0 jaar 1 jaar 10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie Creatief & Knutselen Educatief Gezelschapsspellen Poppen & Knuffels Puzzels Speelfiguren & Voertuigen Speelgoed Trends & Hypes Winnen

Vakjury Winnaars Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 is er weer! We gaan op zoek naar het allerleukste, fijnste en beste speelgoed van het jaar 2021.

De leukste verkiezing van het jaar komt er weer aan: De Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021! Ook dit jaar gaan we weer op zoek naar het allerleukste, fijnste en beste speelgoed van het jaar 2021. Iedereen thuis kan dus weer gaan stemmen op het állerleukste speelgoed, máár dit jaar werkt het wel net iets anders. Er zijn namelijk al een aantal winnaars! Uit 160 kandidaten in 12 verschillende categorieën (waaronder een aantal nieuwe) heeft een deskundige vakjury per categorie 3 winnaars gekozen. En nu is het aan jóu om op deze winnaars per categorie te gaan stemmen op jouw favoriet. Per categorie wordt door de publieksstemmen bepaald wie de publiekswinnaar wordt.

Stemmen op de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 kan vanaf 7 september 2021 tot 25 oktober 2021. De winnaars van de publieksstemmen worden 2 november 2021, tijdens het Nationale Speelgoed Feest bekend gemaakt.

VAKJURY WINNAARS VERKIEZING SPEELGOED VAN HET JAAR 2021

De vakjury winnaars Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021

Hieronder lees je welke winnaars de vakjury heeft gekozen per Verkiezing Speelgoed van het Jaar categorie.

Categorie 0-3 jaar

Smart GamesSmartMax My First AcrobatsMet 6 veelkleurige vormen kun je een vierkant, driehoek en cirkel bouwen. Als je deze vormen gaat mixen en de metalen ballen toevoegt, verschijnen de coolste acrobatische figuren. Creëer je eigen acrobatische structuren of probeer de structuur te bouwen zoals op één van de opgavekaarten. De rode basis heeft een metalen oppervlak wat de nodige stabiliteit geeft bij het bouwen van de acrobatische constructies.

Update 3-11-2021: Dit is de Winnaar geworden van de Gouden Publieksprijs 2021!!
Spectron Speel Stopdans met Dansende BingKnijp in Bings hand en als de muziek begint, moet je net zoals Bing gaan dansen op de muziek. Maar zodra de muziek stopt, moet je helemaal stil staan, net als een standbeeld. En niet stiekem wiebelen! Bing zegt allerlei leuke zinnetjes en hij legt precies uit hoe dit leuke spelletje werkt! Er zijn 4 verschillende muziekjes, Hij is gemaakt van pluche en beweegt zich tijdens het dansen heen en weer. Ook zijn oren bewegen ritmisch mee op de muziek.
Boti Peppa’s Wereld van houtPeppa’s houten speelhuis (<– klik voor onze review) , gemaakt van duurzaam hout en geschikt voor de kleine handjes, inclusief accessoires om mee te spelen. Een terechte Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 winnaar!

Categorie 4-5 jaar

Hasbro Play-Doh – Prachtige Taarten OvenMaak Play-Doh-taarten die voor je ogen rijzen met deze speelgoedbakoven. Plaats Play-Doh-boetseerklei in de bakvorm, plaats hem in de oven, trek de hendel omlaag en kijk hoe de taart rijst. Wanneer de taart klaar is, hoor je een ‘ding’-geluid om te melden dat de taart gebakken is en je kan beginnen met decoreren! Voeg toefjes namaakgarnering toe met het decoratiegereedschap of allerlei kleurrijke Play-Doh-toppings.

Update 3-11-2021: Dit is de Winnaar geworden van de Gouden Publieksprijs 2021!!
SmobyFlextreme Discovery setFleXtreme is een hele nieuwe wereld die de creativiteit van kinderen uitdaagt in de omgeving waarin ze spelen. Flextreme is samengesteld uit 184 flexibele baanstukken van maar liefst 4.4 meter. Een voertuig dat snel rijdt, een extra carrosserie en een entry / exit track. 
De Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 is er weer! We gaan op zoek naar het allerleukste, fijnste en beste speelgoed van het jaar 2021.
CrayolaWashimals huisdieren setKleur de Washimals dieren (<– klik voor onze review) in zoals jij wilt. Na het spelen gaan ze in bad met werkende douche. Schrob de dieren wit en laat even drogen. Tijd om opnieuw in te kleuren!

Categorie 6-7 jaar

SelectaGeomag Super Color Recycled 78 dlg Dit artikel is een ingenieus constructiesysteem met magnetische staven, stalen bollen en magnetische bouwstenen waarmee je oneindig veel figuren en driedimensionale constructies maakt. Door de krachtige magneten, unieke klik, hoogwaardige materialen en kleuren wordt bouwen leuk en gemakkelijk. Het speelgoed stimuleert het ruimtelijke inzicht, het ontwikkelt de bouwknobbel en zet aan tot creativiteit en logisch denken.

