Binnenspeeltuinen Utrecht

KidZcity: de ultieme speelstad voor kinderen!

Anne

Stel je voor: een stad waar je zoveel kan spelen als je wil, waar je 380 rondjes in de draaimolen mag, 44 keer van de glijbaan en daarna ook nog mag lasergamen, waar snoep en lekkers in overvloed is en kinderen de baas zijn. Dat is eigenlijk wel KidZcity in een notendop. Op uitnodiging van KidZcity namen wij een kijkje. Ik nam daarvoor een zeer kritisch testpanel mee, namelijk Emily van 12, Max van 10 en Beau van 6 jaar.

KidZcity ligt in west Utrecht op een bedrijventerrein en is goed bereikbaar. Het is hier gratis parkeren en een station en bushalte zijn op loopafstand. Het kan hier doordeweeks erg druk zijn en parkeren is dán wel erg lastig. Ondanks de herfstvakantie hadden wij daar gelukkig geen last van.

Een grote stad vol speelplezier

KidZcity is vooral erg groot! Héél groot: wel 5000 m2. Bijna een voetbalveld vol om te spelen. De oude fabriekshal is niet meer te herkennen. Door middel van een paar hoge trappen (er is ook een lift) komen we binnen. De kermis is aan! We zien direct veel kleuren en lichtjes en diverse zones waar je kan spelen. We zien ook een flinke baby-speelzone en lopen door een grote garderobe naar wat tafeltjes. Zoals dat gaat met kinderen worden de schoenen uitgeschopt, jassen gedropt en roetsjjjj, weg zijn ze. Om mij heen zie ik wat ouders aan het werk (de stopcontacten worden flink gebruikt door de laptops)  en er zijn diverse kinderdagverblijven en bso’ss op bezoek. 

Al vlug hoor ik mamamamamama, dat blijkt mijn kind te zijn. De steile glijbaan moet geprobeerd worden. En als je zegt steil…oefff dit is een uitdagend type. In dit gedeelte wat lijkt op een kasteel zie ik wel zes flinke glijbanen en netten waar je in kan klimmen!

Attracties in KidZcity

Bij KidZcity kan je ook in attracties, ik noem ze voor je op:

 • Een jungle treintje
 • Een klassieke carrousel
 • botsautootjes
 • Een draaimolen
 • Een hele grote famillieglijbaan
 • Lasergame
 • Theater met voorstellingen

Al deze attracties zijn inbegrepen in de prijs. De entreeprijs is 13 euro per persoon. Kinderen vanaf 3 jaar en opa en oma of ouders betalen ook 13 euro. Dit is wel duurder dan andere binnenspeeltuinen. , maar de attracties én het lasergamen is dus gewoon inbegrepen, waardoor het een super nette prijs is.
Daarnaast mag je bij de meeste binnenspeeltuinen geen eigen eten en drinken meenemen. Hier mag dat wel gewoon, ook al promoten ze dat verder niet. Ik zie meerdere families met broodjes en een bakje boter en kaas op tafel.

Mama moet ook mee doen!

De kinderen roepen dat ik ook even mee moet gaan doen…..we gaan schieten. Er is een groot gedeelte met een soort schieters. Hier kan je zachte ballen op elkaar afvuren. De schieters werken op een soort perslucht, super leuk!
Ook is hier een klassiek gedeelte zoals ik het maar noem. De bekende indoorspeeltuin-kooien waar ze kunnen klimmen en klauteren.  
In het theater zijn door de lokale dansschool wat optredens en hier kunnen kinderen mee doen met een dansje. Minpuntje voor ons is dat de muziek erg hard staat, je hoort deze te hard door heel KidZcity . Dit mag van ons echt wel een standje lager.

Netjes

Er is veel personeel aan het werk en het valt mij op dat er tussendoor gepoetst wordt. De toiletten zijn keurig, en er zijn er meer dan voldoende, net als een aparte baby-verschoonruimte. Beneden zit nog een klein uitgifte balie voor drankjes en kan je jellybeans kopen in alle smaken.

Bij alle attracties zit personeel. Ik zie bordjes staan dat personeel ergens anders bezig kan zijn. Op rustigere dagen kan het zo zijn dat een attractie niet de hele de tijd open is.

KidZcity Restaurant

Het restaurant zit boven en hier zijn ook de grote tafels gereserveerd voor kinderfeestjes. De kaart is opgedeeld in hapje/sapje/tapje. Je kunt naast de frietjes en bittergarnituur, een stokbroodje met divers beleg en een tosti kopen. Qua drinken is er een gevarieerd aanbod maar ik mis de grote kannen met limonade. Kinderen hebben nu eenmaal flinke dorst als ze spelen, dus dat zou wel een mooie toevoeging zijn.

Stel je voor: een stad waar je zoveel kan spelen als je wil! Dat is eigenlijk wel KidzCity, dé binnenspeeltuin in Utrecht!

Go or No Go

De attracties maken deze indoorspeeltuin echt uniek. Je kan het bijna een indoor kermis noemen. Er zijn geen geen verborgen kosten, want alle attracties zijn verder inclusief.  Er is vriendelijk en hulpvaardig personeel.
Als de akoestiek iets verbeterd zou worden, is het ook voor ouders een prettigere omgeving om te verblijven.

Er is voor alle leeftijden wat te doen, hoewel voor kinderen onder de vijf wellicht KidZcity niet ideaal is. Je zult dan als ouder steeds erbij moeten blijven en mee gaan in de attracties. Als je kinderen boven de acht zijn en je niet binnen een uur buiten wil staan (zoals bijvoorbeeld in een trampoline jump hal) is dit een aanrader voor een dagje uit!

Zelf ook een dagje spelen in KidZcity? Reserveer online via de site!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.