12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Attractieparken Binnenspeeltuinen Evenementen Halloween Herfstvakantie Limburg

Halloween Days & Halloween Nights in Toverland

HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
De Nijhofjes

We kunnen er niet om heen, de herfst is weer begonnen en dat betekent: het is weer tijd voor Halloween! Vele themaparken komen met een eigen event, zo ook Toverland. Dit jaar staat Toverland in het teken van Halloween Days en Halloween Nights. Wij bezochten beide events. Ben je benieuwd naar onze ervaring? Lees dan snel verder!

Toverland

Toverland is een van de jongste pretparken van Nederland. Hoewel menig ouder geboren in de jaren 80 het misschien niet kent vanuit zijn eigen kindertijd, viert Toverland dit jaar toch echt zijn 20e verjaardag! Het park begon ooit met een indoor speelhal en behoort inmiddels toch echt wel tot een van de meest bezochte pretparken van Nederland. Het pretpark is nog volop in ontwikkeling en heeft een zeer hoge potentie om wellicht het meest bezochte pretpark van Nederland te gaan worden. Ook bij de buurlanden is de tovermagie overgesprongen, menig themapark-vlogger uit Europa komt naar Toverland. Helemaal in tijden van Halloween kan je in diverse talen een review vlog van Toverland op YouTube terug vinden. Des te meer reden om eens een kijkje te nemen of magie en spooky ook samen gaan! Op naar Halloween in Toverland!

Van Magie naar Spooky

Wie Toverland zegt, denkt niet gelijk aan griezelige events. Toverland staat bekend om zijn sjieke uitstraling waarbij de thematisering van zeer hoog niveau is. Geheel in eigen style heeft Toverland zich inmiddels goed op de Europese kaart gezet. De diverse attracties passen perfect in de geweldige themagebieden die het park te bieden heeft. ‘Toverland, wat ben je toch betoverd mooi! ‘ Past in deze magie wel een event als Halloween? Want Halloween is toch alles behalve mooi? Dat magie spooky kan zijn, kunnen de meeste mensen zich wel indenken, maar kan spooky ook magisch zijn? Wij zouden zeggen, ga maar op bezoek naar Toverland en je zult ervaren dat spooky zeer magisch kan zijn.

Halloween Days in Toverland

Als echte pretparkliefhebbers waren we natuurlijk al vroeg te vinden in Toverland. Op deze manier konden we in alle rust nog even genieten van het mooie park, de geweldige attracties en prachtige sfeer. Overdag bevindt het park zich in rustige Halloween sferen. ‘Halloween Days’, dat is het event dat geschikt is voor het hele gezin. Je zult hier geen freaks tegenkomen, maar je kan zeker genieten van een familievriendelijk Halloweenfeest. Met twee super leuke shows, een pumpkin farm, een magisch pompoenen doolhof, vrolijke heksen en een eigen kindvriendelijk spookhuis ‘Dr Fools Mansion’ heb je een vermakelijk event voor alle leeftijden.

In één van de indoorhallen is er zelfs een echte Halloweenshop, waar je leuke Halloween spullen kan kopen. Het hele park is op een leuke en vrolijke manier aangekleed, waardoor je met het hele gezin lekker kan genieten van een herfstig uitje.

Halloween Nights in Toverland

Wanneer de lucht donker wordt en de parkverplichting overheerst is het tijd voor Halloween Nights. Met diverse scarezones en meerdere spookhuizen behoort Halloween Nights in Toverland tot een fantastisch Halloween uitje. De mooie themagebieden maken plaats voor spannende scare zones. Bezoek middeleeuwse zombies in ‘Destroy. Draai door in de cakewalk van het freaky circus ‘Cirque‘. Dans samen met skeletten tijdens het Mexicaanse dodenfeest in Fiesta de los Muertos . Bevries tijdens de ‘Morgana’s Frozen Knights, of sta oog in oog met de monsters uit diepe wateren in ‘Shadows of the Sea

Destroy

Wij begonnen ons avontuur bij Destroy en waren gelijk onder de indruk van al het moois wat op ons af kwam. De harde muziek, een vuurshow, zombie-soldaten, gillende mensen en alles met een geweldige trekpleister op de achtergrond, achtbaan ‘Troy’. Wat staat die baan in de avonduren toch mooi in de spotlights!