Update 3-11-2021: Dit is de Winnaar geworden van de Gouden Publieksprijs 2021!!
VtechKidi DJ MixSuperstoere draaitafel voor het maken en opnemen van je eigen muziekcreaties! Ingebouwde microfoon om je eigen soundtracks op te nemen. Verlicht launchpad met meer dan 2000 mogelijke combinaties. 15 ingebouwde nummers in 7 muziekstijlen. Inclusief een discolamp, koptelefoonaansluiting, ingebouwde speaker en veilige Bluetooth-verbinding.
De Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 is er weer! We gaan op zoek naar het allerleukste, fijnste en beste speelgoed van het jaar 2021.
BotiBattle CubesVersla de Battle Cube (<– klik voor onze review) van je tegenstander door de steen-papier-schaar-uitdaging aan te gaan! De speler kiest steen, papier of schaar op zijn Battle Cube en verbergt zijn keuze door deze af te dekken met het masker van zijn superheld. Vouw na je keuze je Battle Cube binnenstebuiten om hem in aanvalspositie te zetten. Lanceer nu de Battle Cubes om te zien wie de winnaar van de battle zal zijn… Inclusief Battle Cubes app! 

Categorie 8-9 jaar

GoliathReaxion Xtreme Race Sensationeel nieuws uit de wereld van Domino-Express en daarmee een terechte Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 winnaar. Met ReaXion Xtreme Race bouw je twee circuits en racet tegen elkaar. In de doos vind je heel veel X-tiles en LinX, maar ook 2 Loopings en twee Ziplines. Met een Zipline laat je een tile langs een kabel glijden om de keten verderop te laten exploderen. En er is nog veel meer. Verbaas vrienden en familie met een spectaculaire race en laat de boel als klap op de vuurpijl exploderen.
TM EssentialsBracelet Lacing Factory Met dit speciale apparaat kun je op een makkelijke manier ronde armbandjes weven. het apparaat zorgt er voor dat de draden overzichtelijk zijn en je door middel van het volgen van het patroonwiel de juiste patronen in je bandje weeft. De handleiding wordt ondersteunt door een uitgebreide tutorial op Youtube (die niet meegestuurd kan worden vanwege de lengte van de video) (–> Lees onze review hier)
LegoLEGO Friends Magische Kermisachtbaan – 41685Haal het plezier van de kermis in huis met de LEGO® Friends Magische kermisachtbaan (41685) speelset. Dit 974-delige model vormt een inspirerend bouwproject en biedt vele creatieve speelmogelijkheden. In het midden staat een grote stoffen tent voor de goochelshow. Jonge goochelaars kunnen met behulp van een doos met een slimme functie de LEGO Friends minipoppetjes laten verdwijnen! Ze kunnen ook doen alsof ze een vuurspuwende jongleur zijn. De set bevat een speelgoedachtbaan, compleet met schattige konijnenkarretjes en een plek waar actiefoto’s worden gemaakt, en een slingerattractie voor kinderen zonder hoogtevrees. En in het donker zien kinderen de coole glow-in-the-dark stenen! 

Update 3-11-2021: Dit is de Winnaar geworden van de Gouden Publieksprijs 2021!!

Categorie 10-11 jaar

BotiPixicadeMaak je eigen games! Teken games en speel  deel je games met de Pixicade app. Pixicade is gemaakt door een lerares en een computerprogrammeur. De uitleg is makkelijk te begrijpen en legt de basisbeginselen van het maken van games uit. 

Update 3-11-2021: Dit is de Winnaar geworden van de Gouden Publieksprijs 2021!!
De Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 is er weer! We gaan op zoek naar het allerleukste, fijnste en beste speelgoed van het jaar 2021.
White GoblingMicroMacro: Crime CityMicroMacro: Crime City is een coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie listige misdaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logisch redeneren. Dit is het echte speurwerk!
999GamesMy CityEen nieuw competitief legacy-spel van de bekende auteur Reiner Knizia. My City gaat over het in een stad zetten van gebouwen door de generaties heen, waarbij de gemeenschap in de vroege pre-industriële stadia begint en zich door de industrialisatie ontwikkelt. (–> Lees onze review hier)

Categorie 12-17 jaar

EldohmThe Next Beat by TiëstoWij introduceren een nieuw concept voor de volgende generatie DJ’s. The Next Beat by Tiësto, de allereerst DJ Controller die gecombineerd is met een online platform. De controller bevat alle noodzakelijke functies om een vliegende start te maken en je vaardigheden als DJ verder te ontwikkelen. Het concept wordt gedragen door één van de grootste DJ’s ter wereld, DJ Tiësto, die de rol vervult van zowel mentor als inspirator. 
999GamesPaleoEen uitdagend coöperatief avontuur voor 2-4 spelers in prehistorische tijden. In Paleo is het eten of gegeten worden, iedere dag weer. Probeer dus samen als één stam te overleven in een wereld vol gevaren. (–> Lees onze review hier!)

