Huis & Tuin

Tuinieren wordt een stuk leuker met de Kärcher bladblazer!

Wij testen de Kärcher BLV 18-200 accu bladblazer. Deze kan tot maximaal 200 km/u blazen en tot 130 km/u zuigen.

Wij hebben in de herfst altijd enorm veel last van bladeren, zowel in de achtertuin als in de voortuin. We wonen nu eenmaal net op een plek waar vrij veel bomen staan en dan hebben we ook nog een grote, hoge beukenhaag van de buren tegen onze oprit aan. Zodra die zijn bladeren begint los te laten, waaien die allemaal vrolijk bij mij de voortuin in. En helaas ben ik dan weer net niet dat type dat wekelijks alle blaadjes tussen de planten uit gaat plukken. Tijd voor een rigoureuzere aanpak!

De voortuin

Onze voordeur bevindt zich in een hoek. Hierdoor waaien de bladeren dus vrolijk die hoek in, om daar vervolgens te blijven liggen. Heel vervelend, want soms ligt er dus echt een berg bladeren voor de voordeur. Wanneer de voordeur dan opengaat, belanden er dus ook altijd bladeren in mijn gang.
En dan hebben we nog de grootste hoeveelheid bladeren die rechtstreeks mijn voortuin in waait en zich daar op stapelt.

De achtertuin

In de achtertuin hebben wij twee bomen staan en daarnaast nog enkele bomen bij de buren. Maar met name onze berk laat in de herfst flink wat bladeren los en die vallen allemaal op het gras. Ook hier wordt de tuinvrouw in mij helaas niet aangewakkerd, want ik laat het allemaal liggen. Met als gevolg dat het gras veel onkruid krijgt natuurlijk. Heel onhandig, zo erg dat we besloten hebben komend voorjaar het gras te vervangen voor kunstgras. Maar goed, ook dan geldt dat een dekbed van bladeren niet echt handig is om te laten liggen.

Tijd voor een oplossing!

Dus, tijd voor een oplossing, maar wel één waar ik ook echt iets mee kan en vooral, mee wil. Ik ben nu eenmaal geen fanatieke tuinier, dus met een hark overal de blaadjes uitharken wordt hem niet. Gelukkig zijn daar de Garden Tools die mij uit de brand helpen. Ik heb het over mijn nieuwste aanwinst: de bladblazer! Of beter nog: mijn draadloze bladblazer! Of wacht, nog beter: mijn draadloze zuig- en bladblazer!

Wij testen de Kärcher BLV 18-200 accu bladblazer. Deze kan tot maximaal 200 km/u blazen en tot 130 km/u zuigen.

Kärcher accu bladblazer

Ik heb het over de Kärcher accu bladblazer. Om precies te zijn hebben wij de Kärcher BLV 18-200 accu bladblazer. Er is namelijk ook nog de BLV 36-240 accu bladblazer, die nog krachtiger kan blazen en zuigen. Maar voor ons is de BLV 18-200 perfect, want hij doet precies wat ik hoopte.
De Kärcher BLV 18-200 accu bladblazer kan tot maximaal 200 km/u blazen en tot 130 km/u zuigen.

De blaasfunctie

Met de blaasfunctie kun je met je bladblazer bladeren uit vervelende hoekjes of tussen planten blazen. Je kent ze wel, van die hoekjes waar alle bladeren zich ophopen omdat daar geen wind bij komt. Wij hebben een paar grote, zware stenen in de tuin liggen en daarachter ligt altijd een flinke berg bladeren waar ik niet goed bij kan. Dat is nu dus verleden tijd met de bladblazer, want ze vliegen er allemaal tussenuit door aan een kant te blazen.
Ook als je tuin vol ligt met bladeren is het echt heel fijn dat je met de blazer alle bladeren op een hoop kan blazen, om ze vervolgens op te zuigen!

Wij testen de Kärcher BLV 18-200 accu bladblazer. Deze kan tot maximaal 200 km/u blazen en tot 130 km/u zuigen.

De zuigfunctie

Ja, dan komen we bij de functie. Mijn favoriete functie van deze bladblazer! Er zijn ook bladblazers die alleen maar blazen, en vervolgens moet je alsnog alle bladeren zelf Kärcher accu bladblazer dus niet zo. Je switcht met de schakelaar van blazen naar zuigen en al je bladeren verdwijnen in de opvangzak. En dat is nog niet alles, want de bladblazer mulcht alle bladeren ook nog eens. Mulchen betekent dat de bladeren helemaal klein gemaakt worden. Deze bladeren kun je vervolgens gebruiken als bodembeschermer voor de winter, of in de groenbak gooien.
Ik ben echt super enthousiast over deze functie, want hij werkt echt goed en in no-time is mijn hele voortuin bladvrij!

Wij testen de Kärcher BLV 18-200 accu bladblazer. Deze kan tot maximaal 200 km/u blazen en tot 130 km/u zuigen.

De zuigfunctie is ook heel handig tussen wat grover grind. Zoals je in onderstaande video kunt zien, hebben wij bij de voordeur ook grind (split) liggen en daar komen ook altijd kleine blaadjes en zo tussen. Met de hand eruit filteren is echt geen doen, maar met de zuigfunctie van de bladblazer is mijn probleem dus éindelijk opgelost! Hij blaast of zuigt alle blaadjes eruit, maar laat het grind netjes liggen. Echt ideaal!

