Dierentuin Overijssel

Op de Indonesische toer in Dierenpark Taman Indonesia

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Dierenpark Taman Indonesia staat steevast in de top 3 leukste uitjes in de provincie Overijssel verkozen door de ANWB. Wonend in de mooie provincie Overijssel hebben wij dit park nog nooit bezocht. Een gemiste kans? Met spotgoedkope tickets van een veilingsite gaan wij een dagje Indonesische cultuur snuiven. Op naar Kallenkote, nooit eerder van gehoord? Wij ook niet haha…..

Dierenpark Taman Indonesia staat steevast in de top 3 leukste uitjes in de provincie Overijssel verkozen door de ANWB. Wij gingen het testen!

Dierenpark Taman Indonesia

Taman Indonesia is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby van een echtpaar. De een hield van exotische vogels en de ander kon fantastisch Indonesisch koken. Het park is in de jaren negentig begonnen als vogelpark en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig dierenpark met toko (winkel) en warung (eethuisje). Het park is nog steeds kleinschalig en uniek in zijn soort. Door het gebruik van geuren, kleuren, klanken en traditionele gebruiksvoorwerpen waan je je echt in tropische oorden. Er zijn zeldzame vogelsoorten te bewonderen maar je kunt ook een traditionele paalwoning bezoeken. Voor de liefhebber vast een feest der herkenning! 

Dierenpark Taman Indonesia staat steevast in de top 3 leukste uitjes in de provincie Overijssel verkozen door de ANWB. Wij gingen het testen!
Ingang van het dierenpark

Dieren spotten in Dierenpark Taman Indonesia

Taman Indonesia heeft meer dan vijftig verschillende exotische vogels om te bewonderen. Dit kan van heel dichtbij want je hebt toegang tot de meeste volières. De vogels vliegen om je oren en kwetteren volop. Met een buggy is het soms een uitdaging om de volières te betreden. Ik vind de aanwezigheid van de vogels en geur soms overweldigend dus ik sla een aantal volières over. Onze meiden niet want die zijn volop bezig met de vogel speurkaart. Ooit van een blauwtongskik, een blauwvleugelkookaburra of binturong gehoord? Het zou bij een potje scrabble niet misstaan maar wij leren heel wat bij. De otters vermaken zich prima samen in het water, heel vermakelijk om te zien. Ook de Bengaalse tijgerkat laat zich even zien. In sommige hokken zien we ook na lang speuren echt geen dieren. Misschien komt het door het donkere weer en de regen die dreigt, maar sommige delen van het park zien er wat troosteloos uit en hebben wat liefde en aandacht nodig. 

Dierenpark Taman Indonesia staat steevast in de top 3 leukste uitjes in de provincie Overijssel verkozen door de ANWB. Wij gingen het testen!
De Wallabie gespot!

Wat is er te doen voor de kinderen? 

Onze oudste kinderen van 6 en 8 krijgen bij de kassa een vogel speurkaart. De meneer aan de kassa is zelf dierenverzorger en het leek hem fijn om te weten of alle vogels nog wel in het dierenpark aanwezig waren. Deze taak wordt door de dames zeer serieus genomen en leidt ze door het dierenpark heen. Onderweg kun je met wat kleingeld voor uit een automaat halen voor de dieren. Wij proberen dit bij de tropische vissen. Aan het einde van het parkje kom je bij een natuurspeeltuin. De kids kunnen zich daar eventjes uitleven. Vlakbij het eethuisje in een traditioneel onderkomen, kunnen de kinderen spelen met muziekinstrumenten, wayangpoppen en ander traditioneel speelgoed. Ook kunnen ze zich verkleden en van het resultaat een foto maken in een foto booth. De meiden hebben de grootste lol, echt een leuk toevoeging op het park! Eenmaal terug bij de entree leveren de meiden de speurkaart in en in ruil daarvoor krijgen ze een sticker en stempel. 

Onze neus achterna

Je ruikt het al in het gehele park; er komen de meest exotische geuren uit de keuken van het eethuis. Voor ons ‘leken’ niet direct herkenbaar maar de geur maakt hongerig. Het eethuis serveert huisgemaakte traditionele Indonesische gerechten. De nasi goreng met saté vindt gretig aftrek! Wij kiezen wat fingerfood van de menukaart en kijken onze ogen uit in het eethuis. Wat een kruiden, specerijen en verschillende theeën zijn er te koop! De rendang kroketjes, kroepoek loempia’s en saus waren jummie.

Go or no Go

De grootte van Dierenpark Taman Indonesia viel mij eerlijk gezegd wat tegen. Het heeft meer de omvang van een grote kinderboerderij. Verwacht dus geen uitstapje van een hele dag, met kleine kinderen is dit ruim voldoende entertainment voor een ochtend of middag. Check vooral of je online goedkope tickets kan krijgen, er staan er voldoende op. Parkeren is gratis, dat vind ik altijd een grote plus net zoals de gratis entree voor kinderen tot en met 2 jaar. Het onderhoud van het park mag wel wat beter, de volières en de speeltuin doen wat troosteloos aan. Heb je een Indonesische achtergrond of ben je er op vakantie geweest dan zullen alle geuren, klanken en kleuren een waar feest der herkenning zijn. Het is absoluut leuk om meer te weten van de boeiende Indonesische cultuur. 

Moet je een eind rijden voor een bezoek aan Dierenpark Taman Indonesia? Combineer dit dan met een ander leuk uitstapje in de omgeving. Met 2 of 3 uurtjes heb je dit dierenpark namelijk wel gezien. In de buurt ligt nog een leuk vlinderparadijs Papiliorama en prachtig heuvelachtig natuurgebied ‘de Havelterberg’. Ook de Drentse hunebedden en Giethoorn zijn vlakbij!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.