Creatief & Knutselen DIY

Geometrische vorm maken met ijsstokjes 

Geometrische vormen knutselen met kinderen is super leuk én gemakkelijk. Lees hier hoe je de mooiste vormen maakt van ijsstokjes.

IJsjes! Wie houdt er niet van. Hier in huis is iedereen er gek op, behalve ikzelf. Maar waar ik wel fan van ben zijn de geometrische vormen die je kan maken van ijsstokjes zelf. Gelukkig hoef ik niet mega veel ijsjes te eten om een hoeveelheid stokjes op te sparen en kan je ze gewoon kopen bij de Action.  

Geometrische vormen maken

Hoe tof is het om je eigen geometrische muurdecoratie te maken in de vorm en kleur die jijzelf het leukste vindt. Hierbij kan je denken aan je lievelingsdier, maar ook aan vormen zoals een hart, een ster of een kerstboom. Het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Vanaf ongeveer 6 jaar is dit een leuke creatieve bezigheid.  

Wat heb je nodig voor de geometrische vorm:
– IJsstokjes (met satéprikkers kan het ook)
– Uitgeprinte geometrische afbeelding, voorbeelden vind je onder andere hier.
– Tuinschaar
– Lijm (houtlijm, alles lijm of lijmpistool)
– Bakpapier op hetzelfde formaat als de afbeelding
– Spuitverf 

Geometrische vormen knutselen met kinderen is super leuk én gemakkelijk. Lees hier hoe je de mooiste vormen maakt van ijsstokjes.

Hoe maak je de geometrische vorm

Heb je alle benodigdheden klaar gelegd, dan is de eerste stap het bakpapier op de uitgeprinte geometrische afbeelding vastplakken. Het bakpapier zorgt ervoor dat je de stokjes niet per ongeluk vastplakt met lijm aan de afbeelding.  

Nu kan je beginnen met stokjes neer te leggen op de lijntjes. Zijn ze te lang dan knip je hem af op het juiste formaat. Om alle ijsstokjes netjes op elkaar te laten aansluiten kan je het beste de ronde boogjes er eerst afknippen. Bij gebruik van satéprikkers kan je ervoor kiezen om ze tijdelijk vast te plakken met plakband op het bakpapier zodat ze niet verschuiven.  

Als je alle stokjes op maat hebt geknipt kan het plakken beginnen. Doe een beetje lijm op de afgeknipte kant en druk daar het stokje wat eraan grenst in de juiste positie tegenaan.
Bij gebruik van de satéprikkers, hoef je enkel dotjes met lijm op de plaatsen aan te brengen waar de stokjes elkaar raken. Dit kan je doen terwijl alle stokjes vastgeplakt zitten op het bakpapier.  

Wanneer je alles aan elkaar hebt vastgeplakt kan je het kunstwerk het beste een tijdje laten drogen. Hoelang dit duurt hangt af van welke soort lijm je hebt gebruikt. Raadpleeg hiervoor de lijmverpakking.  

Afwerking

De geometrische vorm is nu klaar! Maar je zou hem ook in een kleur kunnen spuiten. Zo kan je als je een ster hebt deze goud kunnen maken. Wij hebben ervoor gekozen om de hond zwart te spuiten zodat hij goed opvalt. Het voordeel van het kunstwerk te spuiten is dat de lijmrestjes dan ook niet meer opvallen. Na het spuiten even goed laten drogen en tot slot een mooi plekje zoeken om hem op te hangen.  

Veel knutselplezier!


Lees ook: meer knutsel ideeën met ijsstokjes

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.