Verjaardag & Traktaties

Een kinderfeestje regelen doe je zo!

Zodra je kind naar school gaat, komt er een heleboel op je af. Een kinderfeestje regelen is één van die dingen, maar wij hebben tips.

Och, ja, dat hoort er ook nog bij. Zodra je kind naar school gaat, komt er een heleboel op je af. En verjaardagsfeestjes zijn één van die dingen. Meestal wordt het in groep één nog niet gedaan, omdat de kinderen elkaar nauwelijks kennen, maar vanaf groep twee zal je er toch aan moeten geloven. Hoe doe je dat nu? Wat vinden kinderen leuk? Welk budget houd je aan? Pak je het groots aan of wil je liever een knus gezellig feestje? Ga je van huis of blijf je lekker thuis? Hier heb je tips voor een kinderfeestje om er niet overweldigd door te worden.

Uitnodigingen

Stap één bij het regelen van een kinderfeestje is bedenken hoeveel kinderen er komen. Mag de hele klas komen of houd je het liever bij een klein groepje? Wordt het een gemengd feestje voor jongens én meisjes of wil je kind liever alleen kinderen met hetzelfde gender?
Stap twee is dan het maken van een kaartje. Maak je die helemaal zelf of ga je online aan de slag? Online kun je een ontzettend leuke uitnodiging voor een kinderfeestje maken. Laat ze drukken en bezorgen. Dan kun je ze meegeven aan je kind, die ze in de klas mag uitdelen.

Maak er geen strijd van

Je zult zien dat elk feestje van de kinderen anders is. De ene gaat gewoon gezellig naar de buurtspeeltuin en eet daar zelfgebakken pannenkoeken aan een picknicktafel. Een ander kind nodigt iedereen uit om naar het zwembad te gaan, waar meteen ook een patatje met een snack gegeten wordt. Weer een ander viert het thuis met een film, popcorn en een snoepzakje om mee naar huis te nemen naar huis, na het feestje. Ga voor jezelf niet de strijd aan om het beste, duurste feestje te regelen. Probeer je kind met een klein feestje tevreden te stellen. Want zolang ze tevreden zijn met een simpel feestje, kost het je minder geld en gezeur!

Doe het samen

Het klinkt allemaal heel leuk en gezellig, maar omdat jij de ouder bent die het regelt, komt er een hele last op je schouders te liggen. Je rent van hot naar her voor de voorbereidingen en tijdens het feestje ben je ook druk. Vraag daarom of een vriendin of zus kan helpen. Dan verdeel je de taken en heb je tussendoor ook even rust. En het loopt soepeler. De één assisteert tijdens het koekhappen, terwijl de ander vast begint aan het bakken van een flinke stapel pannenkoeken.

Je wordt thuis gebracht…

Ideaal als je dus het feestje samen regelt met een vriendin, want dan kun je ook beiden een koppel kinderen naar huis brengen. Misschien wonen er een aantal dichtbij, die lopend naar huis kunnen worden gebracht, terwijl de anderen met de auto gaan. En is iedereen weer veilig thuis, dan heb je ook de rommel binnen no-time opgeruimd samen. Maak het jezelf dus makkelijk!

Veel succes én plezier!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.