Huis & Tuin

Welke raamdecoratie voor de kinderslaapkamer

Ben jij op zoek naar de fijnste en beste raamdecoratie voor jouw zoon of dochter op de slaapkamer? Lees dan deze blog voor tips.
Linda - Go or No Go

Ben jij op zoek naar de fijnste en beste raamdecoratie voor jouw zoon of dochter op de slaapkamer? Lees dan verder, want in deze blog delen we tips waar je op moet letten en wat de fijnste raamdecoratie is voor kinderslaapkamer.

1. Verduisterende gordijnen

Wil je graag overgordijnen, dan zijn verduisterende gordijnen perfect voor de slaapkamer. Niets zo vervelend dat in de zomer om zes uur ‘s ochtends wakker worden van de eerste felle zonnestralen die door het raam heen schijnen. Bij Paxraamdecoratie.nl vind je 100% verduisterende gordijnen, wat ideaal is want er komt echt geen licht meer door! Dat komt door een speciale coating aan de achterkant van de gordijnen. Je moet er overigens wel rekening mee houden dat de gordijnen hierdoor niet uitwasbaar zijn. Ben jij dus iemand die graag om de zoveel tijd gordijnen wast, dan is dit niet de ideale optie. Ben je net zoals ik iemand die de gordijnen één keer ophangt en er nooit meer afhaalt? Dan is dit jouw gordijn!

2. Rolgordijn

Een rolgordijn wordt strak op of in het raam gemonteerd. Daarmee is een rolgordijn geschikt voor zowel een standaard raam als een dakraam. De verduistering door een rolgordijn is ook optimaal omdat hij het hele raam afsluit en nergens dus kieren licht doorheen komen. Uiteraard is het wel belangrijk om te kiezen voor een verduisterende stof, want niet alle rolgordijnen zijn automatisch ook verduisterend. Ook bij de rolgordijnen zit een speciale coating op de verduisterende gordijnen waardoor ze 100% verduisteren. En het voordeel is natuurlijk dat je een rolgordijn nooit uitwast.

Je hebt overigens ook nog onderscheid bij rolgordijnen tussen standaard rolgordijnen, plissé rolgordijnen en vouwgordijnen. De plissé rolgordijnen zien er wat sfeervoller uit.
Houd je toch meer van stof, dan is de vouwgordijn voor jou een goede optie, maar houd er rekening mee dat stof ook weer meer stof aantrekt en je dus weer met het probleem zit van uitwassen.

3. Duo rolgordijnen

Een zeer populaire raamdecoratie is het duo rolgordijn. Dit is een rolgordijn met banen van verduisterende stof, afgewisseld met transparante stroken. Wanneer je de gordijn open of dicht doet, kun je de stroken over elkaar laten vallen waardoor de transparante stroken worden bedekt met de verduisterende stroken. Houd er wel rekening mee dat deze manier niet 100% verduistert, omdat er altijd lichtinval komt tussen de lagen.

Combineren

Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om twee soorten raamdecoratie te combineren. Denk aan een rolgordijn met gewone gordijnen erbij. Gordijnen zijn namelijk sfeervol en bedekken vaak minder mooie gedeeltes op de muur zoals verwarmingsbuizen. Daarnaast hebben gordijnen een geluiddempende en isolerende werking. In de winter is het dus wat warmer in je slaapkamer en in de zomer juist wat koeler.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.