10 jaar 11 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Pokémon Doolhof: Gotta catch ‘em all! 

Linda D

Ik heb een spelhit voor jullie te pakken! Althans, als je kinderen hebt in de leeftijd vanaf 7 jaar die in zijn voor een spelletje en wellicht een overmatige interesse hebben in Pokémon! Al is dat laatste, de interesse in Pokémon, niet eens een vereiste om dit spel een succes te laten zijn. Maak kennis met Pokémon Doolhof!

Maak kennis met Pokémon Doolhof, het nieuwste Pokémon spel van Ravensburger. Met deze special edition van Labyrinth heb je een hit!

Pokémon: mateloos populair

Op de school van Siem is Pokémon enorm populair. De kinderen nemen kaartjes mee, sparen knuffels en kijken de filmpjes. Ook op het nieuws is de laatste tijd veel over Pokémon te doen.
Siem deelt deze interesse nog niet helemaal, maar vind het wel leuk. Hier dus geen kaartjes, knuffels en films waarin de Pokémon karakters schitteren, maar een super gaaf bordspel! Daar worden wij allemaal blij van hier in huis.  

Ken je de doolhof spellen al? Ook wel Labyrinth genoemd. Waarbij je met een kaartje een rij moet verschuiven om een doorgang en route te maken? Nou dit is zo’n zelfde spel, maar dan een special edition. Die bestonden ook al in andere thema’s, maar niet in het Pokémon thema! En juist die combi spreekt deze doelgroep (7+) momenteel gigantisch aan. Dus ben jij nog aan het shoppen voor de feestmaand(en), lees dan even mee! 

Shop nu jouw Pokémon Doolhof:

Pokémon Doolhof spelen

In de doos die wij ontvangen zit een lekkere felle, schreeuwerige grote speldoos met daarop de meest herkenbare Pokemon karakters. Ik zie glunderende oogjes langs me en ik hoef de vraag niet te stellen wanneer we dit spel gaan spelen. NU!
We duwen alle ronde fiches, de Pokemon karakters en vierkante speldelen uit en maken het spelbord gereed. Terwijl Siem graag wil starten, lees ik de gebruiksaanwijzing voor inclusief de spelregels.
Het spel kent twee manieren om het te spelen. Eigenlijk is het een gevorderde versie en een beginners versie. Zoals gezegd geeft de handleiding aan dat de minimale leeftijd 7 jaar is. Siem is 6 jaar, maar erg geïnteresseerd in dit soort spellen, dus mijn inschatting is bij de start dat hij dit prima kan spelen. Om te starten kiezen we wel de beginners versie. Wat het verschil tussen deze twee opties, ga ik je later in deze review uitleggen! 

Maak kennis met Pokémon Doolhof, het nieuwste Pokémon spel van Ravensburger. Met deze special edition van Labyrinth heb je een hit!

Kies je favoriete Pokémon

In het betoverde doolhof hebben een aantal bekende Pokemon karakters zich verstopt en wachten tot ze door spelers van dit spel gevonden worden! In deze zoektocht kies je vooraf je favoriete karakter uit deze opties: Pikachu, Balbasaur, Charmander of Squirtle. Deze heb je in de voorbereiding op een opzetvoetjesgeplaatst en op die wijze beweeg je ze tijdens het spel door het doolhof.
Door de wegen in het betoverde doolhof slim te schuiven vang je zo veel en zo snel mogelijk alle Pokemon. Bij de start verdeel je de ronde Poke Ball schijfjes, met daarop alle karakters. Het doel is om als eerste bij al deze karakters in het doolhof te zijn geweest.

Maak kennis met Pokémon Doolhof, het nieuwste Pokémon spel van Ravensburger. Met deze special edition van Labyrinth heb je een hit!

Voorbereidingen

Om te starten schud je je alle vierkante doolhofkaarten en deze worden vervolgens open op de vrije velden van het spelbord gelegd. Op die manier ontstaat een toevallig doolhof. Er blijft één doolhofkaart over.  Die kaart leg je open naast het spelbord, want deze kaart gebruik je later voor het verschuiven van het doolhof.

Gevorderden versie en beginners versie

De 24 ronde Poke Ball schijfjes worden ook geschud en gelijk onder het aantal spelers verdeeld (2-4). Bij de gevorderde versie legt iedere speler deze omgekeerd in een stapel bij zich neer en pak je aan de start van jouw beurt de bovenste kaart. Deze pokemon moet je dan als eerst gaan “vangen”.

Bij de beginnersversie mogen deze Poke Ball schijfjes open naast elkaar worden gelegd en kies je zelf een karakter uit waar je als eerste naar toe wilt gaan bewegen.
Met je gekozen karakter start je op de bijbehorende kleur op één van de hoeken van het spelbord. Je doel bij iedere beurt is om op hetzelfde veld te komen als de afbeelding op de Poke Ball (het schijfje). Dit probeer je te bereiken door het doolhof te verschuiven.  

Schuiven maar!

Het speelveld heeft namelijk 12 pijlen. De speler die aan de beurt is kiest een van deze pijlen en schuift hier de overgebleven doolhof-kaart zo ver in, dat aan de tegenoverliggende zijde een doolhof-kaart wordt uitgeschoven. De kaart die eruit is geschoven blijft aan de rand van het spelbord liggen, tot hij er door de volgende speler op een andere plaats weer wordt ingeschoven.
Na het schuiven mag je je spelfiguur verzetten en hopelijk is dit richting het veld met een van de karakters op jouw schijfjes!
De gevorderde versie vraagt aan de spelers om nadat alle karakters zijn verzameld terug te keren naar het beginpunt (een van de hoeken met de overeenkomende kleur), maar bij de versie die wij spelen (de beginners versie) hoeft dit niet. Bij deze laatste speelwijze is het spel dus klaar, zodra een van de spelers alle karakters heeft “gevangen”. 

Maak kennis met Pokémon Doolhof, het nieuwste Pokémon spel van Ravensburger. Met deze special edition van Labyrinth heb je een hit!

Het spel is hier al vele malen gespeeld. Zelfs oma die even op bezoek kwam, moest een potje mee doen en zo ook vriendjes en vriendinnetjes die zijn komen spelen.  

Go or No Go

Wij vinden Pokemon Labyrinth echt een heel erg leuk spel. De gemiddelde spelduur is tot nu toe 20 tot 25 minuten en dat is perfect op deze leeftijd (6 jaar). Binnenkort gaan we eens proberen hoe het gaat wanneer we de gevorderde versie spelen, want hiervoor is logischerwijs ook een langere spanningsboog vereist.  

Tot dusver dus veel enthousiasme en ontzettend veel speelplezier!
Daarom geven wij dit spel dus ook zeker een GO! 

Pokémon Doolhof facts:

Maak kennis met Pokémon Doolhof, het nieuwste Pokémon spel van Ravensburger. Met deze special edition van Labyrinth heb je een hit!
#Doolhof #pokemon

Lees ook: Doolhof klassieke variant

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.