Blazen en zuigen tegelijk

Dan is er nog iets wat dit apparaat kan; je kunt de blaas- en zuigfunctie namelijk tegelijk gebruiken! Wij dachten eerst: wat heb je daar nu aan? Maar toen we de functie aan het testen waren werd duidelijk wanneer dit handig is. Deze functie is bijvoorbeeld handig als bladeren een beetje vast zitten in bijvoorbeeld andere plantjes. Door te blazen komen de bladeren los en vervolgens zuigt hij ze direct op. Wanneer je alle bladeren op een grote hoop aan het blazen bent, gebruik je deze functie dus niet, maar wanneer je je tuin even bladvrij wil maken is deze functie wel erg handig!

De accu

De Kärcher BLV 18-200 werkt met 18v accu die je voor meerdere Kärcher apparaten kunt gebruiken. Wij gebruiken deze accu onder andere voor onze buxusschaar. Superhandig dat je maar één accu nodig hebt voor al je Kärcher apparaten! De Kärcher BLV 18-200 bladblazer kun je ongeveer 10 minuten gebruiken met de 18v accu. Dat lijkt misschien kort, maar met een normaal formaat tuin heb je in tien minuten tijd echt wel alle bladeren bij elkaar geblazen en/of opgezogen.
Er zit ook een boost functie op de bladblazer, die kort extra hard zuigt of blaast. Deze functie is handig wanneer er bijvoorbeeld bladeren op een lastige plek zitten en met de normale snelheid niet kunnen worden weggeblazen of opgezogen. Deze functie is zeker fijn, maar het trekt je accu wel erg snel leeg. Deze functie gebruik je dus echt alleen wanneer het niet anders kan, want anders zal de accu na enkele minuten leeg zijn.

Zoals je hieronder op de foto kunt zien, kun je op de accu ook aflezen hoeveel minuten je bladblazer nog werkt. Superhandig, want zo weet je dus precies of je je hele tuin klaar krijgt, of even tussendoor moet pauzeren en opladen. Op de meeste accu’s krijg je vaak alleen een percentage te zien, maar dat zegt natuurlijk niet zoveel als minuten.

accu

Werkt de bladblazer prettig?

Ik moet zeggen dat de Kärcher bladblazer erg makkelijk in gebruik is. Hij weegt ongeveer 3.5 kilo, maar door de schouderband en de wieltjes op het apparaat hoef je niet continu te tillen. De wieltjes zijn handig wanneer je bijvoorbeeld een oprit aan het schoonblazen/zuigen bent, maar minder handig als je in de tuin bezig bent. Je kunt overigens ervoor kiezen om de wieltjes eraf te halen.

Behalve voor bladeren gebruik ik de zuigfunctie ook voor onkruid opzuigen na het wieden. Dit werkt ook echt perfect! En daarnaast is het ook ideaal om na het grasmaaien even met de zuigfunctie langs de randen te gaan, want daar blijft altijd behoorlijk wat los gras liggen. Ook dat is nu binnen enkele minuten opgeruimd.

Go or No Go

Ik ben echt heel blij met mijn nieuwste aanwinst voor in de tuin. Met name de voortuin bladvrij houden is nu zowaar een leuk klusje geworden! Wanneer de oprit weer helemaal schoon is en de bladeren tussen de plantjes uit zijn, ziet het er direct een stuk frisser uit en krijg ik zo’n heerlijk trots gevoel. Echt een topapparaat en het feit dat je de accu voor meerdere apparaten van Kärcher kunt gebruiken vind ik ook echt een groot pluspunt. Absoluut een go!

Benieuwd naar alle specificaties en kosten van de bladblazer? Klik hier voor meer informatie.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments

 • Reply
  Mieke | Mieks Mind
  27 oktober 2021 at 07:52

  Wat fijn dat je er zo blij mee bent! Weer een opgeruimde tuin

 • Reply
  Kiki Hasselton
  20 oktober 2021 at 11:52

  Oh wat handig zeg! Gelukkig hebben wij niet veel last van bladeren ed in de tuin!

 • Reply
  Frederique
  18 oktober 2021 at 16:15

  Fijn dat je er blij mee bent! Ik zie er zelf de nut niet echt van in omdat ik een balkon heb waar bladeren geen probleem zijn.

 • Reply
  Nicole Orriëns
  18 oktober 2021 at 08:21

  Wat fijn dat hij zo prettig in het gebruik is. Ik vind het echt net een stofzuiger voor blaadjes.

 • Reply
  Mitchel
  17 oktober 2021 at 12:48

  Een bladblazer is zo leuk om mee te spelen haha, en nog effectief ook 🙂
  Handig dat je kan aflezen hoe lang de bladblazer nog werkt.

 • Reply
  Felice Veenman
  15 oktober 2021 at 20:32

  maar waarom zou je je tuin bladvrij willen houden? Blad is een schuilplaats van egels en muizen. Blad composteert vanzelf en bemest zo je tuin. Gewoon lekker laten liggen, genieten van de kleuren en het lopen door de blaadjes

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.