Gezelschapsspellen

Twee leuke korte spellen voor jong en oud: Qwixx longo en alles op 1 kaart

Qwixx longo
Joyce

Regelmatig houden wij een game avond met vrienden. Lekker aan tafel met lekkere hapjes en drankjes. Toen we Qwixx longo en Alles op 1 kaart van white Goblin mochten testen, werd er snel een avond ingepland!

Spelletjesavond met spellen van White Goblin

Een bordspel, een escape room, een kaartspel of iets anders; wij spelen het allemaal. Soms nieuwe spellen en soms gouwe ouwe van vroeger. Of we nu met vrienden spelen of met onze kinderen, het spelen van spellen vinden we geweldig. Hoe leuk is het dan om nieuwe spellen te reviewen. Toen ik Qwixx Longo en Alles op 1 kaart kreeg, werd er gelijk een avond geprikt, want dit moesten we testen met onze vrienden!

Toen we Qwixx longo en "Alles op 1 kaart" van white Goblin mochten testen, werd er snel een avond ingepland. Let's play. Kijk je mee?

Qwixx Longo van White Goblin

Qwixx kende we al, maar Qwixx Longo was nieuw voor ons. Zou dit net zo leuk zijn als de eerste editie of misschien zelfs nog leuker? Longo staat natuurlijk voor lang en daarmee wordt bedoeld dat de rij getallen langer is. In plaats van de 12 heb je nu tot de 16. En ook de dobbelstenen hebben meer cijfers; in plaats van zes zijn er nu acht kanten!
De kleuren, de rijen en de tellingen blijven hetzelfde. Natuurlijk zitten er ook vier potloden in de doos en uiteraard de blaadjes. Ken je het spel al? Dan hoef je alleen de geel gemarkeerde stukken lezen. Super fijn!

Qwixx geluksnummer

Geluksnummers bij Qwixx

Maar het spel heeft ook een nieuwe twist. Dit keer maak je meer kans door de geluksnummers. Elk blaadje heeft zijn eigen geluksnummers. Mocht iemand dit nummer gooien met de witte dobbelstenen dan mag je, in de rij met de minste kruisjes, een kruisje direct achter het laatste kruisje zetten. Echt een leuke toevoeging! Daarnaast blijft het van belang om tactisch te spelen. Wanneer sluit je de rij en wanneer wacht je? En roep je te hard dat je een rij sluit, dan heb je de kans dat de rest dat natuurlijk ook gaat doen.

Met Qwixx Longo haal je gegarandeerd een leuk spel in huis!

Een verbeterde versie?

Daar kan ik volmondig JA op zeggen. Dit is echt een verbetering, hoewel het normale spel ook al heel leuk is. De geluksnummers zijn echt super leuk! Of als jouw nummer niet wordt gegooid, heel vervelend. Haha. Het zorgt voor veel gelach tijdens het spelen. De langere rij zorgt ervoor dat je nog wat langer kan spelen en dat is mooi meegenomen. Dit is namelijk een spel dat je heel lang wil spelen!

Toen we Qwixx longo en "Alles op 1 kaart" van white Goblin mochten testen, werd er snel een avond ingepland. Let's play. Kijk je mee?

Alles op 1 kaart van White Goblin

Na twee rondes Qwixx was het tijd voor het andere spel: Alles op 1 kaart. Een totaal ander spel en ook weer anders dan de spellen die we hebben gespeeld. In de doos vind je 30 verschillende kaartjes met figuren, 4 zwarte white board markers, vijf dobbelstenen en natuurlijk de spelregels. De bedoeling van het spel is om zo snel mogelijk vier kaartjes af te hebben. Dit gebeurt als je drie rijen vol hebt met kruisjes. Voor elke rij krijg je punten en sommige rijen hebben een ster. Voor die rijen krijg je extra punten.

Ga je voor snel of tactisch?

De allereerste keer wilde ik zo snel mogelijk alle vier de kaartjes klaar hebben. Bij elke worp, ook die van de anderen, mag je op je kaartje kruizen zetten. Er is wel een maar, je moet namelijk hetzelfde aantal aanstrepen als er is gegooid. Heb je maar twee rode vierkanten en zijn er vier gegooid dan heb je pech. Je mag wel minder aanstrepen. In het begin zette ik overal kruisjes neer en voor ik het wist had ik vier kaartjes. Maar uiteindelijk bleek iemand anders meer punten te hebben. Dus veranderde ik van tactiek en ging ik voor meer kruizen zetten maar dan tactisch, dus gaan voor meer punten en langere rijen. Je raadt vast wie de winnaar werd van ronde twee.

Koop het tactische Alles op 1 kaart hier:

korte spellen voor volwassenen

Een spel voor de late uurtjes

Voor we het wisten was het al 01.00. We waren zo lekker aan het spelen. Gelukkig kan je Alles op 1 kaart van White Goblin prima spelen als je moe bent. Je hoeft niet heel erg tactisch na te denken of moeilijke strategieën te bedenken. En een ronde is zo gespeeld. Wel mistten we een wisser op de pennen. Of gewoon een wisser erbij. Nu hebben we er maar een keukenrol bij gepakt om de kaartjes schoon te maken.

Go or No Go

Deze spellen verdienen zeker een Go! Wat een heerlijke spellen van White Goblin. Wij waren al fan van dit merk, maar zijn nu een nog grotere fan geworden. Het zijn makkelijke spellen om mee te nemen. Past goed in je handtas of koffer, dus ideaal voor als je op vakantie gaat. Daarnaast duren de rondes niet al te lang. Zo kan je meerdere rondes spelen of meerdere spellen. Super leuk!


Lees ook: Spelletjes voor slimmeriken

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.