious Spy Racers. Ditmaal in een cartoon setting van de serie van de Fast & Furious reeks.

Powers

Elke bestuurder heeft power-ups. En dat zijn 2 standardkrachten, namelijk het schieten met een verfgeweer waarbij je de voorligger kunt vertragen wanneer je die raakt, en een boost waardoor je iets sneller gaat. Verder heeft elke auto ook een eigen power-up. Waarbij de één een boost met grijpende armen heeft, heeft een ander bijvoorbeeld een schild die diegene kortstondig beschermt.

Racen maar!

Ze hebben hopelijk (en vast) echt hun best gedaan tijdens het maken van Fast & Furious: Spy Racers. Maar helaas hebben ze zelf misschien alleen naar de films gekeken en niet zelf een spel gespeeld. Want het racen gaat gewoon niet lekker. En dat in een spel waar het belangrijkste deel het racen is. Ook het parcours ontwerp is soms frustrerend en lijkt niet helemaal doordacht te zijn. Wanneer je tegen een muur botst die je voorkant blokkeert kun je niet gewoon gasgeven en je auto bijdraaien. Je moet eerst achteruit rijden, draaien, om vervolgens weer vooruit te kunnen gaan. Tegen de tijd dat je dit gedaan hebt sta je zo ver achter dat winnen bijna onmogelijk is.

Het is tijd om snel te gaan racen met Fast & Furious Spy Racers. Ditmaal in een cartoon setting van de serie van de Fast & Furious reeks.
Het is tijd om snel te gaan racen met Fast & Furious Spy Racers. Ditmaal in een cartoon setting van de serie van de Fast & Furious reeks.

On- en Offline

Mocht je wel meer willen racen dan is daar genoeg mogelijkheid voor. Je kan tegen elkaar vanaf de bank racen, maar ook online kun je tegen anderen racen.

Go or No Go

Dit spel krijgt een No Go van ons helaas. Het belangrijkste deel van een racespel is het racen en dat is gewoonweg niet goed genoeg. Misschien dat fans van de animatieserie wel van dit spel kunnen genieten, maar van mij, als neutrale gamer, is dit spel geen aanrader.

Fast & Furious: Spy Racers Facts

 • Leeftijd: vanaf 7 jaar (PEGI leeftijd 3 jaar)
 • Multiplayer functie aanwezig: ja
 • Genre: Racen
 • Console: PS4, Xbox One, Nintendo Switch
 • Taal: Nederlands
 • Releasedatum: november 2021
 • Adviesprijs: € 43,99 en te koop via o.a. bol.com

Lees ook deze gane reviews
Riders Republic
Marvel’s Guardians Of The Galaxy
Blaze en de Monstermachines
Addams Family

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.