0 jaar

Zo vind je de perfecte meisjesnaam

meisjesnamen baby

Een meisjesnaam kiezen: de een weet al ruim voor de zwangerschap welke meisjesnaam het moet gaan worden, terwijl de ander tot een paar dagen voor de bevalling nog twijfelt. Persoonlijk wist ik al welke meisjesnaam ik wilde gaan kiezen toen ik twaalf weken zwanger was. Ik was zwanger van een tweeling, dus de paniek schoot wel even toe toen ik maar liefst twee meisjesnamen ineens moest gaan bedenken! Maar uiteindelijk bleek een paar weken later dat die paniek voor niets was: ik bleek zwanger van een jongenstweeling.

Qua meisjesnaam hadden wij voor Lotte willen gaan. Ik vind Lotte echt een prachtige naam en ik zie zo’n klein, vrolijk blond meisje al helemaal voor me! Maar goed, dat gaat hem niet meer worden voor ons ;-). Mijn jongens hebben inmiddels de puberleeftijd bereikt en een baby gaat er nu echt niet meer komen. Maar dat wil niet zeggen dat ik graag soms nog even verder droom van allerlei mooie meisjesnamen hoor!

Populaire meisjesnamen 2022

Ik kijk graag met jullie vooruit naar de voorspelde meest populaire meisjes babynamen van 2022. Er wordt verwacht dat de lijst van meest populaire meisjesnamen niet spectaculair zal veranderen komend jaar. Niet heel verrassend voor ons stabiele, veilige landje. In Nederland zie je niet snel grote veranderingen in namen. Over de jaren heen zie je wel verschuivingen plaatsvinden in namen, maar bijvoorbeeld Emma staat al jaren stabiel in de top 10.

De verwachte top drie van meisjesnamen 2022 zijn: Mila, Julia en Emma. Andere meisjesnamen die waarschijnlijk veel gekozen zullen worden in 2022 zijn Nora, Lotte, Sophie en Evi. Wat heel duidelijk is, is dat korte namen in trek zijn. Daarnaast zijn het vrijwel allemaal Nederlandse namen die veel gekozen worden.

Omgekeerd op zoek naar een naam

Vaak kiezen ouders een naam die ze mooi vinden en zoeken ze vervolgens op wat deze naam nu betekent. De een zal daar weinig om geven, de ander laat daar de keuze (deels) vanaf hangen. Maar wat nu als je geen enkele inspiratie hebt qua namen? Nou, dan is het eens leuk om omgekeerd te zoeken! Als je bijvoorbeeld zoekt op de betekenis ‘moedige leeuw’ dan komt daar de naam Asel uit. Bij de betekenis ‘koningin’ krijg je als uitkomst Bibi, Riana en Rianna. Een mooie en bijzondere manier om zo misschien wel tot dé perfecte meisjesnaam te komen!

Zoeken op letter

Een andere manier om tot een naam te komen is zoeken op letter. Je kunt bijvoorbeeld meisjesnamen selecteren die alleen beginnen met de letter ‘k’ of een andere specifieke letter. Wil je juist graag dat de naam op een bepaalde letter eindigt? Ga dan op zoek naar namen die eindigen op die letter. Op die manier krijg je weer heel veel leuke nieuwe namen te zien waar je wellicht nog niet aan had gedacht!

Je kunt natuurlijk ook nog namen zoeken op de hoeveelheid letters. Wil je perse een korte naam, draai dan een overzicht uit van alle namen met drie, vier of vijf letters. Zo wordt de keuze al een stuk kleiner en dus iets gemakkelijker.

Heb jij inmiddels een meisjesnaam gekozen? Ik ben heel benieuwd hoe jij tot deze naam gekomen bent.
Laat je me het hieronder in de reacties weten?

Een meisjesnaam kiezen: de een weet al ruim voor de zwangerschap welke meisjesnaam het moet gaan worden, de ander is lang op zoek. Lees hier handige tips voor het vinden van de perfecte meisjesnaam!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.