Cirque

Vanuit daar namen we een kijkje in Cirque . De circusmuziek kwam gelijk op ons af en diverse freaky circusartiesten stonden op wacht. Prachtige kostuums, geweldige houding en wat een sfeer! We gingen gelijk door naar de Cakewalk, die speciaal voor dit event in Toverland geplaatst is. Wij wisten niet dat een Cakewalk zo leuk kon zijn! Wat hebben wij gelachen en tegelijkertijd waren we ook wel op onze hoede, want hier en daar liep er een verdwaalde circusartiest rond.

toverland

Fiesta de los Muertos

Fiesta de los Muertos heeft een perfecte feestelijke ligging in de magische vallei. De dansende fonteinen met de bijbehorende lichtshows maken de sfeer compleet. Hoewel skeletten best wel griezelig kunnen zijn, draait het tijdens het Mexicaanse dodenfeest maar om één ding; feesten! Deze sfeer is duidelijk voelbaar en daarmee ook de perfecte griezellocatie als je wel van griezelen houdt, maar niet van gruwelijk eng.

Shadows of the Sea

In the Shadows of the Sea lopen we door het watergedeelte van de magische vallei. Deze is volledig vol gelopen met rook waardoor je een mooi mist-effect krijgt. De blauwgroene sfeerverlichting geeft je het gevoel dat je echt in de schaduwen van de onderwaterwereld loopt. De kostuums van het onderwaterleven zijn prachtig! Hier en daar best freaky, maar vooral erg mooi! Een indrukwekkende scarezone.

Morganas Frozen Knights

Het o zo mooie en warme Avalon doet tijdens de Halloweennights zeer koud aan. Zodra je de zone van Morganas Frozen Knights binnen komt wandelen, heb je gelijk door dat een deel van Avalon overgenomen is door de ijsheks Morgana. We kwamen precies op het juiste moment aan want Morgana zat al klaar op haar troon. Vanuit haar troon stuurt ze haar ijsridders aan, een spannende gebeurtenis, en ook hier geldt weer dat de kostuums er geweldig uit zien!

Scarezones

Alle scarezones zijn geschikt voor 12 jaar en ouder. Nu is dit een adviesleeftijd, want daar waar een kind bang aangelegd is zullen wij niet snel de scarezones adviseren. Maar een beetje waaghals zal zeker kunnen genieten van de mooi uitziende acteurs en spannende momenten. De scarezones zijn afgezonderd van de hoofdlooproutes. Je kunt dus een scarezone ingaan, maar het hoeft niet perse. Houd er wel rekening mee dat de harde geluiden en gillende mensen nog steeds kinderen laten afschrikken, ook als je niet zelf door een scarezone loopt.
Twijfel je ? Dan is er een toverstaf te koop waarmee je de griezels op afstand kan houden! Voor twijfelende kinderen zal dit een uitkomst zijn! Wordt het even te spannend, houd je je toverstaf op en de griezels blijven meer op afstand. Wees niet bang dat je met je toverstaf niet cool bent: wij hebben ook heel veel papa’s en mama’s met zo’n toverstaf zien lopen hoor!

