Opvoeding & Ouderschap

Ga de schermstrijd aan met Gametimer

Kinderen spenderen tegenwoordig steeds vaker en langer achter beeldschermen. Deze zorgwekkende ontwikkeling is tijdens de coronapandemie flink toegenomen. Al jaren worden we gewaarschuwd door professoren, oogartsen en verslaving deskundige voor de negatieve gevolgen van langdurig schermgebruik. Gametimer gaat de schermstrijd aan. Met een geheel nieuwe denkwijze zorgt Gametimer voor het waarborgen van de gemaakte afspraken waarbij kinderen op een educatieve manier zelf de verantwoordelijkheid krijgen over hun dagelijkse schermtijd.

Met kinderen afspraken maken over schermgebruik is niet makkelijk, en het naleven van deze regels al helemaal niet. Gametimer is het perfecte hulpmiddel hiervoor. Nadat u met uw kind in gesprek bent gegaan zet u de tijden in de Gametimer met de app. Gametimer geeft middels audiosignalen duidelijk aan wanneer een verplichte pauze nodig is of wanneer de afgesproken tijd verstreken is. Kinderen kunnen de timer zelf bedienen, zodat de verantwoordelijkheid wordt gedeeld en hun organisatorische kwaliteiten worden geprikkeld. Het educatieve gehalte van dit apparaat zorgt ervoor dat kinderen leren beseffen wat het is om afspraken te maken en ze na te komen.

Gametimer gaat de schermstrijd aan. Met een geheel nieuwe denkwijze zorgt Gametimer voor afspraken rondom de dagelijkse schermtijd.

Het concept

Gametimer werkt anders dan alle andere vormen van parent control. In plaats van routers en schermen uitzetten werkt Gametimer met een educatief systeem waardoor kinderen zelf leren plannen en omgaan met hun schermtijd. Na het maken van duidelijke afspraken zet u de gemaakte afspraken in de Gametimer. Hierdoor ontstaat meteen duidelijkheid en worden onnodige discussies vermeden. Wanneer u de afgesproken tijden heeft ingesteld met de app krijgt uw kind zelf de verantwoordelijkheid over de schermtijd. Hierdoor creëert u draagvlak en zult u snel zien dat de gametimer geaccepteerd wordt. In de Gametimer app kunt u alle gespeelde tijden in de statistieken terugzien.

Gametimer gaat de schermstrijd aan. Met een geheel nieuwe denkwijze zorgt Gametimer voor afspraken rondom de dagelijkse schermtijd.

Hoe werkt het?

Gametimer is een auditief en visueel elektronische zandloper met een groene(play) en een rode(stop) kant. De Gametimer is ook voorzien van grote stevige bumpers en kan dus tegen een stootje. De batterij van Gametimer gaat een maand mee wanneer hij volledig is opgeladen. Nog een belangrijk onderdeel van Gametimer is de verplichte pauze die u zelf kunt instellen tussen de spellen door. Deze pauze spoort kinderen weer aan tot andere activiteiten. Laten we zeggen dat u 2 uur per dag gamen meer dan genoeg vindt. U spreekt dit af met uw kind en zet dit vervolgens met de app in de Gametimer. Deze 2 uur deelt u dan bijvoorbeeld in 4 spellen (30 min per spel). Tussen deze spellen zet u een pauze van 15 minuten. In deze 15 minuten zal uw kind bijvoorbeeld even naar buiten gaan om te voetballen. Het zal u niet verbazen dat 15 minuten makkelijk 30 minuten worden.

Tijd voor verandering

Doordat kinderen dagelijks vaak ruim boven drie uur achter een beeldscherm doorbrengen brengt dit de nodige problemen met zich mee. De fysieke gevolgen bij kinderen aan hun ogen, verstoorde nachtrust door het blauwe licht, overgewicht en de kans op een isolement worden in verschillende onderzoeken gelieerd aan het toenemend gebruik van tablets, mobiele telefoons en spelcomputers. Het is tijd dat ouders en kinderen samen een gezonde balans creëren, dat is precies waar Gametimer voor staat.

schermtijd oplossing




♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.