Huis & Tuin

Verbouwen met pubers in huis: Geef hém die boormachine eens!

Het verbouwen van je huis is al een hele onderneming, zeker verbouwen met pubers. Hoe je dat toch zo goed mogelijk aanpakt? Wij geven 3 tips!

Het verbouwen van je huis is al best wel een hele onderneming, maar met een puber in huis wordt dat nog net een tandje erger kan ik je vertellen. Niet heel vreemd natuurlijk: thuis is de veilige haven van je kind en ineens is daar een hoop herrie, veel stof, vreemde mensen over de vloer en vooral veel gedoe. Dus logisch dat je puber daar helemaal niet blij van wordt. Maar je kunt het hem of haar in ieder geval wel zo gemakkelijk mogelijk maken. Hoe je dat doet? Wij geven je 3 tips!

#1 Betrek je kind in de verbouwing

Er is geen betere manier dan draagvlak bij je kind creëren voor de verbouwing, dan je puber hierin betrekken. En geloof me, ze steken er nog mooi iets van op ook! Grote kans dat jouw zoon echt niet weet welke boormachine hij moet hebben voor welke klus. Test hem maar eens. Weet hij dat een accuboormachine gebruikt wordt voor het in- en uitdraaien van schroeven? Of voor het boren van gaten in zacht hout of zachte steen?
Of de klopboormachine: die wordt gebruikt voor zwaardere klussen en kun je bijvoorbeeld gebruiken voor beton, metaal en hout.
Geloof me, het is wel erg handig dat je puber op deze leeftijd een beetje handig wordt met gereedschap, zodat hij over een paar jaar (als hij op kamers zit wellicht?) zelf een fotolijstje of spiegel op kan hangen.
Is je puber tot nu toe nog nooit aan de slag gegaan met gereedschap? Dan wordt het dus hoog tijd! Neem hem eens mee naar de bouwmarkt, bijvoorbeeld voor de aankoop van nieuw gereedschap. Een klopboormachine, een boorhamer, een accuboormachine Gamma heeft het allemaal.

#2 Plan de klus in een schoolvakantie

Ja, dat klinkt misschien heel vreemd, want je puber wil natuurlijk alles behalve uit bed geboord worden om 8 uur in de ochtend…maar toch wegen de nadelen van klussen in de schoolvakantie niet op tegen de voordelen.
Na een lange schooldag heeft jouw kind behoefte aan rust en regelmaat. Waarschijnlijk moet er huiswerk gemaakt worden of misschien is er zelfs een toetsweek op komst. Leren voor een toets lukt echt niet in een huis waar volop verbouwd wordt. Daarom is een klus plannen in de schoolvakantie verstandiger: tijdens vakanties is er minder regelmaat, je zoon of dochter kan wellicht een paar dagen bij een vriend slapen om aan de drukte te ontkomen en er hoeft geen huiswerk gemaakt te worden.

#3 Houd minimaal één ruimte schoon en rustig

Hebben we het echt over een grote verbouwing in huis? Houd dan minimaal één ruimte schoon en overzichtelijk. Een kamer waar je puber even tot zichzelf kan komen. Het fijnste is natuurlijk zijn slaapkamer, maar als dat niet mogelijk is, is iedere andere ruimte ook goed. Het feit dat je een plek voor hem creëert waar hij zich even terug kan trekken met een telefoon of een game is al top.

Met deze tips verloopt de verbouwing hopelijk met net wat minder stress. En onthoud: aan alles komt een einde, ook aan die verbouwing!


Lees ook: Een houten huis bouwen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.