Update 3-11-2021: Dit is de Winnaar geworden van de Gouden Publieksprijs 2021!!
AsmodeeThrow Throw BurritoThrow Throw Burrito is een grappig partyspel van de makers van Exploding Kittens. Het is een combinatie van een kaartspel en trefbal. Het spel is geschikt is voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien. Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden. Sommige setjes kaarten starten echter een Burrito gevecht, waarbij je de Burrito’s moet zien te ontwijken.

Categorie volwassenen

PlaymobilVW T1 CampingbusUiteraard heeft ook de PLAYMOBIL-versie veel karakteristieke details, zoals de iconografische V-vormige voorkant met rode en witte kleurscheiding en rood VW-logo, rond dak, in tweeën gedeelde voorruit en afneembare dakdrager. Bij het openen van het dakdeel wordt het authentiek vormgegeven interieur zichtbaar. De Volkswagen T1 Campingbus: instappen, wegrijden en genieten van de vrijheid!
999Games20 second Showdown2 teams, 400 uitdagingen. Geen tijd te verliezen! In dit doldwaze partyspel vol belachelijk hilarische uitdagingen probeer je als team zo snel mogelijk opdrachten te vervullen om ervoor te zorgen dat het andere team “geen zand” meer heeft. Het eerste team dat 3 rondes wint, wordt tot 20 Second Showdown-kampioen gekroond.
(Lees onze review hier!)

Update 3-11-2021: Dit is de Winnaar geworden van de Gouden Publieksprijs 2021!!
AsmodeeMysterium ParkBij Mysterium Park draait alles om samenwerken. Een speler neemt de rol van een geest die leeft in een mysterieuze oude landhuis. Andere spelers zijn een groep van helderzienden die zijn uitgenodigd door de landgoedeigenaar. Het doel is om het mysterie van de plaats op te lossen en vrede brengen aan haar bewoners.

Categorie puzzels

Identity GamesEscape Room The Game: Puzzle AdventuresDit spel is een kruising tussen Escape Room The Game en een legpuzzel. De doos bestaat uit zes vakjes; elk vakje bevat een deel van het verhaal, een legpuzzel van de kamer en spelonderdelen om de raadsels op te lossen. Je gaat op zoek naar een vierdelige code. Deze voer je met de sleutelstukken in op de ‘Puzzel Decoder’ om het symbool van het volgende vakje te vinden. Zo ga je door tot je het hele huis hebt gepuzzeld en bent ‘ontsnapt’.
JumboWasGij Original 38 KaasalarmWasgij Original is een uniek en orgineel puzzelconcept met een twist: puzzel niet de afbeelding op de doos, maar puzzel wat de mensen op de doos zien!
De Hollandse kaasmarkt is druk als altijd, zowel buurtbewoners als toeristen verdringen zich rond de overheerlijke kazen – en zelfs de donkere wolken kunnen hun humeur niet bederven! Maar gelukkig, opeens breekt de zon door!
JumboJan van Haasteren, Efteling Sprookjesbos 1000Jan van Haasteren laat kinderen vanaf 5 jaar kennismaken met de absurde wereld van deze beroemde puzzels.

Update 3-11-2021: Dit is de Winnaar geworden van de Gouden Publieksprijs 2021!!

Categorie duurzaam

BrandunitMarble Racetrax 40 sheetsMarble Racetrax zijn zelf te bouwen knikkerracebanen van 100% duurzaam geproduceerd karton. De fun van het bouwen, met medewerking van het uitgebreide instructieboek, is een heel belangrijk onderdeel van Marble Racetrax. Nadat alles gebouwd is kan je, net als in het TV programma Marble Mania, een leuke race houden met vriendjes/vriendinnetjes, familie of gewoon zelf!
BotiPeppa’s Wereld van houtPeppa’s houten speelhuis (<– klik voor onze review), gemaakt van duurzaam hout en geschikt voor de kleine handjes, inclusief accessoires om mee te spelen. 
SelectaGeomag Super Color Recycled 78 dlg Dit artikel is een ingenieus constructiesysteem met magnetische staven, stalen bollen en magnetische bouwstenen waarmee je oneindig veel figuren en driedimensionale constructies maakt.  

Update 3-11-2021: Dit is de Winnaar geworden van de Gouden Publieksprijs 2021!!

