10 jaar 11 jaar 9 jaar Puzzels

Een nieuwe manier van puzzelen: Escape Puzzel Kids!

Een Escape puzzel combineert een escape game (dus raadsels) met een puzzel. Je maakt de puzzel en vervolgens de raadsels. Lees de review.
Anne

Puzzelen: het heeft een wat wollig imago. Het zou voor oudere mensen zijn. Puzzelen is toch ouderwets? Maar is dat nu zo? Nee hoor, want eigenlijk ken ik heel veel mensen die puzzelen heerlijk vinden, van jong tot oud. Weet jij dat als je puzzelt, je hersenen dopamine aanmaken? Dopamine is het gelukshormoon. Elk stukje dat je goed legt, geeft je een boost geluk. En omdat het je hersenen op een andere manier activeert, train je je hersenen. Daarnaast werkt het stress verlagend. Als je puzzelt, doe je maar één activiteit. Je checkt letterlijk even uit. Perfect dus voor kinderen die al de hele dag prikkels krijgen. Telefoon, e-mailtjes en vaak ook nog reclames op tv waardoor je getriggerd wordt. Tijd om alles uit te zetten en aan de slag, of moet ik schrijven, aan de leg te gaan! Met deze gave Escape Puzzel van Ravensburger breng je een dosis geluk in huis.

Een Escape puzzel combineert een escape game (dus raadsels) met een puzzel. Je maakt de puzzel en vervolgens de raadsels. Lees de review.

Wat is een Escape puzzel

De term escaperoom is inmiddels wel redelijk ingeburgerd. Het kan goed zijn dat je nog nooit hebt deelgenomen aan een escaperoom, maar vast en zeker heb je er al eens over gehoord. In een escape game moet je raadsels oplossen. Deze raadsels worden niet netjes genummerd, maar door de gameroom heen staan meerdere aanwijzingen en die maken het raadsel. In deze puzzel combineren we een escape game (dus raadsels) met een puzzel.

Koop je favoriete Thema Escape Puzzel:

Aan de slag!

De puzzel heeft 368 stukjes en Max is bang dat deze puzzel te makkelijk is. Er staat duidelijk op de doos dat deze voor 9+ is  en krijgt niveau 4 van de 5 niveaus. Voor het eerst in mijn leven moet ik bij een puzzel een handleiding lezen. Je maakt eerst de puzzel en daarna de raadsels (exit/escape deel). We gaan puzzelen, vrij gauw merken we dat de afbeelding die wij leggen anders is dan op de doos staat. Dat maakt het wel uitdagend!  Tijdens het puzzelen maken we een fout. Blijkbaar passen delen ook in een ander deel van de puzzel. We zijn direct nieuwsgierig of dit iets met de raadsels te maken heeft. We puzzelen langzaam door en doen hier een dag of 3 over. Wij zijn geen rappe puzzelaars. De puzzel is leuk en niet te makkelijk! Zodra het laatste stukje gelegd is gaan we door met deel 2 van de puzzel.

Een Escape puzzel combineert een escape game (dus raadsels) met een puzzel. Je maakt de puzzel en vervolgens de raadsels. Lees de review.

Escape Puzzel: Het exit gedeelte

In het tweede deel ga je op zoek naar een methode om de puzzel te verlaten. We zijn namelijk gestrand op een verlaten pretpark. We moeten 6 raadsels oplossen waarmee wij 6 puzzelstukjes vinden. Deze mini puzzel geeft ons dan de oplossing.  Ik kan niet te veel over de raadsels verklappen, dat zou niet leuk zijn. We vinden ze best pittig. Iets waarvan ik roep dat dat wel heel vergezocht is blijkt toch te kloppen. Je hebt dus een dosis fantasie nodig en je moet out of the box kunnen denken. Gelukkig is er online een hulp op de site van Ravensburger. Met die online hints weten we de 6 raadsels op te lossen. Zo kunnen wij ook de 6 puzzelstukjes te vinden. Al snel blijkt dat we met het puzzelen al een deel van de oplossing hadden gemaakt. Dat is wel jammer!

Een Escape puzzel combineert een escape game (dus raadsels) met een puzzel. Je maakt de puzzel en vervolgens de raadsels. Lees de review.

Go or No Go

De puzzel is mooi gemaakt. De puzzelstukjes hebben een fijn formaat en het is zeker een uitdagende puzzel. De raadsels zijn een super leuke toevoeging. Wel jammer dat je het escape gedeelte maar één keer kan doen, want dan weet je het natuurlijk al. Voor een 9-jarige zijn de raadsels niet heel makkelijk, maar wij hadden natuurlijk direct een 4-sterren niveau, dus wellicht is het beter om te starten met niveau 1 of 2. 
Al met al geven wij de Escape Puzzels een Go, maar houd er wel rekening mee dat je hem maar één keer maakt en dan wellicht weer verkoopt of doorgeeft.

Escape Puzzel Facts

De Escape Puzzels zijn er in volwassenen versies en kids versies. Er zijn veel verschillende thema’s. De zes verschillende kinderthema’s zijn:

Amusementpark
Ruimte
Jungle
Piraten
Museum
Magische Bos

Per puzzel varieert de moeilijkheidsgraad, dit staat op de voorkant van de doos, dus let hier op bij aankoop!

De mooiste Kids Thema Escape Puzzels:

Lees ook: Een nieuwe manier van puzzelen: Rear View mirror puzzel
En de kerstpuzzels van ravensburger!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.