Inspiratie

Gezinsuitbreiding en grotere auto nodig? 3 mogelijkheden om dat te financieren

Wordt jouw gezin uitgebreid met een nieuwe telg? Welke mogelijkheden heb je om een nieuwe auto te financieren bij te weinig eigen geld?

Wordt jouw gezin uitgebreid met een nieuwe telg? Dat is mooi nieuws, maar het kan ook betekenen dat je toe bent aan een grotere auto voor het hele gezin. De beste manier om een nieuwe auto te financieren, is natuurlijk met eigen geld. De verkoop van je huidige auto levert als het goed al een startbedrag op, en de rest moet dan bijgelegd worden uit je spaargeld. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, want niet iedereen heeft voldoende spaargeld paraat om een auto te financieren. Of je spaargeld is nodig voor iets anders dat noodzakelijker is. Welke mogelijkheden heb je om een nieuwe auto te financieren als je niet voldoende eigen geld hebt om een auto te kopen?

Persoonlijke lening

Het is mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten om een auto te kunnen kopen. Een autolening kun je aanvragen bij een kredietverstrekker. Deze checkt jou om het risico laag te houden uitgebreid. Je zult je inkomen moeten aantonen, en de kredietverstrekker checkt bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) of je andere lopende rekeningen hebt of te boek staat als wanbetaler. Er kan gevraagd worden om andere bezittingen ter onderpand waarmee de lening veilig wordt gesteld. Besef ook dat je leent met rente en daardoor in feite meer betaalt dan wanneer je de auto van je eigen geld aanschaft.

Afbetalingsregeling bij dealer

Bij bepaalde autodealers is het ook mogelijk om een auto op afbetaling te kopen. Shop hiervoor rond bij verschillende dealers om tot de meest gunstige deal (met de laagste rente) te komen. Let op voor deals waarbij je aan het begin van de afbetalingsperiode heel weinig betaalt maar tegen het eind van de regeling veel meer kwijt bent per maand, of waar je aan het eind nog een groot restbedrag verschuldigd bent. Wees je ervan bewust dat je bij een auto op afbetaling niet direct eigenaar van de auto bent. Hiervoor moet je eerst een bepaald percentage afgelost hebben. Loop je een betalingsachterstand op, dan kan de dealer de auto terugvorderen.

Private lease

Heb je geen financiële middelen paraat om een nieuwe auto aan te schaffen, maar wil of kun je ook geen lening of afbetalingsregeling aangaan? Dan kun je private lease overwegen. Voor een vast maandbedrag kun je dan een auto tot je beschikking krijgen gedurende een afgesproken contractperiode van doorgaans enkele jaren. Dat maandbedrag kan enigszins afschrikwekkend zijn, maar het is belangrijk om te begrijpen dat behalve de benzine en het schoonhouden van de auto alles daarbij inbegrepen is, dus ook de verzekering en het onderhoud. Let wel op een mogelijk maximum aan het aantal kilometers dat je per jaar in de auto mag rijden zonder te hoeven bij te betalen.

Overweeg alle opties goed voordat je een keuze maakt. Zoek goed uit wat je per maand kwijt bent en of dit bedrag gelijk blijft. Haal je niets op de hals wat uiteindelijk een strop om je nek kan worden.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.