Categorie kinderspellen

MegableuOma’s woeste waslijnHelp jij oma bij het ophangen van haar was? Lijkt makkelijk… alleen is er soms zoveel wind dat dit een uitdaging wordt! Gooi de dobbelsteen en volg de instructies naargelang de weersvoorspelling. En als de wind woest waait… zal oma lachend met al het wasgoed de lucht in worden geslingerd… er is er zelfs kans dat ze haar jurk verliest! De winnaar is de eerste speler van wie tegelijkertijd alle 4 stuks wasgoed aan de waslijn hangen.
(Lees onze review hier!!)
Smart GamesApple TwistKan jij ze in de juiste vorm brengen zodat ze alledrie op de appel passen? Voor dit logisch puzzelspel (<– klik voor onze review) moet je flexibel kunnen denken! Want zowel de rupsen als het spelbord kunnen van vorm veranderen. Met 60 opdrachten om van te smullen.
999GamesKeer op Keer KidsDrukte in de dierentuin! Er zijn vandaag zoveel bezoekers dat de spelers de verzorgers moeten helpen met het voederen van de dieren. De spelers hebben als opdracht gekregen te helpen met het voederen door met hun dobbelstenen de juiste kleuren te dobbelen om daarmee de dierenverblijven op hun speelvel zo snel mogelijk aan te kruisen en waardevolle punten te scoren. Wie het betreffende dierenverblijf als eerste vol heeft, scoort de meeste punten.

Update 3-11-2021: Dit is de Winnaar geworden van de Gouden Publieksprijs 2021!!

Categorie familiespellen

Identity GamesEscape Your HouseBij dit Escape Room spel puzzel je niet op tafel, maar verander je je hele huis in een Escape Room. De doos bevat 6 missies van elk 15 minuten, waarin je raadsels moet oplossen en de juiste antwoordkaarten moet vinden om alle sloten te openen. De kaarten mogen hun ruimte niet verlaten, dit vereist dus goede communicatie. Het doel is om de Meestersleutel te vinden, waarmee je het Super Slot kunt openen en de timer tot stilstand kunt brengen.

Update 3-11-2021: Dit is de Winnaar geworden van de Gouden Publieksprijs 2021!!
White GoblingMicroMacro: Crime CityMicroMacro: Crime City is een coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie listige misdaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logisch redeneren. Dit is het echte speurwerk!
AsmodeeThrow Throw BurritoThrow Throw Burrito is een grappig partyspel van de makers van Exploding Kittens. Het is een combinatie van een kaartspel en trefbal. Het spel is geschikt is voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien. Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden. Sommige setjes kaarten starten echter een Burrito gevecht, waarbij je de Burrito’s moet zien te ontwijken.

Categorie kennersspellen (16+)

AsmodeeMysterium ParkBij Mysterium Park draait alles om samenwerken. Een speler neemt de rol van een geest die leeft in een mysterieuze oude landhuis. Andere spelers zijn een groep van helderzienden die zijn uitgenodigd door de landgoedeigenaar. Het doel is om het mysterie van de plaats op te lossen en vrede brengen aan haar bewoners.
999GamesPaleoEen uitdagend coöperatief avontuur voor 2-4 spelers in prehistorische tijden. In Paleo is het eten of gegeten worden, iedere dag weer. Probeer dus samen als één stam te overleven in een wereld vol gevaren. (–> Lees onze review hier!)
White GoblingEverdellIn Everdell ben jij de leider van en groep boswezens en zul je nieuwe gebieden ontwikkelen en steden bouwen. Door het prachtige artwork en het uniek en vernieuwend spelmechanisme met kaarten die met elkaar gecombineerd kunnen worden, word je meegetrokken in de wereld van Everdell. Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel en heeft een hoge mate van herspeelbaarheid; leuk voor families en veelspelers!

Update 3-11-2021: Dit is de Winnaar geworden van de Gouden Publieksprijs 2021!!

Stemmen op de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021

Dat waren ze ! Alle winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 die door de vakjury zijn verkozen. In iedere categorie zijn er drie winnaars en het publiek mag vanaf 7 september dus gaan bepalen wie de grote publiekswinnaar wordt per categorie. Voor de spellen- en speelgoedmakers is het natuurlijk fantastisch dat ze door de vakjury zijn gekozen tot winnaars, maar wat het publiek vindt is voor hen nóg belangrijker. Daarom willen alle bovenstaande winnaars héél graag als publiekswinnaar uit de kast komen!

Natuurlijk kun jij, als jij stemt op jouw favorieten, ook hele mooie prijzen winnen. Je maakt namelijk kans op het speelgoed van alle hierboven genoemde winnaars. Stemmen doe je op de website van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar.

Update 3-11-2021: De winnaars zijn bekend. Zie hierboven per categorie wie de winnaar geworden is van de Gouden Publieksprijs 2021!!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.