8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boek recensie } | Schrik je van een prikje

De Nijhofjes

Kinderen en prikjes gaan niet altijd even goed samen. Je kent het vast wel; spanning, niet mee willen werken, kind in de stress, ouder in de stress, ga zo maar door. En toch krijgen we allemaal wel eens te maken met een prikje. Het boek ‘Schrik je van een prikje’ kan zowel ouder als kind op weg helpen in hun vragen en eventuele angsten rondom vaccineren.

Schrik je van een prikje

Hoe maakt een virus je ziek? Wat gebeurt er met je als een prik krijgt? Is het coronavaccin veilig? Het zijn vragen als deze die aan bod komen in het boek Schrik je van een prikje. Met vragen als deze zal je dus ook begrijpen dat dit boek wellicht meer geschikt zal zijn voor iedereen die pro vaccinatie is.

Schrik je van een prikje is een boek voor ouders en kinderen die willen ontdekken hoe je het beste een virus kan ontwijken d.m.v. vaccins

Koop hier het boek Schrik je van een prikje:

5 onderwerpen

Het boek kent 5 onderwerpen; Waarom krijg je een prik? Welke vaccins heb je gehad? Hoelang bestaat vaccinatie al? Zijn de coronavaccins veilig? Wat gebeurt er na je prik?
Al deze onderwerpen hebben ieder ook nog eens vijf sub-onderwerpen, waarbij er dieper ingegaan wordt op vragen als bijvoorbeeld, waarom moet je soms een tweede vaccin?

Kinderlijke uitleg

Voor de uitleg van de onderwerpen wordt een kinderlijke manier van schrijven gebruikt. Zo wordt er op een leuke manier uitgelegd wat immuun betekent. Door middel van een verhaaltje over een ridder die een virus niet in zijn burcht wil hebben leren kinderen op een leuke manier wat er moet gebeuren om immuun te worden. Een leuke en leerzame uitleg die onze jongens erg leuk vonden om te horen.

Vrolijke tekeningen

De kleurrijke en vrolijke tekeningen zorgen er voor dat de verhalen leuker worden. De tekeningen maken het natuurlijk ook erg leuk voor de wat oudere kinderen om zelf een kijkje te nemen in het boek. Onze 9-jarige Mees was erg nieuwsgierig welk verhaal er nou bij een vrolijk getekende bacterie hoorde die op trainingskamp was in een boxring.
De tekeningen trokken zijn aandacht en Mees dook al snel in het boek om achter meer weetjes te kunnen komen. Volgens Mees is hij nu een stuk wijzer op het gebied van vaccinatie, virussen en misschien ook wel het corona virus.

Adviesleeftijd

Hoewel de leeftijd advies van dit boek vanaf 4 jaar is kwamen wij er thuis al snel achter dat dit boek misschien iets meer bedoelt is voor oudere kinderen. Onze 5-jarige vond het soms wel leuk, maar het was vooral de 9-jarige die echt ook vragen stelde en wel wou weten hoe de vork in de steel zit. Voor de wat jongere kinderen is het wellicht leerzaam om uit te leggen waarom jij als ouder het belangrijk vindt dat je kind een prikje krijgt. Dit boek kan je dan zeker op weg helpen.

Up to date

Naast de normale vragen rondom het vaccineren komt ook het coronavirus aan bod. Dat maakt dit boek erg up to date. Niet alleen het coronavaccin op zich wordt besproken, maar ook de aanpassingen die noodzakelijk geacht worden.

Schrik je van een prikje is een boek voor ouders en kinderen die willen ontdekken hoe je het beste een virus kan ontwijken d.m.v. vaccins

Go Or No Go

Schrik je van een prikje is een lastig boek om te beoordelen uit een neutraal oogpunt. Wij zijn wonen in Duitsland en daar is vaccineren normaal alsmede grotendeels ook een plicht. Een boek als deze kan, zeker voor ouders die hun kinderen graag willen laten vaccineren, op weg helpen. Ben jij pro vaccineren en heb je vragen of heb je een leergierig kind die graag alles over dit onderwerp wil weten, dan is het zeker een GO! Voor jongere kinderen zal het hier en daar nog om wat extra uitleg vragen, maar dat zien we niet als een minpunt, je kan het boek goed gebruiken om een gesprek over het onderwerp vaccineren aan te gaan.
Ben je iemand die vaccinatie in twijfel trekt, of ben je geen voorstander van vaccinaties bij kinderen, dan is dit boek een No Go. Alles wat in het boek staat is immers gebaseerd op wat de voordelen zijn van vaccineren.

Schrik je van een prikje is een boek voor ouders en kinderen die willen ontdekken hoe je het beste een virus kan ontwijken d.m.v. vaccins

Schrik je van een prikje facts


Lees ook: Voertuigenboek voor kinderen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.