Creatief & Knutselen DIY Halloween

DIY: Zelf een spinnenweb maken van wol 

Een spinnetje, een spinnetje dat zocht naar een vriendinnetje. Hij zocht een beetje hier…. Hij zocht een beetje daar…. En toen zag hij daar een mooi kleurrijk spinnenweb. Wauw! Wil je zelf een spinnenweb maken? Ik zal je gauw vertellen hoe dat moet!

Hoe maak je een spinnenweb

Goed nieuws: je hebt niet veel nodig om een spinnenweb te maken. Kastanjes, saté prikkers en wol. Wij gebruiken voor een spinnenweb 8 prikkers. Mag ook meer, mag ook minder prikkers. Het is al gauw goed, fijn toch! Als je kleine saté prikkers gebruikt kun je een kleiner web weven.

Wil je zelf een spinnenweb maken? Dat is niet zo lastig gelukkig! Ik zal je gauw vertellen hoe je zelf een prachtig spinnenweb kunt maken. 

Stap 1

Met wat kracht prik je deze in de kastanje. Mocht dit lastig zijn dan kun je bijvoorbeeld eerst een gaatje prikken met een spijker of iets anders scherps. Voor de zekerheid kun je de prikkers ook eerst in de lijm dippen voor extra stevigheid. Dit hoeft niet maar het zou zonde zijn als je het web al ver hebt geweven en het prikkertje laat los uit de kastanje. 

Stap 2

Je ziet nu al een soort van web ontstaan. We maken het web nog mooier met wat wol. Kies een kleurtje uit. Je kunt het web zo kleurrijk maken zoals jij wilt. Je kunt het web strak tegen elkaar aan weven maar ook het wol wat losser op de prikkers rijgen. 

Stap 3

Maak aan één prikker een knoopje zodat het vast blijft zitten. Dan ga je met het wol over de prikker heen, je draait als het ware een rondje met het wol om de prikker heen. En dan ga je naar de volgende prikker, daar doe je hetzelfde en zo ga je verder. Het klinkt even lastig maar als je de handigheid er in hebt gevonden gaat het erg vlot en heb je zo je web geweven. 

Stap 4

Nu kun je er voor kiezen om het web in één kleur te maken of juist verschillende kleuren te gebruiken. Als je dat laatste wilt, kan je stoppen en maak je een knoopje. Pak een andere kleur wol, maak een knoopje aan de prikker en ga weer aan de slag met draaien. 

Wil je zelf een spinnenweb maken? Dat is niet zo lastig gelukkig! Ik zal je gauw vertellen hoe je zelf een prachtig spinnenweb kunt maken. 

Stap 5

Na een tijdje heb je je spinnenweb af. Knoop de wol van je laatste kleur vast aan de prikker. Maar knip het touwtje wat langer af, zodat je je spinnenweb ergens aan kunt hangen. Dat ziet er natuurlijk gezellig uit al die gekleurde spinnenwebben bij elkaar. 

Als finishing touch kun je eventueel nog een spinnetje knutselen en die in het web zetten. Zie hier hoe je een eng spinnetje kunt knutselen. Natuurlijk kun je ook voor simpele spinnetjes gaan met een kleine eikel en satéprikkertjes.

Het is ook bijna Halloween dus helemaal tof om een eng web te maken en die aan je voordeur te hangen.
Veel plezier! 🕷 

Like it? Pin it!

Wil je zelf een spinnenweb maken? Dat is niet zo lastig gelukkig! Ik zal je gauw vertellen hoe je zelf een prachtig spinnenweb kunt maken. 
#spinnenweb #diy

Lees ook: Happy Stones knutselen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.