Huis & Tuin

Zo zorg je ervoor dat je planten een verhuizing overleven

Wanneer je een verhuizing hebt ben je vaak al weken van tevoren druk bezig met alles regelen. Maar heb je eigenlijk al aan de planten gedacht?
Linda - Go or No Go

Wanneer je gaat verhuizen ben je vaak al weken van tevoren druk bezig met van alles regelen. Adreswijziging doorgeven, verhuisbus regelen, verhuisoffertes aanvragen, verhuistroepen optrommelen, verhuisdozen regelen (en vullen), labels maken… Maar heb je eigenlijk al aan de planten gedacht?

Planten inpakken en vervoeren

Het inpakken en vervoeren van je planten gaat inderdaad net even anders dan het inpakken van je kleding, servies, papierwerk en andere spullen. Ze zijn vaak namelijk behoorlijk fragiel en houden ook niet van schommelingen qua temperatuur, licht en tocht. Daarnaast kunnen ze voor aardig wat rommel zorgen. Hoe je ervoor zorgt dat je plantenkinderen heelhuids op het nieuwe adres aankomen? We geven je tips wat betreft het inpakken en vervoeren!

Plastic potten

Waarschijnlijk ben je al weken van tevoren bezig met inpakken, dus pak ook gerust je bloempotten in. Je kunt je planten de komende tijd namelijk gerust wel even in hun plastic binnenpot laten staan. Op die manier kun je de planten straks een stuk makkelijker vervoeren. Heeft je plant geen binnenpot meer? Dan moet je ‘m even verpotten naar een plastic pot.

Snoeien

Een week voor de daadwerkelijke verhuizing is het handig om je plant zo nodig te snoeien. Wanneer je de dode/bruine delen van de plant verwijdert blijft de plant gezond. Natuurlijk is dit voor een plant sowieso fijn op z’n tijd, maar vlak voor een verhuizing kunnen ze wel wat extra verzorging gebruiken.

Bewateren

Planten hebben meestal om de week tot anderhalve week water nodig, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Probeer ervoor te zorgen dat de planten die je meeverhuist in ieder geval drie dagen voor de verhuizing water krijgen. Waarom? Simpelweg zodat ze niet te vochtig zijn tijdens de verhuizing, en ze dus ook niet gaan lekken.

Planten inpakken

Om ervoor te zorgen dat het geen bende wordt in de auto of verhuisbus tijdens het vervoeren is het handig om over elke plant een plastic zak te plaatsen. Maar let op, doe dit over de pot en dus niet over de bovenkant van de plant zelf. Daar wordt een plant niet gelukkig van en bovendien kun je ze hier flink mee beschadigen. Bind de plastic zak voorzichtig vast rondom de stam of stelen, zodat er geen aarde uit kan vallen.

Plaats de planten daarna in verhuisdozen. Grotere planten kun je het best in aparte dozen zetten, en de kleinere exemplaren kunnen bij elkaar, zolang ze elkaar niet pletten. Om te voorkomen dat ze omvallen kun je de doos opvullen met oude kranten of wat folie.

Dozen open of dicht?

In principe is het het beste om de dozen open te laten, zodat ze voldoende lucht en licht krijgen. Maar tijdens een verhuizing is ruimte in de auto of verhuisbus vaak nogal kostbaar, dus het is begrijpelijk als je de doos evengoed wil sluiten zodat je kunt stapelen. Zorg er in dat geval voor dat er in ieder geval een aantal gaten in de doos zitten.

Na de verhuizing

Ben je eenmaal aangekomen op het nieuwe adres, zorg er dan voor dat jouw planten bovenaan het prioriteitenlijstje staan. Pak ze als eerste uit en zet ze alvast op een plek die geschikt is voor jouw planten.

Verhuisservice

Schakel je een verhuisservice in? Dan kun je er over het algemeen zeker van zijn dat je planten heelhuids aankomen, want dat doen zij dagelijks. Toch kan het wel handig zijn van tevoren even met ze te bespreken hoeveel planten het zijn en wat voor voorbereidingen jij kan treffen om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.