Creatief & Knutselen

{ Review } | Knutselen met Totum: Ook leuk voor kinderfeestjes!

Wij mochten van Totum een geweldig leuk knutselpakket reviewen, dus zijn we op een relaxte  zondag lekker aan het knutselen gegaan met de Totum Bracelet Lacing Factory, de Totum Rainbow Pets Diamond Paint en de Unicorn Glitter Mosaic Box.

Totum Bracelet Lacing Factory

Nou freubeltantes, ga er maar eens goed voor zitten! Het kost even je opperste concentratie, maar als je eenmaal begint wil je niet stoppen en het eindresultaat is echt super gaaf! Je eigen geweven armbandje, gemaakt met de Totum Bracelet Lacing Factory, winnaar van de Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2021!

De factory en alle accessoires zitten samen in een leuk koffertje, heel handig ook om alles weer netjes terug in op te bergen. In het koffertje zitten, naast het station waarin je het armbandje kunt maken, ook verschillende kleuren garen en 4 verschillende motieven. (TIP: Je kunt zelf andere kleuren garen bijkopen, zo kun je ontwerpen ook in andere kleuren maken.)

De Bracelet Lacing Factory in elkaar zetten

In de beschrijving staat precies aangegeven hoe je de tool in elkaar moet zetten. Wanneer we de tool klaar hebben kiezen we een patroon uit. We kiezen die met de aardbeitjes. Noëmi koos echter voor andere kleuren dan eigenlijk bij de aardbeitjes hoorden, maar zo hebben we gewoon een uniek eigen ontwerp, haha! De draadjes zijn op lengte geknipt en we maken het sluitinkje vast met de bijgevoegde lijm. Dit moet een uurtje drogen voordat je verder kunt gaan, hierdoor hard de lijm goed uit. Wanneer de lijm is uitgehard gaan we van start; het weven kan beginnen!

Wij mochten van Totum een leuk knutselpakket reviewen, de Totum Bracelet Lacing Factory, de Totum Rainbow Pets Diamond Paint en meer.

Best wel lastig!

We moeten samen echt even goed kijken hoe het precies werkt.. En we proberen.. En we proberen weer.. En weer…
Maar we krijgen het maar niet onder de knie! Dit moet echt aan ons liggen hoor (iets met gebrek aan inzicht? *oeps*).
Ik verwacht dat voor de oudere en creatieve meiden de Totum Bracelet Lacing Factory een schot in de roos zou kunnen zijn! Het kan niet voor niets zijn dat dit Speelgoed van het Jaar is natuurlijk! Je kunt er, zoals we op het YouTube-filmpje zien, echt hele leuke creaties mee maken. Dit kun je doen d.m.v. de bijgeleverde patronen, of je ontwerpt zelf een leuk patroontje!
Een eindresultaat van het armbandje hebben we dus jammer genoeg niet. Maar we proberen het binnenkort gewoon weer eens en wie weet volgt de foto dan!

Aanbevolen leeftijd

De aanbevolen leeftijd van de Bracelet Lacing Factory is 5+ jaar. Een 5-jarige lijkt mij wat optimistisch ingeschat. Zoals je hierboven kunt lezen vond mijn dochter Noëmi van 8 jaar het lastig en zelfs mama ook! Maar dit kan natuurlijk gewoon aan onszelf liggen, haha!

Wil jij zelf aan de slag met deze leuke set? Shop hem hier:

Nog meer knutselen!

Naast de Totum Bracelet Lacing Factory mochten we met nog meer leuke knutsel pakketjes freubelen, we mochten namelijk een Unicorn Glitter Mosaic Box maken en aan de slag met Rainbow Pets Diamond Painting Post Cards.

Totum Rainbow Pets Diamond Painting op kaarten

We beginnen met de Rainbow Pets Diamond Painting Post Cards. De naam zegt het al; het zijn diamond paintings van dieren in regenboogthema.
Je hebt in totaal 4 kaartjes, een kaartje met een eend, een hertje, een hondje en een kitten. Er zitten ook 6 verschillende kleuren stras steentjes bij, een applicator (wat tevens een krijtje is!), stickers en 4 superschattige kleine envelopjes. Het concept diamond painting spreekt voor zich; pak met je applicator een diamantje vast en plak hem op het kaartje.

Wij mochten van Totum een leuk knutselpakket reviewen, de Totum Bracelet Lacing Factory, de Totum Rainbow Pets Diamond Paint en meer.
diamond painting

Nu nog een leuke boodschap op het kaartje schrijven, je envelopje pimpen en je hebt een super cute kaartje voor je vriendinnetjes, papa, mama, opa, oma of voor wie dan ook! Het zou zelfs leuk zijn als activiteit op een kinderfeestje of als uitnodiging voor een kinderfeestje.
De vanaf leeftijd is 6 jaar en gezien de piepkleine diamantjes zou ik dit ook zeker wel aanraden.

Wil je ook aan de slag met Diamont Painting? Dit zijn de leukste sets:

Totum Unicorn Glitter Mosaic Box

Na de diamond paintings zijn we aan de slag gegaan met het de Unicorn Glitter Mosaic Box. Noëmi kon niet wachten, maar ze heeft volgens haar het leukste voor het laatste bewaard. Ze wilde het eigenlijk gaan gebruiken als een sieradendoosje voor o.a. haar geweven armbandjes die ze met de Totum Bracelet Lacing Factory had willen maken, maar nu wordt het een doosje waar ze al haar gevonden schatten in kan bewaren. Daar is hij ook ideaal voor!
In het doosje zitten 3 kleuren mozaïek-stickers en een velletje met glittersteentjes. Op het doosje staat aangegeven welke kleur mozaïek-sticker of glittersteentje je kunt plakken.

De vanaf leeftijd is 3 jaar. Als je een dreumes hebt die een goed ontwikkelde fijne motoriek heeft zou dit zeker kunnen! En anders helpt papa of mama gezellig mee, toch!

Het leuke, creatieve bewaardoosje:

Go or No Go

Alle producten uit het knutselpakket krijgen wat ons betreft een dikke GO! Ook al lukt ons het weven niet, het is een super leuk concept!
Totum heeft altijd erg leuke pakketten voor zowel jongens als meisjes en naast dat ze erg leuk zijn, zijn ze vaak ook erg betaalbaar wat het ideaal maakt als bijvoorbeeld een cadeautje voor een kinderfeestje of als activiteit voor op een kinderfeestje.
Een echter aanrader om eens te kijken in de plaatselijke speelgoedwinkel of online als je binnenkort een kinderfeestje hebt of een kinderfeestje te organiseren hebt!

Facts

Totum Bracelet Lacing Factory
– Leeftijd: vanaf 5 jaar
– Adviesprijs: 13,99 en o.a. hier te koop

Totum Rainbow Pets Diamond Paint
– Leeftijd: vanaf 6 jaar
– Adviesprijs: 9,49 en o.a. hier te koop

Unicorn Glitter Masic Box
– Leeftijd: vanaf 3 jaar
– Adviesprijs: 7,49 en o.a. hier te koop


Lees ook: Knutsel een juwelendoos

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.