Haunted Experiences tijdens Halloween Nights

Naast de scarezones mogen natuurlijk de externe spook-experiences niet ontbreken. Tegen bijbetaling kan je diverse spookhuizen en/of outdoor walk trough zones bezoeken. Het funhouse ‘Villa Fiasko‘ tovert zich vanaf 17:00u om tot een echt ‘Dollhouse’. Een freaky poppenmakker heeft zijn poppen tot leven laten komen en wil niks liever dan zijn levensechte poppen delen met de gasten van het park.
Via het station bij de ingang van het park kan je per trein naar een Duister Landhuis van de wereldberoemde illusionist Oscar Pendula. Na een uit de hand gelopen act waarbij mogelijk zwarte magie werd gebruikt ontbreekt elk spoor van hem. Ga op ontdekking in ‘Maison de la Magie’ en kom er achter of er nog een teken van leven is.
Achter het themagebied Avalon bevinden zich Duistere bossen die overgenomen zijn door Heksen. Lukt het jou om zonder paniek ‘The Witches Forest‘ te betreden?
Zodra de schemering valt verdwijnen er jaarlijks diverse mensen in de bossen van Toverland. In ‘Fear The Woods’ loop je door bossen en moet je erg op je hoede zijn, want het bos kent vele schrikmomenten!
Ben jij bekend met de Halloween Nights van de afgelopen jaren? Dan is ’20 years of fear’ wellicht wel iets voor jou, tijdens deze walk through kom je oog in oog te staan met diverse karakters van de afgelopen jaren.

Naast bovenstaande scarezones, spookhuizen en walk troughs, is het gewoonweg een magische belevenis om in de late uurtjes Toverland tot leven te zien komen. De prachtige sfeer, verlichting, muziek, shows en diverse extra foodtrucks geven een geweldige, magische belevenis.

Vuurwerkshow

Aan het einde van de avond is er een vuurwerkshow. Bekende Toverland liederen worden in een spooky jasje gestopt en komen door de vuurwerkshow nog meer tot leven. Een magische afsluiter van een geweldige avond griezelen! Magie en spooky gaan dus heel goed samen!

Horeca Specials

Naast de normale eetgelegenheden zijn er tijdens Halloween ook diverse foodtrucks te vinden waar je terecht kan. Heb je zin om in style te genieten van een buffet? Kies dan het Trick or Eat Buffet. Deze bevindt zich in de eerste indoorhal (het land van Toos). Hier kun je tussen de skeletten genieten van diverse voor-, hoofd- en nagerechten. Voor de kinderen (maar ook voor de ouders) is er ook een zoetigheid buffet. Voor het buffet betaal je € 32,50 p.p. voor volwassen en €17,50 voor kinderen tot en met 11 jaar. De prijzen zijn exclusief drankjes.

Restaurant The Flaming Feather

Wij kozen er dit keer voor om gebruik te maken van het  restaurant ‘The Flaming Feather’. Wie een beetje bekend is met Toverland, weet dat The Flaming Feather een bekend restaurant is dat een goede naam heeft opgebouwd. Het restaurant is te vinden in het themagedeelte Avalon. Wij wilden dit restaurant wel graag even onder de loep nemen en dit loonde zeker! Wat hebben we hier heerlijk in alle rust kunnen genieten van de Bourgondische menukaart. We hebben echt heerlijk gegeten in een prachtige sfeer. Naast het goede eten, de goede service en het vriendelijke personeel is het ook nog eens een mooie plek om even tot rust te komen tijdens een Halloween dag vol indrukken. Speciaal voor Halloween staat er een Spooky Burger op het menu! 

Go or No Go

Halloween Nights is een van de mooiste Halloween events die wij bezocht hebben. De spookhuizen zijn een mooie toevoeging voor de waaghalzen die niet genoeg hebben aan de scarezones. Wij kunnen de adviesleeftijd vanaf 12 jaar alleen maar beamen. Overdag is er ook voldoende aanbod voor het hele gezin waardoor je een knus en gezellig herfstvent hebt voor jong en oud. Een dikke GO voor de herfstvakantie!
Halloween Nights is misschien niet het meest enge Halloween event, maar zeker uniek in zijn soort. Nergens in Nederland kennen wij een Halloween event dat deze sfeer uitstraalt. Het niveau is hoog en daarmee onderscheidend van andere pretparken in Nederland. Halloween Nights is voor zowel de Halloween liefhebber als de pretpark liefhebber een Must See!

Halloween Nights in Toverland: niet de engste, maar zéker wel de mooiste! 

LetsGoOut!

Sfeerbeelden van Halloween Days & Halloween Nights:

 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND
 • HALLOWEEN DAYS & HALLOWEEN NIGHTS IN TOVERLAND


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.