10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken Inspiratie

{ Boekrecensie } | Het Geheim van de Schaduwgruw

Het geheim van de Schaduwgruw is het vervolg op "Het Geheim van de Gargantis” en dat is dus het vervolg op "Het Geheim van de Malamander”.
Anne

Het geheim van de Schaduwgruw is het vervolg op “Het Geheim van de Gargantis” en dat is dus het vervolg op “Het Geheim van de Malamander”. We kunnen het inmiddels wel een serie gaan noemen! In dit 3e deel gaan Herbie en Violet weer op avontuur. In Owee aan zee verdwijnt op mysterieuze wijze de ene na de andere inwoner. Zal het Herbie en Violet lukken om hun vrienden te vinden? En wat is dat dan een schaduwgruw? Heb jij daar wel eens van gehoord? De schaduwgruw zou een geest zijn die mensen hun schaduw afneemt, of is dat meer een legende die men aan elkaar doorvertelt? Wie weet, in dit boek kom je er meer over te weten….

De auteur

Thomas Taylor heeft iets met zeevaarders. Zijn familie is namelijk een echte zeevaarderfamilie. Toch koos Thomas voor een ander leven. Namelijk die van illustrator. Illustrator? Ja dat is eigenlijk het tekenen in boeken. Dat tekenen dat kan Thomas heel erg goed. Hij werd vers van de kunstacademie direct bekend omdat hij de voorkant van Harry Potter en de steen der wijzen mocht illustreren. Hij illustreerde nog vele andere prentenboeken. Maar Thomas wilde graag iets anders en dat was schrijven. Hij schrijft erg beeldend en met veel fantasie. In dit boek is het dorpje Owee aan zee geïnspireerd op zijn eigen dorpje, Hastings wat ook aan de kust ligt. Thomas is een fanatieke strandjutter, toevallig is mevrouw Fossiel uit het boek ook een jutter.

Het geheim van de Schaduwgruw is het vervolg op "Het Geheim van de Gargantis” en dat is dus het vervolg op "Het Geheim van de Malamander”.

Het boek

Het verhaal van Het Geheim van de Schaduwgruw is mooi beschrijvend geschreven en het boek begint met een fijne uitleg. Er is een avond die gevierd wordt in Owee aan zee. Precies op de dag waarop wij Halloween vieren. Als je in Owee woont, dan zet je in Oktober een mangelpitkaars neer om je zelf te beschermen tegen de schaduwgruw en ga je zeker geen pompoen uit hollen.  

In Grand Hotel Nautilis checken wat vreemde types in, waaronder illusionist Caliastra. Herbie Citroen gelooft het verhaal wat zij vertelt niet en gaat op onderzoek uit. Maar dan blijken er steeds mensen te verdwijnen. Wat heeft de Gruwelavond daar toch mee te maken. En is het waar dat de schaduwgruw de schaduw van mensen steelt? Herbie en Violet vinden het mysterie steeds groter worden. Ze gaan op onderzoek uit en krijgen hulp uit onverwachte hoek. Gaat het ze lukken om iedereen terug te vinden? En die schaduwgruw, bestaat die nu echt of….

boek 8 jaar

Go or No Go

Het Geheim van de Schaduwgruw leest ontzettend makkelijk weg . Het is verhalend geschreven met mooie woorden erin waardoor het verhaal meer gaat leven. Het boek leest als een avontuur en is zeker niet kinderachtig. Ook hou ik van verhalen die unisex zijn. Dus niet te meisjes- of te jongensachtig. Daarbij weet de schrijver, zeker in het begin, je actief te betrekken door vragen te stellen. Een fijn en spannend boek voor kinderen die houden van illusionisme en een vleugje magie. Ook al is het een deel drie en komen er wel termen tevoorschijn die in ander delen zijn behandeld, kan je het boek meer dan prima als zelfstandig verhaal zien. 
Er zitten geen echte grote tekeningen in het boek, wel is er bij ieder hoofdstuk een kleine tekening van de schaduwgruw.

Facts Het Geheim van de Schaduwgruw

  • Leeftijd: vanaf 8 jaar (voorlezen vanaf 7)
  • Aantal bladzijdes: 354 pagina’s
  • Auteur: Thomas Taylor met illustraties van thomas Taylor
  • Verschijningsdatum: Oktober 2021
  • Adviesprijs: € 15,99 en online te koop.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.